ارمغان دانش، جلد ۱۸، شماره ۳، صفحات ۱۸۴-۱۹۳

عنوان فارسی تولید دکستران از ملاس نیشکر با استفاده از باکتری لوکونوستوک مزانتروئیدس
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: دکستران پلی‌ساکاریدی متشکل از مونومرهای گلوکز می‌باشد که به طور گسترده به عنوان توسعه دهنده حجم خون در داروسازی استفاده می‌شود. هدف این مطالعه تولید دکستران از ملاس نیشکر با استفاده از باکتری لوکونوستوک مزانتروئیدس بود. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، جهت رشد میکروارگانیسم و تولید دکستران، ملاس نیشکر در غلظت‌های مختلف به محیط کشت اضافه شد. رسوب دکستران بعد از 48 ساعت با اضافه کردن اتانول، تکان دادن و سانتریفوژ کردن حاصل گردید. جهت شناسایی کیفی، از اثر دکستران بر پولاریزاسیون و برای طراحی و تحلیل داده‌ها از روش آماری طرح رویه پاسخ استفاده شد. یافته‌ها: پس از بررسی اثر جداگانه و متقابل پارامترها بر مقدار دکستران تولیدی نتایج مربوط به سطوح بهینه به صورت 50 گرم بر لیتر ملاس نیشکر، دمای 35 درجه سانتی‌گراد و 5/8 = pH به دست آمد که در این شرایط، بیشترین دکستران برابر با 82 گرم بر لیتر تولید شد. ضریب همبستگی مدل محاسباتی برای دکستران تولیدی 5/99 درصد به دست آمد که بیانگر تطابق عالی مدل محاسباتی با نقاط آزمایش شده و دقت بالای مدل بود. نتیجه‌گیری: تولید دکستران به وسیله باکتری لوکونوستوک مزانتروئیدس و ملاس نیشکر به عنوان سوبسترا یک روش کم هزینه و مقرون به صرفه در مقایسه با روش‌های رایج تولید دکستران می‌باشد و علاوه بر تولید یک محصول کلینیکی، بار آلایندگی ملاس در محیط زیست به طرز چشمگیری کاهش می‌یابد. واژه‌های کلیدی: دکستران، ملاس، لوکونوستوک مزانتروئیدس
کلیدواژه‌های فارسی مقاله واژه‌های کلیدی، دکستران، ملاس، لوکونوستوک مزانتروئیدس

عنوان انگلیسی Production of Dextran from Sugar Cane Molasses by Leuconostoc mesenteroides
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background & aim: Dextran is a polysaccharide consisting of glucose monomers that are widely used in medicine as a blood volume extender. The aim of this study was to produce dextran from cane molasses using Leuconostoc mesenteroides bacteria. Methods: In this experimental study, for bacterial growth and dextran production, sugarcane molasses was added to the culture medium at different concentrations. Dextran sedimentation was obtained by shaking and centrifugation by adding ethanol after 48 hours. Response surface design was used for qualitative identification of the polarization of dextran and statistical analysis methods. Results: After assessing the separation and interactive effects of the parameters on the optimum amount of dextran produced from sugarcane molasses as 50 g, 35 º C and 5/8 = pH , the Dextran produced was more than 82 g/l. The correlation of the computational model for the dextran produced was 99.5%, which indicated excellent agreement with the experimental and computational models of high accuracy. Conclusion: Dextran produced by Leuconostoc mesenteroides bacteria and sugarcane molasses as substrate, is a cheap and affordable compared to current methods of dextran production. In addition to producing a clinical product, the molasses pollution could be dramatically decreased. Key words: Dextran, Molasses, Leuconostoc Mesenteroides
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Key words, Dextran, Molasses, Leuconostoc Mesenteroides

نویسندگان مقاله مهدی فرامرزی | m faramarzi


یوسف رحیمی کشکولی | y rahimi kashkouli


حمیدرضا رحیمی کشکولی | hr rahimikashkouli


داریوش غلامزاده | d gholamzadeh



نشانی اینترنتی http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-225&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات