این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ارمغان دانش، جلد ۱۴، شماره ۱، صفحات ۳۷-۴۵

عنوان فارسی اثر عصاره بابونه، میخک و سیر بر گلیکوزیلاسیون غیرآنزیمی آلبومین در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله چکیده مقدمه و هدف: بیماری دیابت قندی یکی از شایع‏ترین بیماری‏ها در جوامع بشری است. گلیکوزیلاسیون غیرآنزیمی پروتئین‏ها در بیماری دیابت آثار مخربی بر ساختمان و کارکرد پروتئین‏ها دارد. گلیکوزیلاسیون غیرآنزیمی پروتئین‏ها می‏تواند سبب برخی از عوارض بیماری دیابت از جمله رتینوپاتی و نفروپاتی گردد. یکی از راه‏های جلوگیری از این واکنش استفاده از گیاهان دارویی است. بابونه، میخک و سیر گیاهان دارویی هستند که ترکیبات آلکالوئیدی آن‏ها دارای خاصیت آنتی‏اکسیدانی می‏باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر عصاره بابونه، میخک و سیر بر روی واکنش گلیکوزیلاسیون آلبومین در شرایط آزمایشگاهی انجام گرفت. مواد و روش‏‏ها: در این مطالعه تجربی که در سال 1386 در دانشکده پزشکی شهید بابایی قزوین انجام گرفت، عصاره‏های هیدروالکلی بابونه، میخک و سیر تهیه شد. در حضور غلظت‏های مختلف (01/0، 05/0 و 1/0 گرم بر لیتر) عصاره بابونه، میخک و سیر واکنش گلیکوزیلاسیون آلبومین در شرایط آزمایشگاهی انجام شد و میزان آلبومین گلیکوزیله تعیین گردید. برای اندازه‏گیری میزان آلبومین گلیکوزیله از روش نیتروبلوتترازولیوم استفاده شد. تغییرات جذب در 530 نانومتر به وسیله طیف‏سنج اپندورف اندازه‏گیری گردید. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های آماری تی، آنالیز واریانس یک طرفه و دانت تجزیه و تحلیل گردید. یافته‏ها: در شرایط آزمایش، عصاره بابونه در غلظت‏های 01/0، 05/0 و 1/0 گرم بر لیتر به ترتیب دارای 9، 17 و 26 درصد اثر مهاری بر واکنش گلیکوزیلاسیون آلبومین بود. عصاره‏های میخک و سیر با غلظت 01/0 گرم بر لیتر سبب مهار واکنش گلیکوزیلاسیون آلبومین به میزان 23 درصد گردیدند و با افزایش غلظت عصاره‏ها میزان مهارشدن واکنش گلیکوزیلاسیون آلبومین کاهش یافت. در بین عصاره‏های استفاده شده عصاره بابونه با غلظت 1/0 گرم بر لیتر دارای بیشترین اثر بود. نتیجه‏گیری: نتایج این تحقیق نشان می‏دهد که عصاره بابونه باعث کاهش واکنش گلیکوزیلاسیون آلبومین در شرایط آزمایشگاهی می‏گردد و در مورد عصاره‏های میخک و سیر در غلظت‏های کم اثر مهاری مشاهده می‏شود و با افزایش غلظت این اثر کاهش می‏یابد. ‏واژه‏‏های کلیدی: گلیکوزیلاسیون، آلبومین، عصاره، بابونه، میخک، سیر
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی In vitro Effect of Chamomile, Clove and Garlic Extract on Non-Enzymatic Glycosylation of Albumin
چکیده انگلیسی مقاله ABSTRACT: Introduction & Objective: Diabetes mellitus is a common disease in human societies. Proteins non-enzymatic glycation has deleterious effects on the structure and function of proteins. Non-enzymatic glycosylation of proteins can be involved in the pathogenesis of diabetic complications such as retinopathy and nephropathy. One way of preventing this reaction is the use of medicinal plants. Chamomile, clove and garlic are herbs which their alkaloid compounds have antioxidant property. The aim of this study was to evaluate the effect of chamomile, clove and garlic extract on non-enzymatic glycosylation of albumin. Materials & Methods: In this experimental study, hydroalcoholic extract of chamomile, clove and garlic was prepared. In vitro albumin glycosylation reaction was carried out in presence of different concentrations (0.01, 0.05 and 0.1 g/L) of chamomile, clove and garlic extracts and level of glycosylated albumin was measured. Non-enzymatic glycosylation of albumin was determined by nitrobluetetrazuliom method. Absorbance changes were measured in 530 nm by Eppendorf spectrophotometer. Results: In this study, chamomile extract in 0.01, 0.05 and 0.1 g/L of its concentrations had respectively 9%, 17% and 26%, inhibitory effect on albumin glycosylation. Albumin glycosylation reaction was inhibited 23% by 0.01 g/L concentration of clove and garlic extracts and the level of inhibition of albumin glycosylation decreased by increasing of extracts concentration. Chamomile extract with 0.1 g/L concentration has the most effect among the studied extracts. Conclusion: In this study, chamomile extract inhibited the in vitro albumin glycosylation reaction. Clove and garlic extracts showed inhibitory effect in low concentration but this effect decreased with increasing of the extract concentration.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله دکتر مجید سیرتی ثابت | m sirati sabet


دکتر نعمت الله غیبی | n geibi


اسماعیل عباسی | e abbasi


فرهاد خباز | f khabbaz



نشانی اینترنتی http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-407&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات