این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی اصفهان، جلد ۳۶، شماره ۴۸۲، صفحات ۵۹۴-۶۰۰

عنوان فارسی فعالیت ضد باکتریایی و ضد بیوفیلمی عصاره‌ی متانولی برگ، میوه و گال Pistacia Atlantica علیه چند نمونه باکتری بیماری‌زا
چکیده فارسی مقاله مقدمه: امروزه عفونت‌های باکتریایی و مقاومت آنتی‌بیوتیکی عوامل ایجاد کننده‌ی آن‌ها، از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی محققان و پزشکان می‌باشند. در این پژوهش، خاصیت ضد باکتریایی و ضد بیوفیلمی عصاره‌ی متانولی برگ، میوه و گال Pistacia atlantica بر روی تعدادی از باکتری‌های بیماری‌زا مورد ارزیابی قرار گرفت. روش‌ها: برگ، میوه و گال Pistacia atlantica از جنگل‌های استان لرستان جمع‌آوری شد. خاصیت ضد باکتریایی به روش انتشار چاهک بر Staphylococcus aureus، Bacillus cereus، Enterococcus faecalis، Pseudomonas aeruginosa و Escherichia coli مورد بررسی قرار گرفت. روش میکرودایلوشن (Microdilution) برای تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت کشندگی استفاده شد. فعالیت ضد بیوفیلمی عصاره‌ی متانولی در غلظت‌های تحت کشنده بر روی تشکیل بیوفیلم Staphylococcus aureus و Pseudomonas aeruginosa به روش میکروتیتر پلیت بررسی شد. یافته‌ها: عصاره‌های متانولی برگ، میوه و گال Pistacia atlantica اثرات ضدباکتریایی قابل توجهی علیه باکتری‌های مورد آزمایش به‌ استثنای Escherichia coli داشتند. بین فعالیت ضد باکتریایی و غلظت عصاره‌ها ارتباط معنی‌داری وجود داشت (050/0 > P). عصاره‌ی متانولی گال، بالاترین اثر ضد باکتریایی را داشت. حداقل غلظت مهار کنندگی عصاره‌ی متانولی برگ، میوه و گال 5/12-3 میلی‌گرم/میلی‌لیتر بود. حداقل غلظت کشندگی این عصاره، 25-25/6 میلی‌گرم/میلی‌لیتر بود. عصاره‌ی متانولی گال Pistacia atlantica در غلظت 6 میلی‌گرم/میلی‌لیتر به ترتیب باعث کاهش تولید بیوفیلم Staphylococcus aureus و Pseudomonas aeruginosa به میزان 100 و 74 درصد شد. نتیجه‌گیری: عصاره‌ی متانولی بخش‌های مختلف گیاه Pistacia atlantica اثر ضد باکتریایی داشتند. همچنین، عصاره‌ی متانولی باعث کاهش تولید بیوفیلم Staphylococcus aureus و Pseudomonas aeruginosa شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عصاره‌ی گیاهی، Pistacia، مواد ضد باکتریایی، بیوفیلم،

عنوان انگلیسی Antibiofilm and Antibacterial Activity of Pistacia Atlantica against some Pathogenic Bacteria
چکیده انگلیسی مقاله Background: Bacterial infections and the antibiotic resistance of pathogens are the most important challenges faced by researchers and physicians. In this study, the antibacterial and antibiofilm properties of methanol extracts of leaf, fruit, and gall of Pistacia atlantica were evaluated against some of pathogenic bacteria. Methods: Leaf, fruit, and gall of Pistacia atlantica were collected from forests of Lorestan Province, Iran. Antibacterial properties were investigated against Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Enterococcus faecalis, Pseudomonas aeruginosa, and Escherichia coli through the well diffusion method. The microdilution method was used to determine the minimum inhibitory concentration and the minimum bactericidal concentration. The antibiofilm activity of methanol extract was studied in the sub-lethal concentrations on biofilm formation of Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa using microtiter plate method. Findings: The methanol extracts of leaf, fruit, and gall of Pistacia atlantica had significant antibacterial effects against the tested bacteria except Escherichia coli. There was a significant relationship between the antibacterial activity and the extract concentration (P < 0.05). The highest antibacterial effect was observed in the gall methanol extract. The minimum inhibitory concentration and the minimum bactericidal concentration of the methanol extract of leaf, fruit, and gall was 3.0-12.5 and 6.25-25.00 mg/ml, respectively. The methanol extract of Pistacia atlantica gall at a concentration of 6 mg/ml reduced the biofilm production of Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa by 100% and 74%, respectively. Conclusion: The methanol extracts of different parts of Pistacia atlantica had antibacterial effects. In addition, the methanol extract reduced biofilm production of Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Plant extracts,Pistacia,Antibacterial agents,Biofilm

نویسندگان مقاله گلنار درخشنده قهفرخی |
استادیار، گروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

مریم محمدی سیچانی |
استادیار، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، خرم‌آباد، ایران

مجید توکلی |



نشانی اینترنتی http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/9549
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-756694.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات