|
مجله علوم پزشکی رازی، جلد ۲۰، شماره ۱۱۵، صفحات ۱۷-۳۰
|
|
|
عنوان فارسی |
تاثیر مصرف پروتئین آب پنیر کنسانتره در مقایسه با پروتئین ایزوله شده سویا بر نمایههای متابولیک، التهابی و استرس اکسیداتیو در مردان سالم دچار اضافه وزن و چاقی |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: در این مطالعه، مصرف (Whey Protein Concentrate-WPC) با پروتئین ایزوله شده سویا (Isolated Soy Protein - ISP) روی فاکتورهای متابولیک، التهابی و استرس اکسیداتیو در مردان سالم دچار چاقی و اضافه وزن مقایسه شد. روش کار: در این کارآزمایی بالینی دو سوکور تصادفی، 45 مرد سالم دچار اضافه وزن و چاقی، 12 هفته 65 گرم WPC یا 60 ISP محلول در 500 سیسی آب را، 30 دقیقه قبل از نهار نوشیدند. نمونههای خون ناشتا، ابتدا و انتهای مطالعه و فشار خون سیستولیک (Systolic Blood Pressure-SBP)، دیاستولیک (Diastolic Blood Pressure-DBP) علاوه بر ابتدا وانتها، هر دو هفته یکبار ارزیابی گردید. یافتهها: در پایان بین دو گروه تفاوت SBP (02/0p<)،DBP (001/0p=)، (Apo lipoprotein AI- (apo A-I، apo B و (MDA- (Malondialdehyd (001/0p<)، (LDL) Low-Density Liprotein (015/0p=)، (High-density lipoprotein- HDL) (017/0p=)، Highsensitive C- reactive protein- hs–CRP (002/0p=) معنادار بود. در پایان، تفاوت بین دو گروه برای کلسترول تام (Total Cholesterol-TC) (22/0p=)، ((Triglyceride – TG و (Very low-density Lipoprotein –VLDL) (19/0p=) و قند خون Fasting Blood Sugar - FBS (44/0p=) غیرمعنادار بود. در انتها در گروه WPC، کاهشFBS، SBP،DBP ، MDA، apo B، VLDL، TG، LDL (001/0p<) و TC و hs–CRP (001/0p=) معنادار بود. افزایش HDL و apo A-I در انتهای مطالعه به ترتیب (001/0p<) و (001/0p=) معنادار بود. بعد از 12 هفته در گروه سویا کاهش DBP معنادار (001/0p=) و سایر متغیرها تغییر معناداری نداشتند. نتیجهگیری: 12 هفته مصرف 65 گرم WPC و 60 گرم ISP قبل از خوراک، فاکتورهای خطر بیماریهای قلبی – عروقی در مردان دچار اضافه وزن و چاقی را کاهش می دهد و این اثر در مورد WPC بیشتر است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Effects of whey protein concentrate consumption compared with isolated soy protein on metabolic indices, inflammatory and oxidative stress factors in healthy overweight and obese men |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: In this study, the effects of consumption of Whey Protein Concentrate (WPC) were compared with Isolated Soy Protein (ISP) on metabolic, inflammatory and oxidative stress factors in healthy overweight and obese men. Methods: In this double - blind randomized clinical trial, 45 healthy overweight and obese men drank either 65 gr WPC or 60 gr ISP in 500 ml water 30 min before lunch. Fasting blood samples were analyzed before and after the study, Systolic Blood Pressure (SBP) and Diastolic Blood Pressure (DBP) were investigated before and after the study and every two weeks. Results: At the end, there was a significant difference between the groups for SBP (p< 0.02), DBP (p=0.001), Apo lipoprotein A-I (apo A-I), Apo B, Malondialdehyde – MDA (p< 0.001), (Low Density Lipoprotein -LDL) (p=0.015), (High Density Lipoprotein – HDL) (p= 0.017), (Highsensitive C- reactive Proetein – hs – CRP) (p=0.002). At week 12, the difference between the groups was nonsignificant for (Total Cholesterol – TC) (p=0.22), (Triglyceride – TG) and (Very Low – Density Lipoprotein – VLDL) (p=0.19) and (Fasting Blood Sugar - FBS) (p=0.44). In WPC group, the decrease of FBS, SBP, DBP, MDA, apo B, VLDL, TG, LDL (p< 0.001) and TC and hs-CRP (p= 0.001) was significant. Increase of HDL and apo A-I was respectively (p< 0.001) and (p=0.001) significant. After 12 weeks in ISP there was a significant decrease for DBP (p=0.001) and other variables did not differ significantly. Conclusions: Consumption of 65 grams of WPC and 60 grams of ISP before meal during 12 weeks can decrease CHD risk factors in healthy over weight and obese men and this is more effective for WPC. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
عاطفه تهورگر | atefeh tahavorgar tehran university of medical sciences دانشگاه علوم پزشکی تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
محمدرضا وفا | mohammadreza vafa iran university of medical sciences and health services دانشگاه علوم پزشکی ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran university of medical sciences)
فرزاد شیدفر | farzad shidfar iran university of medical sciences and health services دانشگاه علوم پزشکی ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran university of medical sciences)
محمود رضا گوهری | mahmood reza gohari iran university of medical sciences and health services دانشگاه علوم پزشکی ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran university of medical sciences)
ایرج حیدری | iraj heydari iran university of medical sciences and health services دانشگاه علوم پزشکی ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran university of medical sciences)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://rjms.iums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-1486&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
علوم تغذیه |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|