|
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، جلد ۱۲، شماره ۱، صفحات ۳۷-۴۵
|
|
|
عنوان فارسی |
تاثیر آموزش تغذیه بر وضعیت کم خونی ناشی از فقر آهن در دختران دبیرستانی |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: کم خونی فقر آهن یکی از مهمترین مشکلات تغذیه ای مخصوصاً در بین زنان جوان است. راه های مختلفی برای مبارزه با کم خونی فقر آهن وجود دارد که از بین آنها تغییر در عادات غذایی مردم و دادن آموزش های تغذیه ای می تواند راه حل مناسبی باشد. هدف از این مطالعه تعیین اثر آموزش تغذیه بر کم خونی ناشی از فقر آهن در دختران دبیرستانی بود. روش بررسی: در این مطالعه نیمه تجربی 68 دختر دبیرستانی مبتلا به کم خونی فقر آهن به مدت 4 ماه تحت آموزش های تغذیه ای قرار گرفتند. مواد آموزشی از طریق بروشور، جزوه و سخنرانی و حاوی نکات تغذیه ای مربوط به شناسایی گروه های مختلف غذایی، افزاینده ها و کاهنده های جذب آهن، منابع غنی از آهن و سایر نکات تغذیه ای مفید بود. در آغاز و پایان مطالعه شاخص های هموگلوبین خون، فریتین و روی سرم مورد آزمایش قرار گرفت. همچنین میزان آگاهی و نگرش افراد شرکت کننده در آغاز و پایان مطالعه مورد سنجش قرار گرفت. از آزمون های t زوجی و ویلکاکسون و همبستگی اسپیرمن برای تجزیه و تحلیل نتایج استفاده شد. یافته ها: میزان هموگلوبین در آغاز و پایان مطالعه به ترتیب10±5/109، 13± 3/123 گرم در لیتر (001/0P |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Effect of nutritional education on iron-deficiency anemia in high schools girls |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and aim: Iron-deficiency anemia is one of the main nutritional problems especially in young women. There are many strategies to combat iron deficiency anemia including change in food habits and nutritional education. Aim of this study was to determine the effect of nutritional education on iron deficiency anemia among high schools girls. Methods: In this semi-experimental study 68 high schools girls with iron deficiency anemia were educated for 4 months. Education materials were included brochures pamphlets and lectures. During nutritional education sessions the girls were presented with a pamphlet in which nutritional topics such as food groups iron absorption enhancers and inhibitors good sources of iron and ways to improve absorption of iron from foods were explained in simple words. Hemoglobin serum ferritin and serum zinc were measured in the beginning and end of the intervention. The girl’s knowledge and their attitude about nutrition were also obtained before and after the study. Paired-t test Wilcoxon and Spearman tests were used for data analysis. Results: The amount of hemoglobin at the beginning and the end of the study were 109.5±10 g/l and 123.3±13 g/l respectively (P |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
ابراهیم فلاحی | ebrahim falahi food and drug vice chancellery, lorestan univ. of med. sci.velayat bld, modiriat bld, khorramabad, iran. خرم آباد-بلوار ولایت- بلوار مدیریت-معاونت غذا و دارو سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه لرستان (Lorestan university)
مرضیه رشیدی | marzeah rashidi
فرزاد ابراهیم زاده | farzad ebrahimzadeh
شهره کرباسی | shohreh karbasi
نصرت شکرالهی | nosrat shokrollahi
|
|
نشانی اینترنتی |
http://journal.skums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-337&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|