این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ارمغان دانش، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۳۸۷-۳۹۵

عنوان فارسی تأثیرعصاره میوه خنجک بر سیستم ایمنی هومورال موش صحرایی
چکیده فارسی مقاله مقدمه و هدف: گیاهان تیره پسته با داشتن گونه‌های مختلف از قبیل؛ پسته وحشی، پسته خوراکی و خنجک از جمله گیاهان دارویی محسوب می‌شوند. با توجه به مشخص شدن اثرات ضدمیکربی و ضدالتهابی این گیاهان و نقش سیستم ایمنی بدن در مقابله با عوامل عفونی مختلف و این که در زمینه اثرات دارویی گونه خنجک تحقیقات کمی ‌صورت گرفته است، هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر عصاره میوه خنجک بر سیستم ایمنی هومورال در موش صحرایی بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی که در سال1388 در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج انجام شد، تعداد 40 سر موش صحرایی نر انتخاب گردید و به طور تصادفی به چهار گروه مساوی آزمون هسته، پوسته، میوه کامل و کنترل تقسیم شدند. برای تحریک سیستم ایمنی حیوانات، دوز مناسب واکسن ب‌ث‌ژ به همراه ادجوان کامل فروند به صورت داخل صفاقی تزریق شد. بعد از یک هفته به ترتیب به گروه‌های آزمون از تیمار مناسب(6 درصد) عصاره هسته، پوسته و میوه کامل خنجک به مدت دو هفته، به میزان 10 میلی‌گرم بر کیلوگرم در روز و به گروه کنترل دارونما گاواژ شد. یک هفته بعد از دریافت آخرین دوز میزان آنتی‌بادی‌های IgG و IgM آنها با روش الایزا اندازه‌گیری شدند. در ادامه طحال و عقده‌های لنفاوی گردنی حیوانات برداشته شده و پس از پردازش و تهیه برش‌های سریالی حجم طحال و عقده‌های لنفاوی و هم چنین قطر نواحی پالپ سفید طحال و فولیکول‌های عقده‌های لنفاوی با استفاده از روش استریولوژی محاسبه شدند. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از نرم‌افزارSPSS و آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: نتایج نشان داد که میانگین میزان آنتی‌بادی‌های IgGو IgM ، حجم طحال و عقده‌های لنفاوی و هم‌چنین قطر نواحی پالپ سفید طحال و فولیکول‌های عقده‌های لنفاوی در گروه‌های سه گانه آزمون با گروه کنترل اختلاف معنی‌داری نداشت(05/(p>. نتیجه‌گیری: یافته‌های این پژوهش نشان داد که عصاره میوه خنجک با دوز 6 درصد به طور مستقیم بر سیستم ایمنی هومورال و افزایش میزان آنتی‌بادی‌ها مؤثر نمی‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله خنجک، ایمنی هومورال، طحال، عقده لنفاوی

عنوان انگلیسی The Effect of Pistacia khynjuk on Humoral Immune System of Wistar Rats
چکیده انگلیسی مقاله Introduction & Objective: Plants from the genus Pistacia family such as Pistacia atlantica, Pistacia vera and Pistacia khynjuk are considered as herbal medicines. Antibacterial and anti-inflammatory effects of these plants have been confirmed. The aim of the current study was to find the effect of Pistacia khynjuk on humoral immune system of Wistar rats. Materials & Methods: This is an experimental study which was conducted at Yasuj University of Medical Sciences in 2009. Forty male Wistar rats were randomly allocated into four groups of ten animals and orally received 10 mg/kg of the extract of nucleus, cutin and fruit of Pistacia khynjuk respectively, every day for two weeks. The control group received only placebo. Immuno-reactivity was induced using BCG vaccine (IP) with Freund‘s complete adjuvant (CFA). The titer of IgG and IgM were measured after the treatment using ELISA method. Moreover, the cervical lymph nodes and spleen of animals were excised and the volume and density of the primary and secondary follicle was evaluated by steriology. The collected data were analyzed by the SPSS using one-way ANOVA. Results: The differences in the mean level of IgG and IgM between the treated and the control animals were not significant (p>.05). Also, the mean volume of the spleen and cervical lymph nodes of the first three groups in comparison with the control animals were not significant (p>.05). Conclusion: Findings of this study showed that the Pistacia khynjuk did not have any direct effect on the activity of humoral immune system and the increasing of antibody level among Wistar rats.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Pistacia khynjuk, Humoral Immunity, Spleen, Lymph node

نویسندگان مقاله ابوالقاسم هادی نیا | a hadinia


سید مجید حسینی | sm hosseini


امیر قنبری | a ghanbari


رویا آریانپور | r aryanpour


فاطمه سیدی | f sayedi


شهربانو عسگریان | sh askarian



نشانی اینترنتی http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-319&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات