این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 15 آبان 1404
ارمغان دانش
، جلد ۱۷، شماره ۶، صفحات ۵۴۰-۵۵۱
عنوان فارسی
فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی میوه بنه به صورت برونتنی و درونتنی در موشهای صحرایی
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: با توجه با اثبات خواص آنتیاکسیدانی در گونههای مختلف پسته، هدف این مطالعه تعیین فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره هیدروالکلی میوه بنه به صورت برون تنی و درون تنی در موشهای صحرایی بود. روش بررسی: در این مطالعه تجربی عصاره هیدروالکلی میوه بنه به دو روش ماسراسیون(خیساندن) و دستگاه سوکسله تهیه شد. برای تعیین فعالیت آنتیاکسیدانی به روش درونتنی از عصاره هیدروالکلی که بیشترین خواص آنتیاکسیدانی را داشت، استفاده شد وفعالیت آنتیاکسیدانی معادل ترولکس، دی فنیل پیکریل هیدرازیل و فسفومولیبدنیم، میزان فنل تام وفلاونوئیدها اندازهگیری شد. در مطالعه درونتنی از 24 سر موش صحرایی نژاد ویستار استفاده گردید که به طور تصادفی به 4 گروه 6 تایی تقسیم شدند. گروه شاهد که آب مقطر به میزان 5/0 میلیلیتر در کیلوگرم به صورت خوراکی دریافت کردند. گروههای 1، 2 و 3 عصاره هیدروالکلی بنه به ترتیب به میزان 100 ،200 و400 میلیگرم بر کیلوگرم عصاره از طریق گاواژ به مدت 28 روز دریافت نمودند. بعد از 4 هفته درمان، خونگیری از قلب انجام شد و فعالیت آنتی اکسیدانی آنزیم کاتالاز، فعالیت احیاکنندگی آهن و مالون دیآلدهید پلاسما اندازهگیری شد. دادهها با آزمون آماری آنالیز یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها: عصاره متانلی بنه دارای بیشترین مقدار فیتوکمیکال و فعالیت آنتیاکسیدانی بود. کاهش معنیداری در میانگین سطح سرمیمالون دی آلدهید و افزایش قابل ملاحظهای در میانگین سطح سرمیآنزیم کاتالاز وتوان آنتیاکسیدانی احیاء آهن در گروههای دریافت کننده عصاره ، نسبت به گروه شاهد دیده شد(001/0p<). نتیجهگیری: عصارههای مختلف بنه بسته به نوع عصاره و نوع سیستم آزمایشی دارای درجات مختلفی از فعالیت آنتیاکسیدانی میباشند. واژههای کلیدی : فعالیت آنتیاکسیدانی، میوه بنه، کاتالاز سرم، مالون دی آلدهید سرم
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
In vivo and in Vitro Antioxidant Activity of Hydro-Alcoholic Extract of Pistacia Atlantica
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Background & aim: The genus Pistacia belonging to the Anacardiaceae family which consists of 15 species only three species of which, namely Pistacia vera, Pistacia Atlantica, ,and Pistacia Khinjuk grow in Iran. The aim of present study was to investigate the antioxidant activity of Pistacia Atlantica fruit hydroalcoholic extract in Yasuj. Methods: In the present experimental study, the extract was carried out with two, maceration and Soxhlet methods. For in vitro antioxidant assay, (trolex equivalent antioxidant capacity (TEAC), Diphenyl-picrylhydrazyl (DPPH) phosphomolybdenum (PMB) was conducted. For determination of antioxidant components, total phenolic and flavonoids contents were analyzed in in vitro assay. To evaluate the antioxidant activity by In Vivo method, the hydro alcoholic extract, having the most antioxidant activity, was used. 24 Wistar rats with the weight 250-300 g were examined that were randomly divided into 4 groups of 6. Group 1 (control group) used distilled water by oral route with amount of 0.5 ml/kg. Groups 2, 3, and 4 used 100, 200, and 400 mg/kg of Pistacia Atlantica hydro alcoholic extract by gavages, respectively. After 4 weeks of treatment, blood samples were collected by heart puncture. Catalase enzyme activity, Mallon dialdehyde and Ferric reducing antioxidant power were measured in rats’ plasma. ANOVA was used for data analysis. Results: Methanol extract of Pistacia Atlantica contained the maximum amount of phytochemical and antioxidant activities. A significant decrease was observed in serum malondialdehyde (MDA) of the treatment group compared to the control group (P< 001).There was a significant increase in level of Catalase and Ferric reducing antioxidant power (FRAP) of treatment groups compared to the control group (P< 001). Conclusion: Pistacia Atlantica extracts depending on type and system of extraction contains different antioxidant potential. Key words: Antioxidant Activity, Pistacia Atlantica, Catalase, MDA, lipid Peroxidation
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مصطفی بهره بر | m bahrebar
علی میرزایی | a mirzaei
اقبال منطقیان | e mantegheyan
احمد بهره بر | a bahrebar
نشانی اینترنتی
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-266&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات