این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ارمغان دانش، جلد ۱۸، شماره ۲، صفحات ۱۳۷-۱۴۵

عنوان فارسی ارزیابی میزان فنل و فلاونوئید تام و فعالیت آنتی‌اکسیدانی پوست درختان راش و بلوط
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: ترکیبات آنتی‌اکسیدانی از شیوع بیماری‌های مزمن و تخریب بسیاری از مواد غذایی جلوگیری می‌کنند، هدف این مطالعه ارزیابی میزان فنل و فلاونوئید تام و فعالیت آنتی‌اکسیدانی پوست درختان راش و بلوط بود. روش‌ بررسی: در این مطالعه تجربی، پس از تهیه پوست‌ درختان راش و بلوط، عصاره‌های استنی به روش سوکسوله استخراج شدند. ابتدا میزان فنل و فلاونوئید تام عصاره‌ها اندازه‌گیری شده و سپس برای ارزیابی خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های استخراج شده از سه روش دی‌فنیل‌پیکریل‌هیدرازیل، قدرت احیا‌کنندگی و نیتریک‌اکساید استفاده شد. یافته‌ها: میزان فنل در پوست درخت راش بیشتر و فلاونوئید در بلوط بیشتر بود. نتایج آزمون به دام‌اندازی رادیکال‌های آزاد دی‌فنیل‌پیکریل هیدرازیل نشان داد که غلظت مهار50 درصد در عصاره استنی پوست درختان راش و بلوط به ترتیب 92/19 و 33/7 میکروگرم بر میلی‌لیتر بود. هم‌چنین عصاره راش قدرت احیاکنندگی بیشتری نسبت به بلوط داشت. در آزمون به دام‌اندازی نیتریک‌اکساید، غلظت مهار50 درصد در عصاره استنی راش 98/23 و در عصاره بلوط 92/90 میکروگرم بر میلی‌لیتر محاسبه شد. نتیجه‌گیری: عصاره استنی پوست درختان در سه مدل مورد مطالعه، سطوح مختلفی از فعالیت آنتی‌اکسیدانی را نشان دادند. عصاره راش فعالیت آنتی‌اکسیدانی بهتری نسبت به عصاره بلوط داشت. واژه‌های کلیدی: فعالیت آنتی‌اکسیدانی، فنل، فلاونوئید، راش، بلوط
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Evaluation of the Antioxidant capacities and Total Phenolic Contents of beech and oak Barks
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background & aim: Anti-oxidant compounds prevent prevalence of chronic diseases and food spoiling. The aim of this study was to evaluate the total phenolic and flavonoid content and antioxidant activity of beech and oak barks. Methods: In this experimental study, the skin of beech and oak trees were prepared and then acetone extraction was obtained using Soxhle method. At the beginning, total phenol and flavonoid of extracts were determined and the anti-oxidant properties of the extracts were then evaluated by three methods (methods Biphenyl Pykryl Hydrosol, regenerative power produced- and nitric oxide). Results: The amount of phenolic was higher in bark of beech trees, but flavonoids were higher in oaks. The result of test to trap free radicals of Biphenyl Pykryl Hydrazyl showed the inhibitory concentration 50% of acetone extract of the bark of beech and oak, were 92.19 and 33.7 mg/L respectively. Beech extracts had greater regenerative power than oak. In Nitric oxide trap test acetone extract inhibited 50% in bark of beech trees was 98/23 and the oak extract was 92/90 mg/L respectively. Conclusion: Acetone extract of the bark in three models showed varying degrees of anti - oxidant activity. Beech extract had better antioxidant activity compared with oak extract. Key words: Anti-oxidant Activity, Phenols, Flavonoids, Beech, Oak
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رویا فضلی | r fazli


نورالدین نظرنژاد | n nazarnezhad


محمدعلی ابراهیم زاده | ma ebrahimzadeh


سید مجید ذبیح زاده | m zabihzadeh



نشانی اینترنتی http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-242&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات