این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ارمغان دانش، جلد ۱۹، شماره ۵، صفحات ۳۹۰-۴۰۰

عنوان فارسی تأثیر مصرف عصاره هیدروالکلی سیر بر میزان هورمون‌های استروژن، پروژسترون و تستوسترون در موش صحرایی در معرض امواج تلفن همراه
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: امواج سبب اختلال در میزان هورمون‌ها می‌شوند. سیر نیز به ‌منظور کاهش عوامل خطرساز در ارتباط با بیماری‌های مختلف مورد استفاده می‌باشد. هدف این مطالعه بررسی اثرات حفاظتی مصرف سیر در برابر اختلالات هورمونی ناشی از امواج بود. روش‌ بررسی: در این مطالعه تجربی، 60 سر موش صحرایی به طور تصادفی به 5 گروه نر و 5 گروه ماده شامل؛ کنترل، شاهد (در معرض امواج)، تجربی1 (عصاره سیر) تجربی2 و3 (عصاره سیر به همراه امواج) تقسیم شدند. پس از 30 روز نمونه‌ها وزن شدند، خون‌گیری انجام شد و غلظت هورمون‌های استروژن، پروژسترون و تستوسترون اندازه‌گیری شدند. داده‌ها با آزمون‌های آماری آنالیز واریانس و توکی تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: در نرها میانگین وزن در گروه شاهد نسبت به گروه کنترل کاهش داشت، اما در گروه تجربی3 نسبت به گروه شاهد افزایش یافت. غلظت تستوسترون در گروه‌های تجربی2 و 3 کاهش یافت، استروژن این کاهش را در تمامی گروه‌ها نشان داد. هم‌چنین در تمامی گروه‌ها پروژسترون افزایش نشان داد. در ماده‌ها میانگین وزن در گروه‌های مختلف تفاوت معنی‌داری نشان نداد، تنها پروژسترون در گروه‌های تجربی2 و 3 نسبت به گروه کنترل افزایش نشان داد. نتیجه‌گیری: کاهش وزن ناشی از امواج که در نرها مشاهده شد، به خاطر وجود ترکیباتی نظیر تیامین، آلیسین و ویتامین A موجود در سیر جبران می‌شود. امواج و سیر هر دو اثراتی در بیضه برجای می‌گذارند که در تغییر تعداد سلول‌های لیدیگ و تراکم سرمی تستوسترون و استروژن منعکس می‌شود. افزایش پروژسترون نیز نتیجه اثر امواج بر هیپوتالاموس و اثر تحریکی سیر برترشح هورمون‌های تخمدانی است، بنابراین، سیر نمی تواند تمام اثرات زیان‌آور امواج را مرتفع سازد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سیر، تستوسترون، استروژن، پروژسترون

عنوان انگلیسی Effects of Garlic (Allium sativum L.) Hydro Alcoholic Extract on Estrogen, Progesterone and Testosterone Levels in Rats Exposed to Cell Phone Radiation
چکیده انگلیسی مقاله Background & aim: waves cause hormonal disorders, whereas garlic is known as reducing risk factors associated with various diseases. The aim of this study was to investigate the protective effects of garlic against a hormonal disorder caused by the waves. Methods: In the present experimental study, sixty rats were divided into 5male and 5female groups: control, sham (under exposed), experimental1 (garlic extract), and experimental2 and3 (both extract and microwaves). After a month, the rats were weighed, their blood samples were collected and concentration of estrogen, progesterone and testosterone were measured. Results were analyzed by SPSS, ANOVA and Tukey tests. Results: In males, the mean weight were reduced in the control group than in the sham group, but increased in the experimental group than the control group 3. Testosterone concentrations of experimental groups 2 and 3 were decreased but in all groups showed a decline in estrogen. Progesterone also increased in all groups. Conclusion: Weight loss due to radiation observed in males were compensated with compounds such as thiamine, vitamin A contained in garlic allicin. Microwaves and garlic extract have effects on testes which reflected in the number of Leydig cells and serum testosterone and estrogen concentration. Progesterone increased as a result of waves on the hypothalamus and the stimulatory effect of garlic on the secretion of ovarian hormones. Thus, Garlic cannot overcome all detrimental effects of waves.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بهناز حاجیون | b hajiuon


حامد الهی زاده | h elahizadeh



نشانی اینترنتی http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-73&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات