این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 16 آبان 1404
ارمغان دانش
، جلد ۱۴، شماره ۱، صفحات ۹۲-۹۹
عنوان فارسی
بررسی اثرات هیپوگلیسمیک بومادران در موشهای صحرایی سالم و دیابتی
چکیده فارسی مقاله
چکیده مقدمه و هدف: دیابت شیرین سندرمیاست که اولین مشخصه آن اختلال در متابولیسم گلوکز در بدن میباشد که در نتیجه نقص در ترشح انسولین، عملکرد انسولین یا هر دو میباشد و باعث اختلال در متابولیسم کربوهیدرات، لیپید و پروتئین میشود. چندین گونه دارویی از جمله؛ سیر، شنبلیله، شاهتوت،ریحان و گون با خواص هیپوگلیسمیک شناسایی شدهاند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات هیپوگلیسمیک بوماداران در موشهای صحرایی سالم و دیابتی شده به وسیله استرپتوزوسین میباشد. مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعه تجربی میباشد که در سال 1387 در دانشکده پزشکی یاسوج بر روی 48 سر موش نژاد ویستار انجام شده است. موشها به دو گروه سالم و دیابتی شده با استرپتوزوسین تقسیم شدند. هر گروه به چهار گروه کنترل (دریافت کننده سرم فیزیولوژی) و گروههای دریافت کننده 100 ، 200 و 300 میلیگرم بر کیلوگرم عصاره آبی ـ الکلی بومادران روزانه به مدت یک ماه تقسیم شدند و سطح گلوکز خون آنها اندازهگیری شد. دادههای جمعآوری شده با استفاده از نرمافزار SPSS و آزمونهای آماری تی و آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل گردید. یافتهها: در پایان ماه کاهش معنیداری در سطح گلوکز خون در موشهای دیابتی دریافت کننده 100 ،200 و 300 میلیگرم بر کیلوگرم عصاره بومادران در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد(001/0p<). همچنین کاهش معنیداری در سطح گلوکز خون موشهای نرمال دریافت کننده300 میلیگرم بر کیلوگرم عصاره بومادران مشاهده شد، اما اثر معنیداری بر میزان گلوکز خون سایر موشهای نرمال مشاهده نشد. نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره آبی ـ الکلی گیاه بومادران باعث کاهش میزان گلوکز خون در موشهای دیابتی میشود. واژههای کلیدی: دیابت، بومادران، گلوکز خون، استرپتوزوتوسین
کلیدواژههای فارسی مقاله
واژههای کلیدی، دیابت، بومادران، گلوکز خون، استرپتوزوتوسین
عنوان انگلیسی
Hypoglycemic Effects of Achillea Wilhelmsii in Normal and Streptozotocin Induced Diabetic Rats
چکیده انگلیسی مقاله
ABSTRACT Introduction & Objective: Diabetes mellitus is a syndrome, initially characterized by a loss of glucose homeostasis resulting from defects in Insulin secretion, insulin action both is resulting in impaired metabolism of glucose and other energy yielding fuels as lipids and protein. Several medicinal herbs have been described with hypoglycemic effects. These include: Allium Sativum, Trigonella Foenum, Marus nigra, Ocimum Sanctum, and Astragalus Ovinus. The main purpose of the present study was to determine the effect of Achillea Wilhelmsii C. Koch on blood glucose levels of diabetic rats induced by stereptozotocine (STZ). Materials & Methods: In this experimental research, forty-eight male Wistar rats were divided into two groups: non-diabetic (normal) and STZ-induced diabetic mice. Each group was further divided into four groups: control (induced by normal saline) and treatment received 100, 200.and 300 mg/kg aqueous- alcoholic extract of Achillea Wilhelmsii C. Koch daily for one month. The blood glucose level was measured and Data were analyzed by t-test and ANOVA. Results: At the end of first month, significant decrease was observed in blood glucose level in diabetic rats which received 100 mg/kg (p< 0/001), 200mg/kg(p< 0/01), 300mg/kg (p< 0/001) of aqueous alcoholic extract of Achillea Wilhelmsii C. Koch in comparison with control groups. The extract had not have any significant effects on the blood glucose level of normal groups except in those which received 300mg/kg of the extract. Conclusion: The results of this study showed that aqueous- alcoholic extract of Achillea Wilhelmsii C. Koch have a significant effect on reducing the blood glucose level of diabetic rats.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
KEYWORDS, Diabetes,Achilea Wilhelmsii, Blood Glucose
نویسندگان مقاله
دکتر هیبت اله صادقی | h sadeghi
عصمت رادمنش | e radmanesh
دکتر مهدی اکبرتبار | m akbartabar turi
رضا محمدی | r mohammadi
دکتر حبیب اله ناظم | h nazem
نشانی اینترنتی
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-413&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات