|
ارمغان دانش، جلد ۱۶، شماره ۶، صفحات ۵۴۵-۵۵۶
|
|
|
عنوان فارسی |
اثر ترکیبی تمرینات منتخب هوازی شدت متوسط، کوتاه مدت و مصرف سویا بر لیپیدهای سرم و چاقی زنان یائسه چاق |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه و هدف: در کنار فعالیت بدنی که نقش مهمیدر کاهش چاقی و بیماریهای قلبیـ عروقی دارد، سویا یک منبع غذایی مفید در کاهش چاقی و چربی خون محسوب میشود. هدف این پژوهش بررسی اثر توأم تمرینات منتخب هوازی شدت متوسط و کوتاه مدت به همراه مصرف سویا بر لیپیدهای سرم و چاقی زنان یائسه چاق بود. روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی تعداد 56 زن یائسه چاق انتخاب شده و به طور تصادفی در 4 گروه 14 نفری؛ تمرینـ سویا، تمرین، سویا و کنترل قرار گرفتند. نمونههای خونی آزمودنی ها قبل از شروع دوره در وضعیت ناشتا جمعآوری شده و مقادیر کلسترول تام، لیپوپروتئین کم چگال، تری گلیسیرید و لیپوپروتئین پر چگال اندازهگیری شدند. برنامه تمرینی با شدت70ـ60 حداکثر ضربان قلب به مدت 10 هفته، 60 دقیقه و3 جلسه در هفته اجرا شد. آزمودنیهای گروه سویا و گروه تمرینـ سویا هر روز و به مدت 10 هفته، 100 گرم آجیل سویا مصرف کردند. پس از پایان دوره تمرینی مجدداً لپیدهای سرم اندازهگیری شدند. دادهها با آزمونهای آماری آنالیز واریانس دو طرفه و تست تی زوجی تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها: بر اساس نتایج حاصله اثر متقابل تمرینـ سویا بر میانگین تغییرات تری گلیسرید، کلسترول و لیپوپروتئین کم چکال معنیدار است(05/0p<). همچنین مداخلهی توأمان تمرین و سویا اثر هم افزایی بر کاهش میانگین این متغییرها دارد(05/0p<). شاخص تودهبدنی و نسبت دور کمر به لگن در گروه تمرین ـ سویا بعد از 10 هفته تمرین کاهش معنیدار داشتند(05/0p<). نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد، انجام تمرینات هوازی شدت متوسط به همراه مصرف سویا موجب کاهش چاقی و کاهش لیپیدهای پلاسما در زنان یائسه چاق میشود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
تمرین هوازی، سویا، لیپید، چاقی، یائسه |
|
عنوان انگلیسی |
Effects of Combined Selective Aerobic Moderate Intensity Exercises and Soya Intake on Serum Lipids and Obesity in Obese Postmenopausal Women |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background & Aim: Today, the percentage of deaths due to heart diseases has increased and along with the exercise training role in reducing obesity and cardiovascular disease, soy is a useful source of food in reducing blood lipid and obesity. The present study investigated the effect of combined selective short aerobic moderate intensity exercise and soya intake on serum lipids and obesity in obese postmenopausal women. Methods: In the present quasi-experimental study conducted in 2006 on women of Urmia, Iran, 56 obese postmenopausal women were selected and randomly divided into four groups of 14 subjects as follow: exercise-soya, exercise, soya, and control group. Pre- and post protocol blood samples were collected and the level of TG (Triglyceride), tCho (Total Cholesterol), LDL-C (Low density lipoprotein), HDL-C (high density lipoprotein) were measured. Exercise training within the range of 60-70% maximum heart rate (MHR) was performed for 60 minutes, 3 sessions per week. The subjects of soya group and exercise-soya group had a 100 gram soya nut intake daily for 10 weeks. After The training course, blood samples were taken from the subjects. The collected data was analyzed using Two-way ANOVA and paired t-test. Results: Having soya along with exercise had significant impact on reduction of TG, tCho, LDL-C means (p< 0.05). Body mass index and waist to hip ratio decreased significantly in exercise-soya group after 10 weeks (p< 0.05). Conclusion: Based on the findings of this study, aerobic moderate intensity exercise along with soya intake, decrease obesity and serum lipids in obese postmenopausal women. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
aerobic exercise, soya, blood lipids, obesity, menopausal |
|
نویسندگان مقاله |
اعظم زرنشان | a zarneshan
|
|
نشانی اینترنتی |
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-165&slc_lang=fa&sid=en |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تخصصی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|