|
پیاورد سلامت، جلد ۸، شماره ۳، صفحات ۱۸۸-۱۹۷
|
|
|
عنوان فارسی |
مطالعهی تاثیر جدایه ماستی لاکتوباسیلوس پاراکازئی بر رشد و تولید انتروتوکسین استافیلوکوکوس اورئوس |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: اثرات سودمند پروبیوتیکها بر بدن، امروزه یکی از مباحث مهم دنیای علم تلقی میشود، لذا این مطالعه به منظور بررسی اثر ضد میکروبی سویه پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پاراکازئی جدا شده از ماست بر روی باکتری بیماری زای غذایی به نام استافیلوکوکوس اورئوس انجام گردید. روش بررسی: در این تحقیق اثر سویه پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پاراکازئی جدا شده از ماست cfu/ml)108 ×1( بر رشد و تولید انتروتوکسینهای باکتری استافیلوکوکوس اورئوسcfu/ml) 105×1( مورد بررسی قرار گرفت که پس از تلقیح در محیط TSB و گرم خانه گذاری در دو دمای 25 و 35 درجه سانتی گراد، در زمانهای صفر، 24، 48 و 72 ساعت، از کشت مخلوط و کنترل در محیطهای اختصاصی BP و MRS کشت داده شد و سپس با استفاده از کیت الیزای ریدا اسکرین تولید انتروتوکسین بررسی گردید. یافتههای این تحقیق با استفاده از آنالیز واریانس و آزمون مربع کای، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافتهها: پروبیوتیکها در این مطالعه، رشد استافیلوکوکوس اورئوس را نسبت به نمونهی کنترل 3 لوگ در دمای 25 درجه سانتی گراد و 2 لوگ در دمای 35 درجه سانتی گراد کاهش داد. سویه پروبیوتیکی تولید انتروتوکسینهای A، C و E را در دمای 25 درجه سانتی گراد و انتروتوکسینهای نوع E و A را در دمای 35 درجه سانتی گراد مهار کرد. نتیجهگیری: استفاده از پروبیوتیکها میتواند راهکار جدیدی برای کنترل زیستی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بدون استفاده از آنتی بیوتیکها محسوب گردد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
لاکتوباسیلوس پاراکازئی، استافیلوکوکوس اورئوس، انتروتوکسین |
|
عنوان انگلیسی |
The Effect Of Lactobacillus Paracasei Isolated From Yoghurt On The Growth And Production Of Staphylococcus Aureus Enterotoxin |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Aim: Probiotics are useful bacteria which, after being consumed, leave useful effects on human health. The present study was conducted to examine the antimicrobial effect of Lactobacillus paracasei on pathogenic bacteria, especially on Staphylococcus aureus in the field of food microbiology. Materials and Methods: In this study, the effect of Lactobacillus paracasei isolated from yoghurt (1×108 cfu/ml) on the growth of Staphylococcus aureus (1×105 cfu/ml) was assessed at two different temperatures of 25 °C and 35°C in TSB. Then, samples from cocultures and control were pour plated in Baird Parker agar and MRS agar to compute the number of S. aureus and Lactobacillus paracasei at 0, 24, 48, 72 hours after incubation. Then, enterotoxin production was evaluated by ELIZA rida screen kit. The data were investigated by ANOVA and K-square (chi-square) tests. Results: It was found that compared to controls, Lactobacillus paracasei inhibited the growth of Staphylococcus aureus and reduced the number of S. aureus cells about 3 logs in 25°C and 2 logs in 35°C. The production of A, C, and E enterotoxins was inhibited by S. aureus at a temperature of 25°C according to ELIZA rida screen test. The figure was 35°C for enterotoxins E and A. Conclusion: Probiotics can be used as a new approach for the biocontrol of S. aureus without using antibiotics. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Lactobacillus Paracasei, Enterotoxin, Staphylococcus Aureus |
|
نویسندگان مقاله |
مهنوش پارسایی مهر | mahnoosh parsaeimehr assistant professor, food hygiene department, school of veterinary medicine, semnan university, semnan, iran دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه سمنان (Semnan university)
علی میثاقی | ali misaghi associate professor, food hygiene department, school of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
افشین آخوندزاده | afshin akhondzade professor, food hygiene department, school of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
اشکان جبلی جوان | ashkan jebelli javan assistant professor, food hygiene department, school of veterinary medicine, semnan university, semnan, iran دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه سمنان (Semnan university)
مهدی طاهری | mehdi taheri assistant professor, food hygiene department, school of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
نبی شریعتی فر | nabi shariatifar assistant professor, environmental health department, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://payavard.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-75&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
مدیریت خدمات بهداشتی درمانی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|