این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 5 آذر 1404
پیاورد سلامت
، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۳۴۰-۳۵۰
عنوان فارسی
وب سنجیِ صفحات وب فارسی مرتبط با تغذیه براساس معیار سیلبرگ
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: با توجه به صدمات بالقوهی ناشی از اطلاعات نادرست و ناکافی در صفحات وب، هدف این مطالعه، ارزیابی و تعیین وضعیت صفحات وب فارسی مرتبط با تغذیه براساس معیار سیلبرگ میباشد. روش بررسی: صفحات وب مرتبط با تغذیه با استفاده از 5 موتور جستجوگر و صفحه پیوندها، و با استفاده از 20 کلیدواژه مرتبط با تغذیه پیدا شدند. 50 نتیجه اول جستجوی هر کلیدواژه در هر موتور جستجو در صورت مطابقت با معیارهای ورود، بررسی گردید. از هر پایگاه 3 مطلب مرتبط با تغذیه به صورت تصادفی انتخاب شد و چک لیست سیلبرگ به همراه شاخصهای کیفی با روش مشاهده تکمیل گردید و دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS توصیف شد. یافتهها: 56 پایگاه اینترنتی شامل 47 وبسایت و 9 وبلاگ به عنوان پایگاههای حاوی مطالب تغذیهای شناخته شدند. زمینهی فعالیت 30 پایگاه دربارهی تغذیه و 14 پایگاه در زمینه ی سلامت، و مابقی پایگاهها خبری، اطلاعات عمومی و آشپزی بودند. میانگین نمره سیلبرگ برای وبسایتها 1/9±2/3 از 9 و برای وبلاگها 1/3±1/75 از 9 بود. بالاترین نمره در این مطالعه 8(1 پایگاه)، و پایینترین نمره صفر(13 پایگاه) بود. 82/5% پایگاهها منابع استفاده شده در تدوین مطالب، و 64/9% پایگاهها نام نویسندهی مطالب را ذکر نکرده بودند و 94 درصد پایگاهها فاقد هرگونه افشاگر مبنی بر رد مسئولیت در قبال درستی اطلاعات بودند. نتیجهگیری: نامطلوب بودن کیفیت پایگاهها و اهمیت علم تغذیه، راه اندازی و گسترش صفحات وب فارسی قابل اعتماد را جهت ارتقای آگاهی همگان در زمینهی موضوعات تغذیهای ایجاب میکند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تغذیه، وب سنجی، معیار سیلبرگ
عنوان انگلیسی
Webometric Analysis Of Nutrition-Related Persian Web Pages Using Silberg Criteria
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Considering the potential damages caused by inaccurate, inadequate and incomplete information published in web pages, the aim of this study was to evaluate Persian-language web pages containing nutritional information, using Silberg criteria. Materials and Methods: Internet pages related to nutrition were found in “peyvandha.ir” and by searching 20 nutrition-related keywords in five search engines. The first fifty results of every keyword in every search engine were evaluated according to the inclusion criteria. From every website/weblog, three issues were randomly chosen. The Silberg checklist and the qualitative questionnaire were completed and the data were analyzed using SPSS software. Results: In total, 56 websites /weblogs (47 websites and 9 weblogs) were found to have nutrition-related information. Among these websites/weblogs, 40 were active in the field of nutrition, 14 in health-related fields, and the rest in news, general information and cooking. Mean Silberg score (out of 9) was 2.3±1.9 for websites and 1.75±1.3 for weblogs. The highest score in this study was 8 (one website) and the lowest score was zero (13 websites/weblogs). In 82.5% of websites/weblogs, the sources used in compiling the articles were not mentioned and 64.9% of them lacked their authors’ names. Of all websites/weblogs, 94% didn’t have any disclaimer rejecting the responsibility for accuracy of the information. Conclusion: Due to the poor quality of internet pages on the one hand and the importance of nutritional knowledge on the other, the development of reliable Persian-language web pages to improve public awareness of nutritional issues is necessary.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Nutrition, Webometric Analysis, Silberg Criteria
نویسندگان مقاله
ساناز غلامحسینی | sanaz gholamhosseini
master of science in public health in nutrition, school of nutritional sciences and dietetics, tehran university of medical sciences, tehran, iran
کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
مالک علی محمدی کمال آبادی | malek alimohammadi kamalabadi
master of science in public health in nutrition, nutrition unit, ali-ebne-abitaleb hospital, rafsanjan university of medical sciences, rafsanjan, iran
کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه، واحد تغذیه، بیمارستان علی ابن ابی طالب ع ، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان (Rafsanjan university of medical sciences)
کوروش جعفریان | kurosh djafarian
associate professor, clinical nutrition department, school of nutritional sciences and dietetics, tehran university of medical sciences, tehran, iran
دانشیارگروه تغذیه بالینی، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://payavard.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-130&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات