این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 7 آذر 1404
پیاورد سلامت
، جلد ۳، شماره ۳، صفحات ۱۰-۲۴
عنوان فارسی
بررسی میزان شیوع هیپرکلسترولمی و برخی عوامل مرتبط با آن در استان گلستان
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: بیماری قلبی عروقی اولین عامل مرگ و میر در بزرگسالان بوده و افزایش کلسترول خون زمینه ساز ابتلاء به این بیماریهاست. هدف اصلی این مطالعه بررسی میزان شیوع هیپرکلسترولمی و ارتباط آن با الگوی تغذیهای، شیوه زندگی و شاخصهای تن سنجی است. روش بررسی : این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بر اساس یافتههای مبتنی بر جمعیت بوده که بر روی 1995 نفر ( 997 مرد و 998 زن ) از افراد 65-25 ساله درسال 1384 در استان گلستان به اجرء درآمده است. نمونه گیری از نوع ترکیبی (خوشهای و طبقهای) بوده و از تمامی نمونهها اندازه گیری کلسترول خون، آنتروبومتری و تکمیل پرسشنامه بعمل آمد. کلسترول خون بالاتر از mg/dl200 بعنوان هیپرکلسترولمی طبقه بندی گردد.یافتهها: میانگین سنی 2/39 سال و میانگین و انحراف معیار کلسترول سرم در مردان و زنان بترتیب39.5 ± 196.7 و 42.9 ± 209.4 میلی گرم در دسی لیترو میزان شیوع هیپرکلسترولمی در زنان و مردان بترتیب57%و7/44% است که اختلاف از نظر آماری معنی دار میباشد( P< 0.05). اختلاف آماری معنی داری از نظر میانگین کلسترول سرم بین گروههای سنی، محل زندگی، میزان فعالیت بدنی روزانه و نمایه توده بدنی مشاهده میشود( P< 0.01) ولی از نظر وضعیت اقتصادی معنی دار نیست. میزان شیوع هیپرکلسترولمی در افراد دچار چاقی شکمی2/63% و افراد سالم 41% می باشد که اختلاف از نظر آماری معنی دار است (P< 0.05). مردم استان گلستان میوه، سبزیجات و ماهی را بترتیب 84/4، 65/3 و 2 روز در هر هفته مصرف می نمایند که میانگین مصرف افراد هیپرکلسترولمیک از نظر سبزیها و ماهی کمتر از افراد سالم است. مصرف روغن جامد، مایع و انواع روغنهای دیگر بترتیب در 4/85 % ، 14%، 7/0 % افراد مشاهده میشود که در افراد هیپرکلسترولیک مصرف روغن مایع اندکی بیشتر است ولی اختلاف معنی دار نیست. بحث و نتیجه گیری : هیپرکلسترولمی از مشکلات بهداشتی مردم استان گلستان است و زنان بیش از مردان از آن رنج میبرند الگوی زندگی و الگوی تغذیهای زمینه ساز ابتلاء به آن است. لذا آگاهی مردم و اصلاح رفتارهای اجتماعی و تغذیهای در کاهش بروز بیماریهای قلبی- عروقی میتواند موثر باشد
کلیدواژههای فارسی مقاله
هیپرکلسترولمی،وضعیت اقتصادی،تغذیه،آنتروبومتری
عنوان انگلیسی
The Study of prevalence of Hypercholesterolemia and some relative factors in Golestan province
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Cardiovascular disease is the first and for most factor for mortality in adults and hypercholesterolemia (HC) is a susceptible agent for them. The main objective of this study is to determine the of prevalence of HC and some risk factors related to it in adults in Golestan province in 2006. Materials and Methods: This is a Crossectional-Descriptive study based on population and 1995 cases (997 men and 998 woman) between 25- 65 years old, were chosen by cluster and stratify sampling in Golestan adult population. We interviewed all the cases and determined anthropometric and biochemical indexes. Data was analyzed by SPSS.14 software. HC was defined as serum cholesterol levels over 200 mg/dl. Results: Mean age was 39.2 year and mean ±SD of serum cholesterol in men and women was 196.7±39.11 and 209.4± 42.9 respectively. Prevalence of HC showed significant deference between men (44.7%) and women (57%) (P< 0.05). There is a significant difference between age groups, region, physical activity and BMI in the mean value of serum cholesterol (P< 0.01) but regarding economic status it is not significant. Prevalence of HC in abdominal obese and healthy group is 63.2% and 41% respectively and statistical difference is significant (P< 0.05). The people of Golestan province consume fruits , vegetables and fish 4.84, 3.65 and 2 days in a week respectively and vegetable and fish are consumed more in HC group than in non- HC group. The consumption of hydrogenated oil, liquid oil and other type of oils is 85.4% ,14% and 0.7% respectively, and in HC people the intake of liquid oil is slightly higher than others, but statistical differences is not significant. Conclusions: HC is one of the most health problems in Golestan province and women suffer from it more then men. Life style and food behavior are two risk factors for it. Thereby correction of food and social behavior can decline incidence of cardiovascular disease.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
غلامرضا وقاری | ghr veghari
assistant professor, biochemistry and nutrition department, school of medicin, gorgan university of medical sciences, gorgan, iran
استادیار گروه بیولوژی و تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی گلستان (Golestan university of medical sciences)
حمید رضا جوشقانی | hr joshaghani
assistant professor, medical laboratory sciences department, school of medicine, gorgan university of medical sciences, gorgan, iran
استادیار گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پپراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی گلستان (Golestan university of medical sciences)
سید احمد حسینی | sa hoseini
general physician, health deputy zone, golestan university of medical sciences, golestan, iran
پزشک عمومی، حوزه معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی گلستان (Golestan university of medical sciences)
سید مهدی صداقت | sm sedaghat
general physician, health deputy zone, golestan university of medical sciences, golestan, iran
پزشک عمومی، حوزه معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی گلستان (Golestan university of medical sciences)
فرهاد نیک نژاد | f nik nezhad
master of sciences in medical mycology, health deputy zone, golestan university of medical sciences, golestan, iran
کارشناس ارشد قارچ شناسی، حوزه معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی گلستان (Golestan university of medical sciences)
عبدالحمید انگیزه | ah angizeh
bachler of sciences in public health, health deputy zone, golestan university of medical sciences, golestan, iran
کارشناس بهداشت عمومی، حوزه معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی گلستان (Golestan university of medical sciences)
ابراهیم تازیک | e tazik
bachler of sciences in public health, health deputy zone, golestan university of medical sciences, golestan, iran
کارشناس بهداشت عمومی، حوزه معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی گلستان (Golestan university of medical sciences)
پونه مهارلویی | p maharloei
general physician, health deputy zone, golestan university of medical sciences, golestan, iran
پزشک عمومی، حوزه معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی گلستان (Golestan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://payavard.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-109&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات