این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ارمغان دانش، جلد ۱۸، شماره ۲، صفحات ۹۵-۱۰۶

عنوان فارسی نا امنی غذایی و برخی عوامل اجتماعی اقتصادی مؤثر در زنان مبتلا به سندروم متابولیک
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: نا اَمنی غذایی به عنوان فراهمی‌محدود غذای کافی در همه اوقات برای یک زندگی فعال تعریف می‌شود. هدف این مطالعه بررسی وضعیت نا اَمنی غذایی و برخی عوامل اجتماعی اقتصادی در زنان مبتلا به سندروم متابولیک بود. روش بررسی: این مطالعه مقطعی روی 130 زن 60-30 ساله مبتلا به سندروم متابولیک مراجعه کننده به درمانگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال 1390 انجام شد. مشخصات عمومی ‌و وضعیت نا امنی غذایی به ترتیب با استفاده از پرسش‌نامه‌های عمومی ‌و امنیت غذایی خانوار 18 گویه‌ای سازمان کشاورزی ایالت متحده آمریکا بررسی شد. داده‌ها با آزمون‌های آماری مجذور کای ، تست تی و رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: میزان شیوع نا اَمنی غذایی در جمعیت مورد مطالعه 2/69 درصد بود. رگرسیون لجستیک نشان داد متغیر های مستقل نهایی مؤثر بر نا امنی غذایی در زنان مبتلا به سندروم متابولیک؛ سطح اقتصادی خانوار، بعد خانوار و میزان درآمد بودند(05/0>p). نتیجه‌گیری: با توجه به درصد بالای نا اَمنی غذایی در زنان مبتلا به سندروم متابولیک، احتمالاً کاهش ناامنی غذایی با کاهش سندروم متابولیک مرتبط می‌باشد، لذا ضروری است به کاهش ناامنی غذایی در جامعه به ویژه زنان توجه ویژه شود. واژه‌های کلیدی: ناامنی غذایی، سندروم متابولیک، زنان
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Food Insecurity and some Associated Socioeconomic Factors Among Women with Metabolic Syndrome Referred to Clinics of Shiraz University of Medical Sciences
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background & aim: Food insecurity is defined as limited availability at all times to sufficient food of an active life. The aim of this study was assessing the food insecurity status and some associated socioeconomic factors in women with metabolic syndrome. Methods: The present cross-sectional study was conducted on 130 women between 30-60 years of age with metabolic syndrome referred to health centers of Shiraz University of Medical Sciences in 2011. Demographic and socioeconomic characteristics and food insecurity status were assessed using demographic and the 18-item Agriculture Organization of the United States of America household food security questionnaires, respectively. Data were analyzed by Chi-square, t-tests and Logistic Regression statistical tests. Results: Prevalence of food insecurity in the population was 69.2%. Logistic regression showed the independent variables affecting food insecurity in women with metabolic syndrome were household economic status, family size, and income respectively (P< 0.05). Conclusion: Due to high rate of food insecurity in women with metabolic syndrome, perhaps reducing food insecurity is associated with reduced metabolic syndrome. Therefore, it is necessary to reduce food insecurity in the society, especially among women. Key words: Food Insecurity, Metabolic Syndrome, Women
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Key words, Food Insecurity, Metabolic Syndrome, Women

نویسندگان مقاله سمانه عزیزی | s azizi


هاله صدرزاده یگانه | h sadrzadeh yeganeh


سید مصطفی حسینی | sm hosseini


افسانه احمدی | a ahmadi


میلاد دانشی مسکونی | m daneshi maskooni


محبوبه صفرپور | m safarpour


نرجس نجیبی | n najibi



نشانی اینترنتی http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-237&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات