مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۲۲، شماره ۵، صفحات ۱۵۶۷-۱۵۷۶

عنوان فارسی اثر عصاره آبی شیرین بیان و ویتامین C بر اختلالات حرکتی ناشی از آکریل آمید در موش صحرایی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: آکریل‌آمید ترکیبی است که در هنگام سرخ کردن مواد غذایی کربوهیدرات در دمای بالا تولید می‌شود. از آنجایی که سمیت عصبی این ترکیب به اثبات رسیده است، در این مطالعه به بررسی اثر محافظتی عصاره ریشه شیرین بیان و ویتامینC بر اثرات توکسیک آکریل آمید بر کاهش وزن و رفتارهای حرکتی موش صحرایی پرداخته شده است. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار 28 روزه به پنج گروه هشت تایی شامل گروه کنترل، آکریل آمید، آکریل آمید با ویتامین C، آکریل آمید با عصاره شیرین بیان و گروه توأم آکریل آمید با ویتامین C و عصاره شیرین بیان تقسیم شدند. تیمار تا 6 هفته ادامه یافت. سپس، شاخص‌های رفتار حرکتی با آزمون اختصاصی محیط باز(Open field) سنجیده شد. داده‌ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه (One-way ANOVA) و پس آزمون Tukey تجزیه و تحلیل شد. نتایج: نتایج نشان داد که فعالیت حرکتی درگروه دریافت‌کننده توأم ویتامین C و عصاره شیرین بیان نسبت به گروه آکریل آمید به طور معنی‌داری افزایش یافته است. در حالی که ویتامین C و شیرین‌بیان به تنهایی تغییر معنی‌داری در فعالیت حرکتی حیوانات ایجاد نکردند. به علاوه، تیمار توأم حیوانات با ویتامین C و عصاره شیرین‌بیان، مهار وزن‌گیری ناشی از آکریل‌آمید را به طور معنی‌داری کاهش داد. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف توأم شیرین بیان و ویتامین C می‌تواند اثرات سوء ناشی از آکریل‌آمید بر اختلال حرکتی و وزن‌گیری را کاهش دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Glycyrrhiza Glabra and Vitamin C on Acrylamide-Induced Motor Dysfunction
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Acrylamide is a chemical compound which can be produced while frying carbohydrates in high- temperatures. Since the neurotoxicity of acrylamide was reported in the previous studies, the aim of the present study was to investigate the effects of co-administration of Glycyrrhiza Glabra and Vitamin C on acrylamide-induced weight loss and motor deficits in rats. Methods: In this experimental study, 40 Wistar male rats aged 28 days were divided in to five groups of 8 rats including Control, Acrylamide, Acrylamide + Vitamin C, Acrylamide + Glycyrrhiza Glabra and Acrylamide +Vitamin C + Glycyrrhiza Glabra. All treatments were administered for 6 weeks. Thereafter, locomotor activity indices were measured using open field apparatus. In order to analyze the study data, One-way ANOVA followed by Tukey's test was used. Results: The results showed that motor activity was significantly increased in vitamin C + Glycyrrhiza Glabra group compared with Acryl amide group. While treatment with vitamin C or Glycyrrhiza Glabra alone did not cause any significant changes in locomotor activity indices. In addition, rats treated with the combination of vitamin C and Glycyrrhiza Glabra significantly improved weight gain deficiency induced by Acrylamide . Conclusion: The study findings revealed that the co-administration of vitamin C and Glycyrrhiza Glabra can retard the locomotor dysfunction and improve the weight gain in acrylamide-treated rats.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد ابراهیم رضوانی | me rezvani
shahid sadoughi university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)

اقدس میرجلیلی | a mirgalili
shahid sadoughi university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)

محمد حسین دشتی رحمت آبادی | mh dashti rahmatabadi
shahid sadoughi university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)

علیرضا طالبی | ar talebi
shahid sadoughi university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-957-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات