این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 15 آبان 1404
ارمغان دانش
، جلد ۱۴، شماره ۱، صفحات ۳۷-۴۵
عنوان فارسی
اثر عصاره بابونه، میخک و سیر بر گلیکوزیلاسیون غیرآنزیمی آلبومین در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
چکیده مقدمه و هدف: بیماری دیابت قندی یکی از شایعترین بیماریها در جوامع بشری است. گلیکوزیلاسیون غیرآنزیمی پروتئینها در بیماری دیابت آثار مخربی بر ساختمان و کارکرد پروتئینها دارد. گلیکوزیلاسیون غیرآنزیمی پروتئینها میتواند سبب برخی از عوارض بیماری دیابت از جمله رتینوپاتی و نفروپاتی گردد. یکی از راههای جلوگیری از این واکنش استفاده از گیاهان دارویی است. بابونه، میخک و سیر گیاهان دارویی هستند که ترکیبات آلکالوئیدی آنها دارای خاصیت آنتیاکسیدانی میباشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر عصاره بابونه، میخک و سیر بر روی واکنش گلیکوزیلاسیون آلبومین در شرایط آزمایشگاهی انجام گرفت. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی که در سال 1386 در دانشکده پزشکی شهید بابایی قزوین انجام گرفت، عصارههای هیدروالکلی بابونه، میخک و سیر تهیه شد. در حضور غلظتهای مختلف (01/0، 05/0 و 1/0 گرم بر لیتر) عصاره بابونه، میخک و سیر واکنش گلیکوزیلاسیون آلبومین در شرایط آزمایشگاهی انجام شد و میزان آلبومین گلیکوزیله تعیین گردید. برای اندازهگیری میزان آلبومین گلیکوزیله از روش نیتروبلوتترازولیوم استفاده شد. تغییرات جذب در 530 نانومتر به وسیله طیفسنج اپندورف اندازهگیری گردید. دادههای جمعآوری شده با استفاده از نرمافزار SPSS و آزمونهای آماری تی، آنالیز واریانس یک طرفه و دانت تجزیه و تحلیل گردید. یافتهها: در شرایط آزمایش، عصاره بابونه در غلظتهای 01/0، 05/0 و 1/0 گرم بر لیتر به ترتیب دارای 9، 17 و 26 درصد اثر مهاری بر واکنش گلیکوزیلاسیون آلبومین بود. عصارههای میخک و سیر با غلظت 01/0 گرم بر لیتر سبب مهار واکنش گلیکوزیلاسیون آلبومین به میزان 23 درصد گردیدند و با افزایش غلظت عصارهها میزان مهارشدن واکنش گلیکوزیلاسیون آلبومین کاهش یافت. در بین عصارههای استفاده شده عصاره بابونه با غلظت 1/0 گرم بر لیتر دارای بیشترین اثر بود. نتیجهگیری: نتایج این تحقیق نشان میدهد که عصاره بابونه باعث کاهش واکنش گلیکوزیلاسیون آلبومین در شرایط آزمایشگاهی میگردد و در مورد عصارههای میخک و سیر در غلظتهای کم اثر مهاری مشاهده میشود و با افزایش غلظت این اثر کاهش مییابد. واژههای کلیدی: گلیکوزیلاسیون، آلبومین، عصاره، بابونه، میخک، سیر
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
In vitro Effect of Chamomile, Clove and Garlic Extract on Non-Enzymatic Glycosylation of Albumin
چکیده انگلیسی مقاله
ABSTRACT: Introduction & Objective: Diabetes mellitus is a common disease in human societies. Proteins non-enzymatic glycation has deleterious effects on the structure and function of proteins. Non-enzymatic glycosylation of proteins can be involved in the pathogenesis of diabetic complications such as retinopathy and nephropathy. One way of preventing this reaction is the use of medicinal plants. Chamomile, clove and garlic are herbs which their alkaloid compounds have antioxidant property. The aim of this study was to evaluate the effect of chamomile, clove and garlic extract on non-enzymatic glycosylation of albumin. Materials & Methods: In this experimental study, hydroalcoholic extract of chamomile, clove and garlic was prepared. In vitro albumin glycosylation reaction was carried out in presence of different concentrations (0.01, 0.05 and 0.1 g/L) of chamomile, clove and garlic extracts and level of glycosylated albumin was measured. Non-enzymatic glycosylation of albumin was determined by nitrobluetetrazuliom method. Absorbance changes were measured in 530 nm by Eppendorf spectrophotometer. Results: In this study, chamomile extract in 0.01, 0.05 and 0.1 g/L of its concentrations had respectively 9%, 17% and 26%, inhibitory effect on albumin glycosylation. Albumin glycosylation reaction was inhibited 23% by 0.01 g/L concentration of clove and garlic extracts and the level of inhibition of albumin glycosylation decreased by increasing of extracts concentration. Chamomile extract with 0.1 g/L concentration has the most effect among the studied extracts. Conclusion: In this study, chamomile extract inhibited the in vitro albumin glycosylation reaction. Clove and garlic extracts showed inhibitory effect in low concentration but this effect decreased with increasing of the extract concentration.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
دکتر مجید سیرتی ثابت | m sirati sabet
دکتر نعمت الله غیبی | n geibi
اسماعیل عباسی | e abbasi
فرهاد خباز | f khabbaz
نشانی اینترنتی
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-407&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات