این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 16 آبان 1404
ارمغان دانش
، جلد ۱۵، شماره ۱، صفحات ۱۱-۰
عنوان فارسی
فعالیت بیوشیمیایی و ضد میکروبی روغنهای اسانسی مریم گلی و نعناع فلفلی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف: اگر چه از آنتیبیوتیکها به عنوان درمان مرسوم در بیماریها استفاده میشود، اما این درمانها با مشکلات زیادی از جمله؛ عوارض جانبی ناخواسته و مقاومت نسبت به آنتیبیوتیکها همراه میباشد. گیاهان مریم گلی و نعناع فلفلی از جمله گیاهانی هستند که به سهولت در بسیاری از مناطق ایران یافت میشوند. با توجه به دارا بودن اثرات ضد میکروبی این گیاهان، در این مطالعه فعالیتهای آنتیاکسیدانی و رادیکالزدایی اسانسهای این گیاهان مورد سنجش قرار گرفته و تأثیر ضد میکروبی آنها ارزیابی شد. مواد و روشها: این مطالعه تجربی در سال 1388 در دانشگاه بوعلی سینا همدان انجام گرفت. اسانس گیاهان مریم گلی و نعناع فلفلی با روش تقطیر با بخار آب استخراج و ترکیبهای آنها با دستگاههای گاز کروماتوگرافی و گاز کروماتوگرافی متصل به طیفسنج جرمیشناسایی شدند. میکروارگانیسمهای مورد پژوهش اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا انتریتیدیس و لیستریا مونوسیتوژنز بودند. فعالیتهای آنتیاکسیدانی و رادیکالزدایی اسانسها مورد سنجش قرار گرفته و تأثیر ضد میکروبی آنها ارزیابی شد. دادههای جمعآوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمونهای آماری تی و دانکن تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها: در اسانسهای مریم گلی و نعناع فلفلی به ترتیب 28 و 37 ترکیب شناسایی شدند. میکروارگانیسمهای لیستریا مونوسیتوژنز، اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس ارئوس و سالمونلا انتریتیدیس به ترتیب نسبت به اسانسها حساسیت نشان دادند. تأثیر ضد میکروبی برگ نعناع فلفلی قویتر از مریم گلی بود. همچنین اندازه قطر هاله عدم رشد ارتباط چندانی با سینتیک میکربکشی آن نداشت. نتیجهگیری: نتایج این پژوهش بیانگر تأثیر مناسب اسانسهای مریم گلی و نعناع فلفلی بر 4 میکروارگانیسم میباشد و میتوان به ساخت داروی مناسب برای از بین بردن این میکروارگانیسمها با منشأ گیاهی و با عوارض بسیار کمتر دارویی امیدوار بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
مریم گلی، نعناع فلفلی، روغنهای اسانسی، آنتیاکسیدان
عنوان انگلیسی
Biochemical and Antimicrobial Activities of Salvia Officinalis L. and Mentha Piperita L. Essential oils
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction & Objective: Although antibiotics are used in conventional treatment of infectious diseases, a lot of unexpected side effects along with resistance to antibiotics appear. Salvia officinalis and Mentha piperita are plants found abundantly in most parts of Iran. In the present study, we extracted and identified the chemical compounds of the essential oils of Salvia officinalis and Mentha piperita. Moreover, the anti-oxidative property, free radical scavenging capacity, and antimicrobial activities of the essential oils of these plants were studied. Materials & Methods: This study was conducted in the Biotechnology Department laboratories, Agricultural Faculty of Avicina University, Hamadan, Iran, in 2009. The aerial parts of Salvia officinalis and Mentha piperita were harvested in summer, when the plants were in their full blooming stage and dried in the shade. The essential oil of the aerial parts was extracted by hydro-distillation and was analyzed by capillary GC and GC/MS method. The micro-organisms employed in this study were: E. coli, S. aureus, S. enteritidis, L. monocytogenes. By employing disc diffusion and tube dilution methods, antimicrobial effects of the oils were studied. Antioxidative property, free radical scavenging capacity, and antimicrobial activities of the oils were also studied. Results: Chemical analysis of the extracts resulted in the identification of 28 and 37 compounds in the essential oils of Salvia officinalis and Mentha piperita respectively. The sensitivity of the bacteria to the oils in order of decreasing the sensitivity was L. monocytogenes, E. coli, S. aureus, and S. enteritidis. The antibacterial properties of the essential oil from Mentha piperita leaves were higher than the oil of Salvia officinalis leaves. Also inhibitions zones of microbial growth were not correlated with the microbicidal kinetics of the oils. Conclusion: This study showed that the herbal essences of Salvia officinalis and Mentha piperita are very active against E. coli, S. aureus, S. enteritidis and L. monocytogenes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زهرا ایزدی | z izadi
گودرز احمدوند | g ahmadvand
محمود اثنی عشری | m esna ashari
خسرو پیری | kh piri
پوراندخت داودی | p davoodi
نشانی اینترنتی
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-394&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات