مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۲۴، شماره ۱، صفحات ۹۳-۱۰۱

عنوان فارسی بررسی اثر ال-کارنیتین خوراکی بر پروفایل لیپیدی و وضعیت آنتی اکسیدانی در بیماران تحت درمان با همودیالیز: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده
چکیده فارسی مقاله مقدمه: دیس‌لیپیدمی و استرس اکسیداتیو در بیماران همودیالیزی امری شایع است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر مکمل خوراکی ال-کارنیتین بر پروفایل لیپیدی و ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی بیماران تحت درمان با همودیالیز طراحی و اجرا گردید. روش بررسی: مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده بود که با مشارکت 50 نفر بیمار تحت همودیالیز مداوم، در مراکز همودیالیز شهر یزد در فاصله زمانی سال‌های 92 تا 93 انجام شده است. بیماران درگروه مداخله روزانه 1 گرم مکمل خوراکی ال-کارنیتین به ‌صورت شربت خوراکی مصرف می‌کردند. بیمارانی‌که درگروه کنترل قرار گرفتند هیچگونه مکملی حاوی ال-کارنیتین دریافت نمی‌کردند. در ابتدا و پایان هفته دوازدهم، تری‌گلیسرید، کلسترول تام، کلسترولLDL و ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی سرم(TAC) در دو گروه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: میانگین تری‌گلیسرید و کلسترول تام در بین گروه‌ها و درون گروه‌ها تفاوت معنی‌داری نداشت. از سوی دیگر میانگین کلسترولLDL در گروه ال-کارنیتین تغییر معنی‌داری نداشت ولی در گروه کنترل افزایش معنی‌دار داشت(02/0=p) و میانگین تغییرات کلسترول LDL بین دو گروه تفاوت معنی‌دار داشت(05/0p=). نتایج همچنین نشان داد که مکمل یاری با ال-کارنیتین تغییری در سطح سرمی ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی سرم(TAC) در گروه ال-کارنیتین نسبت به گروه کنترل ایجاد نمی‌کند(76/0p=). بعد از اتمام مطالعهTAC در هر دو گروه افزایش جزئی داشت ولی این تغییرات از لحاظ آماری معنی‌دار نبود(62/0=p). نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد مصرف ال-کارنیتین به‌صورت شربت به میزان یک گرم در روز در بیماران همودیالیزی به مدت 12 هفته بر سطح تری‌گلیسرید،کلسترول تام سرم و وضعیت تام آنتی‌اکسیدانی سرم بی‌تاثیر است ولی کلسترول LDL را کاهش داده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Effect of Oral L-Carnitine Supplementation on Lipid Profiles and Antioxidant Status in Hemodialysis Patients: A Randomized Clinical Trial
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Dyslipidemia and oxidative stress are commonly seen in the patients undergoing hemodialysis. This study aimed to evaluate the effect of oral L-carnitine supplementation on lipid profiles and total antioxidant capacity of the patients were treated with hemodialysis. Methods: This study was a randomized, controlled clinical trial. The participants of this study consisted of 50 hemodialysis patients in dialysis centers of Yazd between 2013 and 2014. The patients randomly divided into two groups; L-carnitine (LG) and control group (CG). The patients in the LG were instructed to use daily 1g L-carnitine oral supplementation, as syrup for 12 weeks. The patients in the CG did not receive any supplement containing L-carnitine. At the baseline and the end of 12 weeks, triglycerides, total cholesterol (TC), LDLc, and total antioxidant capacity of serum (TAC) were evaluated in both groups. Results: The mean of triglyceride and TC between and within groups were not significantly different. The mean of LDLc did not change in LG whereas a significant increase was seen in CG (p=0.02). The mean differences of LDLc between groups was statistically significant (p=0.05). No Significant changes were observed in serum levels of TAC in LG compared with CG (p=0.76). TAC was increased in both groups, but these changes were not statistically significant (p=0.62). Conclusions: This study showed that oral supplementation of L-carnitine as syrup (1g per day) for 12 weeks among the hemodialysis patients would have no effect on triglyceride, TC, and TAC, but it would decrease the LDLc.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله صدیقه احمدی | s ahmadi
department of nutrition, faculty of health, shahid sadoughi university of medical sciences, yazd, iran.
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)

حسن مظفری خسروی | h mozaffari khosravi
department of nutrition, faculty of health, shahid sadoughi university of medical sciences, yazd, iran.
گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی یزد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)

شیما دهقان بنادکی | sh dehghan bonadaki
department of nutrition, faculty of health, shahid sadoughi university of medical sciences, yazd, iran.
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)

نادر نوری ماجلان | n noori majelan
department of internal medicine, faculty of medicine, shahid sadoughi university of medical sciences, yazd, iran
گروه داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)

محمدحسن لطفی | mh lotfi
department of biostatistics amp;amp; epidemiology, faculty of health, shahid sadoughi university of medical sciences, yazd, iran.
گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2046-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده کارآزمایی بالینی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات