مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، جلد ۱۳، شماره ۶، صفحات ۱۹-۲۶

عنوان فارسی اثر مصرف پیاز در وعده صبحانه بر پاسخ گلیسمی و انسولینمی مبتلایان به دیابت نوع دو
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: مطالعات حیوانی گوناگون نشان می دهند که گیاهانی همچون پیاز می تواند بر سطح گلوکز و انسولین سرم تاثیر داشته باشند. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مصرف پیاز در وعده صبحانه بر پاسخ گلیسمی و انسولینمی مبتلایان به دیابت نوع دو انجام گرفت. روش بررسی: این مطالعه نیمه تجربی در دو روز به فاصله یک هفته بر روی 24 بیمار دیابتی نوع 2 مراجعه کننده به انجمن دیابت ایران انجام شد. در هر روز بررسی، پس از مراجعه بیماران مقدار 2 سی سی خون در حالت ناشتا جمع آوری شد. سپس صبحانه های مورد بررسی در اختیار آنان قرار گرفت که صبحانه روز دوم، همان صبحانه روز اول به انضمام 60 گرم پیاز بود. سپس در زمان های 60، 120، 180 دقیقه پس از اتمام صرف صبحانه ها، مجدداً میزان 2 سی سی خون از بیماران گرفته شد. در پایان، مقدار انسولین و گلوکز سرم بیماران در نمونه های خونی تهیه شده، اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر و t زوجی مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته ها: در بیماران مورد مطالعه میانگین سنی 4/7±4/49 و طول مدت ابتلا به بیماری 05/5±9/6 سال بود. اثر صبحانه حاوی پیاز بر سطح قندخون به لحاظ آماری معنی دار نبود، در حالی که میزان انسولین سرم به طور معنی داری افزایش یافت (001/0>P). تفاوت معنی داری در سطح زیر منحنی گلوکز بین صبحانه روز اول و صبحانه روز دوم دیده شد (05/0P<). نتیجه گیری: مصرف پیاز در وعده غذایی روزانه، ممکن است اثرات سودمندی بر کنترل گلایسمیک بیماران دیابتی نوع دو داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله انسولین سرم، پیاز، دیابت نوع 2، گلوکز سرم.

عنوان انگلیسی Postprandial glucose and insulin responses to onion ingestion with breakfast in patients with type 2 diabetes
چکیده انگلیسی مقاله Background and aim: Several studies on animals reveal that some plants like onion can change serum glucose and insulin level. Thus, this study was performed to find out the effect of onion ingestion with breakfast on postprandial glucose and insulin responses in type 2 diabetic patients. Methods: This quasi-experimental research was performed on 26 patients with type 2 diabetes who were referred to Iranian Diabetic Association in 2 different days (1 week interval). In each day of the study, 2 ml fasting blood sample was collected in the morning from each patient and then the patients received their breakfasts. In the second day, patients had the same breakfast plus 60 grams of onion. Blood samples were collected at 60, 120 and 180 minutes after the having the breakfasts in both days. Eventually serum glucose and insulin were measured in the taken blood samples. Data were analyzed with SPSS v.13 and nutritionist IV software and were assessed using the Repeated-measures analysis of variance and paired t-test. Results: The average age of the patients was 49.4±7.4 and mean duration of the disease was 6.9±5.05 years. Effect of onion breakfast on glucose level was not significant (P>0.05), whereas serum insulin level was increased significantly (P< 0.001). Significant differences were detected in the area under the curve of glucose between first day and second day (P< 0.05). Conclusion: Daily onion ingestion with breakfast may have beneficial effect on glycemic control in type 2 diabetic patients.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Type 2 diabetes, onion, Serum glucose, Serum insulin

نویسندگان مقاله نگار زمانی نور | nagar zamani nour
شیراز-بلوار رازی- روبروی باشگاه برق- دانشکده بهداشت و تغذیه- گروه تغذیه

افسانه احمدی | afsaneh ahmadi
1nutrition dept., shiraz university of medical sciences, shiraz, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شیراز (Shiraz university of medical sciences)

فریده طاهباز | farideh tahbaz
2nutrition dept., shahid beheshti university of medical sciences, tehran, iran,
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://journal.skums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-662&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات