این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 19 آبان 1404
ارمغان دانش
، جلد ۱۶، شماره ۲، صفحات ۱۶۱-۱۷۱
عنوان فارسی
اثر ضد دردی و ضد التهابی عصاره هیدروالکلی سرشاخههای چای کوهی در موش سوری نر
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف: در سالهای اخیر تحقیقات روی گونه های مختلف جنس چای کوهی از خانواده نعنائیان نشان داد که عصاره گونههای آن اثرات فارماکولوژیکی متنوعی از قبیل؛ ضدالتهاب، ضد باکتری، آنتی اکسیدان، آنتی توکسیک و سیتو توکسیک را نشان میدهد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات ضد دردی و ضد التهابی عصاره هیدروالکلی سرشاخههای گیاه چای کوهی در موش سوری نر بود. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی که طی سالهای 1389ـ 1388 در دانشگاههای پیام نور و علوم پزشکی شهید بهشتی تهران انجام شد، اثرات ضددردی در موش سوری نر با استفاده از تست فرمالین و تست غوطه وری دم و اثرات ضدالتهابی بااستفاده از تست گزیلن مطالعه شد. در هر تست موشهای سوری نر نژاد NMRI با وزن 25ـ20 گرم به طور تصادفی به 5 گروه هشتتایی شامل گروه کنترل منفی(دریافت کننده حلال آبی + /0 درصد توئین 2)، گروه کنترل مثبت درتست فرمالین(دریافت کننده مورفین 10 میلیگرم برکیلوگرم) ودر تست گزیلن (دریافت کننده دگزامتازون 15 میلیگرم برکیلوگرم) و سه گروه تجربی تقسیم شدند. به موشهای گروه تجربی دوزهای 100،200 و400 میلیگرم بر کیلوگرم عصاره هیدروالکلی چای کوهی به صورت داخل صفاقی تزریق شد. دادههای جمعآوری شده با استفاده از نرمافزاز SPSS و آزمونهای آماری آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها: نتایج نشان داد که تمامیعصاره های هیدروالکلی چای کوهی مورد آزمایش، زمان لیسیدن پا را به طور معنیداری در هر دو فاز حاد ومزمن تست فرمالین، نسبت به گروه کنترل کاهش داد (001/0p<). در تست غوطه وری دم در آب داغ نیز، عصاره هیدروالکلی گیاه، زمان بیرون کشیدن دم از آب داغ را در موشهای مورد آزمایش به طور معنیداری نسبت به گروه کنترل افزایش داد. به طوری که دوزهای 200 و400 میلیگرم بر کیلوگرم عصاره هیدروالکلی چای کوهی بیشترین اثر را در بالا بردن آستانه درد نشان میدهد و تفاوت معنیداری با گروه کنترل مثبت ندارد(001/0p<). در تست گزیلن نیز تمامی دوزها به ویژه دوز400 میلیگرم بر کیلوگرم، به طور شاخص تورم حاصل از گزیلن در گوش را در سطح مهار کردند. دراین دوز با گروه کنترل مثبت تفاوت معنیداری وجود نداشت. نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره چای کوهی دارای اثر ضد دردی و ضدالتهابی است و استفاده سنتی آن را برای درمان درد و التهاب تأیید میکند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ضد درد، ضدالتهاب ، عصاره هیدروالکلی، چای کوهی
عنوان انگلیسی
Analgesic and Anti-Inflammatory Effects of Hydroalcoholic Extract of Stachys Lavandulifolia Vahl s, Aerial Parts in Male Mice
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction & Objective: In recent years, investigations on different species of Stachys have shown that extracts or components of this species exert various pharmacological effects including anti-inflammatory, antitoxic, antibacterial, antioxidant and cytotoxic effects. The aim of this study was to investigate the analgesic and anti-inflammatory effects of the aerial parts of the hydroalcoholic extract of Stachys lavanduifolia Vahl in male mice. Materials & Methods: In this experimental study which was conducted at Payam-e-Noor and Shahid Beheshti Medical University in 2009-2010, the analgesic effects of Stachys lavanduifolia Vahl in mice were studied, using the formalin and tail immersion tests. Also, the anti-inflammatory effects of this plant was studied in mice, using xylene-induced ear edema . Male NMRI mice, weighing, 20-25 g, were assigned into five groups: negative control (received 0.5% of aqueous solution of Tween 20), positive control in formalin test (received morphine, 10 mg/kg), positive control in xylene test (received dexamethason 15 mg/kg), and experimental groups. Experimental groups were intraperitoneally injected by 100, 200 and 400 mg/kg of hydroalcoholic extracts of Stachys lavanduifolia Vahl. Data were analyzed using SPSS software using ANOVA and post hoc Tukey test. Results: Results showed that all doses of Stachys lavandulifolia extract (100, 200 and 400 mg/kg), significantly (p< 0.001) reduced the licking time in experimental groups, both in acute and chronic phases of formalin test, compared to the control groups. In the hot water tail immersion test, the hydroalcoholic extracts of the plant (200 and 400 mg/kg) showed maximum inhibitory effect in the xylene test. Moreover, all doses of extracts significantly inhibited (particularly the extracts at dose of 400 mg/kg) the xylene-induced ear edema. There was no significant difference with positive control group in this dose. Conclusion: Findings of this study suggested that the extract of Stachys lavandulifolia have analgesic and anti-inflammatory effects.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سیما نصری | s nasri
افسانه رمضانقربانی | a ramezanghorbani
محمد کمالی نژاد | m kamalinejad
نشانی اینترنتی
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-270&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات