مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۲۳، شماره ۵، صفحات ۴۷۶-۴۸۸

عنوان فارسی تأثیر تغذیه با آهن و مخمر تک سلولی غنی شده با کروم زیستی بر فاکتورهای خونی در رت نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین
چکیده فارسی مقاله مقدمه: کروم ماده مغذی ضروری مورد نیاز برای متابولیسم گلوکز و چربی در افراد به خصوص افراد دیابتی است. تبدیل کروم فرم معدنی به آلی و افزایش جذب آن به دلیل اثر سینرژیک این دو ترکیب ضد دیابت‌(مخمر و کروم) اثرات درمانی بیشتری خواهد داشت. تحقیق حاضر جهت بررسی اثرات آهن و مخمرغنی‌شده با کروم با ماهیت پروبیوتیکی بر فاکتورهای سرم خونی در رت نر دیابتی انجام گرفته است. روش‌ کار: در این مطالعه تجربی‌آزمایشگاهی 49 موش نر نژاد ویستار با محدوده وزنی 30±200 گرم به طور تصادفی به 7 گروه تقسیم و با استرپتوزوتوسین دیابتی شدند. آماده‌سازی کروم زیستی با غنی‌سازی این ماده در مخمر تک سلولی، تغذیه با غلظت‌های مختلف آهن و مخمر با حل‌کردن در سرم فیزیولوژیکی و اسپری‌کردن در غذای رت‌ها و اندازه‌گیری فاکتورهای سرم خونی از جمله گلوکز به روش آنزیمی با دستگاه اتوآنالیزور صورت گرفت. میانگین داده‌های حاصله با استفاده از آزمون واریانس یک‌ طرفه ANOVA و تست توکی مورد ارزیابی آماری قرار گرفت. یافته‌ها: کاهش معنی‌داری در میزان قند خون، کلسترول، تری‌گلیسیرید،LDL و افزایش معنی‌داری در HDL رت‌‌های تیمار شده با کروم زیستی و ترکیب آهن با کروم زیستی مشاهده شد. همچنین تیمار با آهن نیز موجب افزایش معنی‌دار میزان قند خون، کلسترول، تری‌گلیسیرید،LDL و کاهش معنی‌دار HDL در رت‌های دیابتی نر شد(05/0(p<. نتیجه‌گیری: مخمر غنی‌شده با کروم با ماهیت پروبیوتیکی موجب تغییرات مطلوب میزان گلوکز و لیپیدها و تیمار با آهن موجب افزایش میزان گلوکز و سبب ایجاد تغییرات نامطلوب در لیپیدهای سرم خون در موش‌های دیابتی می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دیابت، استرپتوزوتوسین، مخمر، کروم، فاکتورهای خونی، رت

عنوان انگلیسی The Effects of Feeding with Ferrous and Unicellular Yeast Enriched with Organic Chromium on the Blood Factors in Streptozotocin-induced Diabetic Male Rats
چکیده انگلیسی مقاله Background: Chrome is regarded as an essential nutrient required for glucose and lipid metabolism, specifically in diabetic patients. Converting mineral form of chromium to organic as well as increasing its absorption seem to have more fruitful therapeutic effects due to the synergistic effect of these two anti-diabetes compounds(yeast and chromium). Therefore, the present study aimed to evaluate the effects of iron and chromium-enriched yeast with a probiotic nature on blood factors in diabetic male rats. Methods: In this laboratory experiment, 49 Wistar male rats weighed 30±200 were randomly divided into 7 groups and then were induced with diabetes via an intra-peritoneal injection of streptozotocin. Organic chrome was prepared via chromium enrichment in yeast cells, food treatment by dissolving the yeast and iron of different concentrations in physiological serum, which was sprayed in the rats’ food. Furthermore, blood factors such as glucose were measured applying enzymatic method via an auto analyzer. The study data were analyzed utilizing one-way ANOVA and Tukey tests. Results: The results of the current study revealed a significant reduction in blood glucose, cholesterol, triglycerides, and LDL , though a significant increase was observed in HDL of the male rats treated with iron as well as with iron and organic-chromium combination. Moreover, it was demonstrated that iron diet could significantly increase the blood glucose, cholesterol, triglycerides, LDL, whereas it simultaneously decreased HDL in diabetic male rats(p < 0.05). Conclusion: The study findings revealed that yeast enriched with probiotic-derived chromium can lead to appropriate changes in blood glucose, and serum lipids in diabetic rats. Moreover, treatment with iron increases glucose levels and causes undesirable changes in blood serum lipids of diabetic rats.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بهجت امیری | b amiri
urmia university
دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

مهدی محمدزاده | m mohammadzadeh
urmia university
دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)


نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2105-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات