مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۲۲، شماره ۵، صفحات ۱۵۴۳-۱۵۵۳

عنوان فارسی بررسی تأثیر مصرف سرکه سیب بر پروفایل لیپیدی خون و شاخص‌های تن‌سنجی در بیماران دیابتی نوع ۲ مبتلا به دیس‌لیپیدمی: یک کارآزمایی بالینی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: بیماری دیابت شایع‌ترین و مهمترین بیماری ناشی از اختلالات متابولیکی می‌باشد که روز به روز بر شیوع آن در جوامع مختلف افزوده می‌شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر سرکه سیب بر پروفایل لیپیدی و شاخص‌های تن‌سنجی در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به دیس‌لیپیدمی اجرا شد. روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی، 62 بیمار دیابتی نوع 2 مبتلا به دیس‌لیپیدمی شرکت نمودند که به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: 1) گروه دریافت‌کننده سرکه سیب (32 نفر) که روزانه 4 قاشق غذاخوری سرکه سیب (20 سی‌سی) مصرف می‌کردند و 2) گروه کنترل(30 نفر) که هیچ مداخله‌ای دریافت نمی کردند. در ابتدا و پایان هفته هشتم، دریافت غذایی، شاخص‌های تن‌سنجی و نیز پروفایل لیپیدی سرم در دو گروه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: میانگین کلسترول در دو گروه پس از مداخله با یکدیگر متفاوت نبود. میانگین کلسترول در گروه آزمون قبل و پس از مداخله به ترتیب 08/41±06/180 و 14/32±9/177 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر و در گروه کنترل قبل و پس از مداخله به ترتیب 99/30±83/173 و 6/44±43/183 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر بود(12/0p=). میانگین تغییرات تری‌گلیسیرید و LDL نیز پس از مداخله بین گروه‌ها تفاوتی نداشت(05/0p<). همچنین در میانگین وزن، شاخص توده بدنی و اندازه دور کمر پس از مداخله نیز بین دو گروه تفاوتی مشاهده نگردید(05/0p<). نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر حاکی از عدم تأثیر سرکه سیب بر روی شاخص‌های تن‌سنجی و پروفایل لیپیدی در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به دیس‌لیپیدمی می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سرکه سیب، پروفایل لیپیدی، دیابت نوع 2، دیس‌لیپیدمی

عنوان انگلیسی The Effect of Apple Vinegar on Lipid Profiles and Anthropometric Indices in Type 2 Diabetes Patients with Dyslipidemia: A Randomized Clinical Trial
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Type 2 diabetes is regarded as the most common and the most important metabolic disease which is progressively increasing in different societies. In this study, the effect of apple vinegar on lipid profiles and anthropometric indices was examined in Type 2 diabetes patients with dyslipidemia. Methods: Sixty-two Type 2 diabetic patients with dyslipidemia were randomly assigned into a control (n=30) and an experimental group(n=32). The experimental group was instructed to use 10 cc of apple vinegar soluble in a glass of water two times a day 1 hr before each meal for 8 weeks. Results: The participants’ serum lipid profiles( Cholesterol, TG,LDL and HDL) and also anthropometric indices(Weight, Height and Waist Circumference) were measured before and after the intervention. Finally, in spite of a reducing trend in cholesterol and LDL in apple vinegar group, no significant differences were observed between the two groups (pvalue>0/05). Conclusion: The present study revealed that consuming 20 cc of apple vinegar daily had no effect on serum lipoprotein profiles and anthropometric indices in Type 2 diabetes patients with dyslipidemia.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Apple Vinegar, Dyslipidemia, Lipid Profile, Type 2 Diabetes

نویسندگان مقاله ریحانه بشیری | r bashiri
shahid sadoughi university of medical sciences
دانشکده بهداشت

اکرم قدیری | a ghadiri anari
shahid sadoughi university of medical sciences
مرکز تحقیقات دیابت یزد

سیدحسین حکمتی مقدم | h hekmatimoghadam
shahid sadoughi university of medical sciences
دانشکده پیراپزشکی

علی دهقانی | a dehghani
shahid sadoughi university of medical sciences
دانشکده بهداشت

آزاده نجارزاده | a najarzadeh
shahid sadoughi university of medical sciences
دانشکده بهداشت


نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1827-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده کارآزمایی بالینی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات