مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۲۳، شماره ۸، صفحات ۷۱۷-۷۲۶

عنوان فارسی بررسی تاثیر سلول‌های بنیادی مشتق از بافت چربی بر کنترل قندخون در رت‌های دیابتی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: دیابت شیرین نوعی اختلال متابولیک به علت اختلال در ترشح انسولین تخریب سلول‌های بتا، بنا به دلایل خودایمن، نکروز و مقاومت به انسولین است. اخیراً استفاده از سلول‌های بنیادی به عنوان یکی از روش‌های درمانی برای دیابت پیشنهاد شده است. سلول‌های بنیادی بافت چربی علت دسترسی آسان و نیز توان تکثیری بالا و رد ایمونولوژیک کمتر در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفتند. روش بررسی: مطالعه از نوع تجربی-مداخله ای است. در این مطالعه سلول‌های بنیادی بافت چربی حاصل از عمل لیپوساکشن خالص‌سازی شده و پس از شمارش توسط لام نئوبار برای شناسایی و اثبات وجود سلول‌های بنیادی توسط فلوسایتومتری بررسی شدند. تعداد 16 عدد رت نژاد ویستار با وزن حدود 250-300 گرم توسط استرپتوزوسین با دوز 60 mg/kg دیابتی شدند و بعد از آن به‌ صورت تصادفی به دو گروه هشت‌تایی تقسیم شدند. گروه دیابتی کنترل تحت تیمار با نرمال سالین قرار گرفتند و گروه تحت درمان، سلول‌های بنیادی جدا شده از بافت چربی به تعداد 1.5×106 را دریافت کردند. برای بررسی بهبود عملکرد در طول 25 روز پس از پیوند سلول‌ها هر روز یکبار قند خون رت‌ها توسط دستگاه گلوکومتر اندازه‌گیری شد. نتایج: بررسی نتایج حاصل از فلوسایتومتری حاکی از بیان درصد بالای CD29 و CD90 در مورد سلول‌های بنیادی مزانشیمی بافت چربی بود. همچنین بررسی قند خون رت‌های دیابتیک در طی دوره درمان نشان‌دهنده کاهش معنی‌دار(p=0001/0) قند خون در رت‌های گروه دریافت‌کننده سلول‌های بنیادی بافت چربی در مقایسه با گروه کنترل داشت. نتیجه‌گیری: نتایج به دست آمده بعد از تایید سلول‌های بنیادی جدا شده از بافت چربی با استفاده از آنتی‌ژن‌های سطح سلولی و تزریق آن به رت‌های دیابتی به طور معنی‌داری قند خون را کاهش داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دیابت، سلول‌های بنیادی، بافت چربی، گلوکز

عنوان انگلیسی Effect of Adipose tissue-derived Stem Cells on the Control of the Blood Glucose Level in Diabetic Rats
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Mellitus Diabetes belongs to a group of metabolic diseases, which is caused due to the disturbance in insulin secretion, destruction of beta cells, auto immune reasons, necrosis as well as insulin resistance. Stem cells therapy has recently been suggested as a treatment method of Diabetes. Since adipose tissue-derived stem cells present wide availability, easy access, hight proliferation and less immunological rejection, the present study aimed to investigate their effect on the control of the blood glucose level. Methods: In this experimental-interventional study, adipose tissue-derived stem cells, harvested from the liposuction surgery were purified and after being counted by neubuaer lam, were evaluated via flow cytometry in order to identify and approve the existence of stem cells. Sixteen male wistar rats weighing about 250-300 gr, induced diabetes by streptozotocin (60 mg/kg), which were divided randomly into two groups of eight. Group 1 (Diabetes control) received the normal saline treatment, and group 2 (treatment) received 1.5x106 adipose tissue-derived stem cells. In order to evaluate the improvement process, blood glucose level of rats was measured by glucometer every day for a period of 25 days after the tissues transaction. Results: The results of flow cytometry indicated high percentages of CD29 and CD90 in mesenchymal adipose tissue-derived stem cells. The blood glucose level of diabetic rats revealed a significant reduction (P < 0.001) in blood glucose level in the rats treated with derived adipose tissue-derived stem cells in comparison with the control group. Conclusion: The findings of the present study revealed a signification decrease of blood glucose level after confirmation of stem cells isolated from the adipose tissue using cell surface antigens and its injection into diabetic rats (P < 0.001) .
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Adipose tissue, Diabetes, Glucose, Stem cells

نویسندگان مقاله علی مرادی | a moradi
department of biochemistry amp;amp; molecular biology, faculty of medicin
گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی

سارا محمدی | s mohammadi
department of biochemistry amp;amp; molecular biology, faculty of medicin
گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی

داریوش حمید علمداری | d hamidi alamdari
biochemistry and nutrition research center
مرکز تحقیقات بیوشیمی و علوم تغذیه، دانشکده پزشکی


نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1148-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات