مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۱۸، شماره ۱، صفحات ۳۲-۳۸

عنوان فارسی ارزیابی دریافت غذایی در بیماران مبتلا به کولیت زخمی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: کولیت زخمی اختلال التهابی مزمن در کولون با دلایل ناشناخته است که اغلب با اختلالات تغذیه ای مهمی همراه می باشد که از آن جمله می توان به سوءتغذیه پروتئین- انرژی، کمبود ویتامین ها و مواد معدنی اشاره کرد که بر روی علائم بیماری اثرات منفی اعمال می کنند. با توجه به عدم انجام چنین مطالعه ای در ایران، هدف این مطالعه پایلوت، ارزیابی دریافت غذایی در این بیماران بود. روش بررسی: در این مطالعه پایلوت، 41 بیمار مبتلا به کولیت زخمی که بیماری آنها در حد خفیف تا متوسط بود، انتخاب شدند. داده ها در مورد محدودیت های غذایی با پرسشنامه جمع آوری و دریافت غذایی بیماران، 3 بار در طول مدت 2 ماه با فاصله زمانی 30 روزه با استفاده از یادآمد غذایی 3 روزه (جمعاً 9 روز) بررسی گردید. نتایج: نمونه ها شامل 26 مرد و 15 زن بودند. 9/65 درصد بیماران دریافت شیر را کاهش یا به طور کامل قطع کرده بودند. محدودیت رژیمی در مورد مصرف میوه ها و سبزیجات به ترتیب 4/24 و 9/43 درصد و در مورد حبوبات 5/58 درصد بود. میانگین کالری دریافتی در 41 بیمار 83/60±14/2125 کیلوکالری و در هر دو گروه مقادیر دریافتی فیبر و کلسیم به طور معنی داری کمتر از مقادیر توصیه شده بود. نتیجه گیری: بررسی دریافت غذایی وجود برخی کمبودها مانند کمبود کلسیم و آهن را نشان داد و دریافت فیبر به دلیل محدود کردن دریافت منابع آن مانند میوه ها، سبزیها و حبوبات پایین بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Evaluation of Food Intake in Ulcerative Colitis Patients
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Ulcerative colitis (UC) is a chronic inflammatory disorder of the colon of unknown cause that is associated with important nutrition deficiencies such as protein-energy malnutrition, vitamin and mineral deficiencies. Because no study has been carried out to date in Iran, the aim of this pilot study was the assessment of dietary intake of these patients. Methods: In this pilot study, 41 UC patients whose disease severity was mild or moderate were selected. Data about diet restrictions were collected via a questionnaire and dietary intake was assessed 3 times during a 2 month period with 30 days interval and 3-day food-recall (9days in general). Results: Subjects were 26 men and 15 women and 65.9% patients avoided completely or limited milk intake. Dietary limitation about fruits and vegetables was 24.4 and 43.9 percent, respectively and legumes intake was 58.5%. Mean calorie intake in 41 patients was 2125.14±60.83 calories/day and in two groups, calcium and fiber intake was significantly less than the standard dietary recommendation. Conclusion: Dietary intake examination showed some deficiencies such as calcium and iron deficiency and fiber intake was low because the intake of fruits, vegetables and legumes was limited.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Coliti/Ulcerative, Diet Record, Malnutrition

نویسندگان مقاله زینب فغفوری | z faghfoori


راهبه شاکر حسینی | r shaker hosseini


لیدا نوایی | l navai


زینب نیک نیاز | z nikniaz


محمدحسین صومی | m somi



نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-14-12&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات