این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پیاورد سلامت، جلد ۲، شماره ۴، صفحات ۳۷-۴۲

عنوان فارسی اندازه گیری غلظت لاکتوفرین در شیر مادر و بررسی ارتباط آن با سن مادر، نوبت زایمان و روزهای پس از زایمان
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: لاکتوفرین یکی از ترکیبات موجود در شیر است که مهمترین خاصیت آن جذب و انتقال آهن است.لاکتوفرین با جذب آهن آزاد،محیط را عاری از این عنصر کرده و در نتیجه پاتو ژن‌هایی که برای ادامه حیات به این عنصر حیاتی نیاز دارند را از آن محروم می‌کند و بدین ترتیب به صورت غیر مستقیم گسترش عفونت را مهار می‌کند. از سوی دیگر با توجه به اینکه تولید لاکتوفرین در زنان شیرده مبتلا به سرطان‌های بدخیم پستان متوقف می‌شود، اندازه گیری مقدار لاکتوفرین در شیر می‌تواند به عنوان گام اول در تشخیص تومورهای بدخیم پستان در اتخاذ هر چه سریعتر روشهای درمانی مناسب بسیار موثر باشد. بنا بر این با توجه به نقش مهم لاکتوفرین در سلامت و بیماری تعیین مقدار نرمال آن در شیر ضرورت بسیار دارد تا بدینوسیله تغییراتی را که در اثر سوءتغذیه یا بیماری بوجود می‌آید با مقایسه با مقادیر نرمال تعیین و ارزیابی نمود. از سوی دیگر با توجه به اینکه مقدار نرمال لاکتوفرین در شیر زنان در ایران تا کنون اندازه گیری و ارز یابی نشده بود، لذا این تحقیق برای اولین بار مقدار این پروتئین را در زنان ایرانی اندازه گیری کرده است.روش بررسی : در این تحقیق مقدار لاکتوفرین به روشSRID در 104 نمونه شیر مادر از مادران شیر دهی که جهت انجام واکسیناسیون فرزندشان به دو مرکز درمانی در تهران مراجعه کرده بودند و همچنین خانم هایی که بعد از زایمان در دو مرکز درمانی در شهرستان قم بستری شده بودند اندازه گیری شد. در ضمن به هنگام دریافت نمونه ها اطلاعاتی نظیر سن مادر ، نوبت زایمان و ... نیز بوسیله پرسشنامه جمع آوری گردید. یافته ها : میانگین غلظت لاکتوفرین در آغوز 34/4 گرم در لیتر ، درشیر اولیه (روزهای 6تا10 پس از زایمان) 79/3 گرم در لیتر است.نتیجه گیری : میانگین غلظت لاکتوفرین در شیر بر حسب گرم در لیتر با متغیر روز های پس از زایمان با اطمینان بیش از 95 درصد اختلاف دارد و بیشترین مقدار آن در آغوز و شیر اولیه و پس از آن به شدت کاهش می یابدو این اهمیت ویژه لاکتوفرین شیر مادر را خصوصاً در روزهای اولیه زندگی نوزاد از جهت نقش حفاظتی آن در برابر ابتلا به عفونت‌ها بخوبی نشان می‌دهد. همچنین نتایج این تحقیق نشان داد که بین میانگین غلظت لاکتوفرین در شیر مادران با متغیرهایی نظیر سن مادر و نوبت زایمان ارتباط معنی داری وجود ندارد که خود تاکیدی دوباره بر اهمیت نقش لاکتوفرین در ایمنی بخشی به نوزادان در روزهای اولیه زندگی است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله لاکتوفرین،شیر مادر،آغوز

عنوان انگلیسی Assessment of lactoferrin concentration in human milk and survey on it's relation with age, childbirth time, and after childbirth
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim : Lactoferrin is one of the milk components with the main role in iron absorption and transfer. As a result of this action the pathogens that need iron for their life cannot grow, so the infection will be controled, indirectly. Moreover, because the lactoferrin production is stopped in the women with breast cancer, evaluation of this protein in milk may be the first step in detection of breast cancer tumors, and making decision about the appropriate treatment methods. Therefore, with due attention to the important role of lactoferrin in health and disease, determination of its normal dose in milk is very essential for the differences that may occur comparing with the normal situation. Also since the normal amount of lactoferrin in the milk of Iranian women was not evaluated in this study the amount of protein in more than 100 sample was measured. Materias and Methods: The lactoferrin amount was measured by SRID method in 104 human milk samples of mothers that were referred to two public health centers in Tehran for vaccination of their children, and also in women that were hospitalized after childbirth in 2 health centers of Qom city. The data such as age, time of childbirth, etc were obtained by asking them and filling pre-designed questionnaire. All laboratory experiments were conducted in the Immunology unit of pathobiology department of School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences. Results: The mean concentration of lactoferrin was 4.39 g/L, in the early milk (6-10 days after childbirth) was 3.79 g/L and in the mature milk (11-60 days after childbirth) measured as 2.45 g/L. Discussion and Conclusion: The mean concentration of Lactoferrin in milk (g/L) has a significant difference with the day after childbirth (P< 0.05) and was highest in Colostrums and then in primary milk. After that this amount is reduced extremely. This indicates the important role of lactoferrin in the primary days of infants, because of the protective role that it has against infections. Also the results of this study showed no significant correlation between human milk and factors such as age and childbirth time.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Lactoferrin,Human milk,Colostrums

نویسندگان مقاله علیرضا صالحی نوده | ar salehinodeh
master of sciences in immunology, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
کارشناس ارشد ایمونولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

محمد باقر اسلامی | mb eslami
phd in immunology, school of public health, theran university of medical sciences, tehran, iran
استاد گروه پاتوبیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

مهدی نوروزی | m noruzi
phd in molecular gentics, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
عضو هیئت علمی گروه پاتوبیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

سارا نصیری نژاد | s nasirinejad
bachelor of sciences in statistic, school of public helath, theran university of medical sciences, tehran, iran
کارشناس آمار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

مرتضی فضلی | m fazli
pharmacist, school of pharmacy, tehran university of medical sciences, tehran, iran
دکترای داروسازی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

غلامرضا حسن پور | gr hassan pour
master of sciences in parasitology, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
کارشناس ارشد انگل شناسی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://payavard.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-132&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات