|
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۱۳، شماره ۳، صفحات ۴۵-۵۲
|
|
|
عنوان فارسی |
مقایسه میزان تأثیر جوشانده شیرین بیان با آنتی بیوتیک های انتخابی بر رشد هلیکوباکترپیلوری در شرایط آزمایشگاهی |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: شیرین بیان (Glycrrhizaglabra) از گیاهان خانواده پروانه آسا می باشد که در گذشته، هم به عنوان دارو وهم به عنوان غذا مورد استفاده مردم بوده است. اخیراً در مطالعات انجام گرفته اثرات مختلفی برای آن کشف شده است از جمله خواص آنتی اکسیدان - آنتی میکروبیال - ضد التهاب و عصاره این داروی گیاهی را در درمان زخم های پپتیک که در حدود 70% ازآنها با عفونت هلیکوباکتر پیلوری همراه بوده است مؤثر شناخته اند. روش بررسی: در این مطالعه تأثیر جوشانده شیرین بیان20gr/dl, 33gr/dl به دو روش دیسک دیفیوژن و چاهک پلیت بر مهار رشد هلیکوباکتر پیلوری در مقایسه با آنتی بیوتیک های انتخابی(آموکسی سیلین - مترونیدازول -کلاریترومایسین) به صورت تحلیلی و به روش Lab trail بر روی 30 نمونه که از طریق آندوسکوپی و بیوپسی از بیماران با تشخیص زخم معده گرفته شده بود انجام گردید. نتایج: نتایج به دست آمده نشان داد که فقط جوشانده شیرین بیان33gr/ dl به روش دیسک دیفیوژن در مقایسه با آنتی بیوتیک مترونیدازول اثر یکسانی بر مهار رشد هلیکو باکتر پیلوری در شرایط آزمایشگاهی داردp=0.709)) ولی در مقایسه با آموکسی سیلین و کلاریترومایسین چنین نتیجه ای به دست نیامد (p=0.0001). نتیجه گیری: به طورکلی استفاده از جوشانده شیرین بیان (20gr/dl , 33 gr /dl) به جای آنتی بیوتیک های انتخابی درمان پپتیک اولسر(آموکسی سیلین - کلاریترومایسین) درشرایط آزمایشگاهی نمی تواند سبب مهار هلیکوباکتر پیلوری شود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Invitro Comparitive Study of the Efficacy of Licorice Decoctant and Choice Antibiotics on Helicobacter Pylori Growth |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: Glycyrrhiza Glabra (Licorice) root, a member of the pea family has been used since ancient times as both food and medicine. Licorice has been used as an antioxidant, antimicrobial and anti inflammatory in researches .Extraction of this medical plant is used as the basis of anti-ulcer medicine for treatment of peptic ulcer. Patients and Methods: In the present study, licorice decoction (20gr/dl,33gr/dl) was prepared and anti microbial activity on helicobacter pylori growth was studied by disk diffusion method and cup plate method. Results: The results showed that licorice decoction 33gr/dl by disk diffusion method inhibited growth of helicobacter pylori in vitro the same as metronidazole.(P value=0.709) However, it does not have anti bacterial activity against helicobacter pylori like amoxicillin and clarythromycin (Pvalue~0.000). Conclusion: Decoction licorice (20gr/dl, 33gr/dl) can not be used as an alternative to choice antibiotics (amoxicillin, clarythromycin) in vitro. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Licorice, Helicobacter pylori, Peptic ulcer, Disk diffusion |
|
نویسندگان مقاله |
شکوه تقی پور ظهیر | sh taghipour zahir
هنگامه زندی | h zandi
ضیای الله بوترابی | z botorabi
ناهید مرات | n merat
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-686&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
عمومی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|