این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 15 آبان 1404
ارمغان دانش
، جلد ۱۹، شماره ۶، صفحات ۵۱۸-۵۲۸
عنوان فارسی
تأثیر گوشت میوه گیاه کدو تنبل بر تغییرات بافتی بیضه در موشهای صحرایی بالغ
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: میوه کدوتنبل دارای ترکیبات آنتی اکسیدان، ویتامینهای A،C و E، کیوکوربیتاسین، بتاکاروتن و آلفاکاروتن، ویتامینهای B کمپلکس، ویتامین B6، اسیدپانتوتنیک و حاوی املاح معدنی نیز میباشد. هدف این مطالعه بررسی تأثیر گوشت میوه کدوتنبل بر روند اسپرماتوژنز و تغییرات بافت بیضه در موش صحرایی نر بالغ بود. روشبررسی: این مطالعه تجربی برروی 40 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار در 4 گروه دهتایی انجام شد. گروه کنترل هیچ تیمار دارویی دریافت نکردند. گروههای تجربی مقادیر 20، 40 و 80 درصد از گوشت میوه کدوتنبل را به مدت 28 روز به صورت خوراکی دریافت کردند. در پایان روز بیست و هشتم حیوانات جراحی شدند، بیضهها خارج شده و مقاطع بافتی تهیه شد. تغییرات بافتی بیضه بین گروههای تجربی و کنترل نیز به وسیله میکروسکوپ نوری بررسی شد. دادهها با آزمونهای آماری تی تست ،آنوا و توکی تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها: مصرف میوه کدوتنبل به مقدار 40 و80 درصد باعث افزایش تعداد سلولهای اسپرماتوگونی، اسپرماتوسیت اولیه و اسپرماتید شد(05/0p<). همچنین در مقدار 80 درصد افزایش تراکم اسپرمها در لولههای اسپرمساز مشاهده شد. نتیجهگیری: در میوه کدوتنبل ترکیباتی همچون کیوکوربیتاسین، ویتامینها و اسیدپانتوتنیک و املاح معدنی باعث افزایش هورمون تستوسترون و باعث بهبود روند اسپرمسازی میشود. همچنین این ترکیبات مستقیماً باعث تقویت تقسیم میتوز دراسپرماتوگونیها شده و در نتیجه تعداد اسپرمها افزایش مییابد. بنابراین پیشنهاد میگردد که احتمالاً باعث افزایش عملکرد فعالیت تولید مثلی خواهد شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
میوه کدوتنبل، بافت بیضه، موش صحرایی
عنوان انگلیسی
Effect of Cucurbita pepo L. Fruit Pulp on Testis Histological Changes in Adult Rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background & aim: The Cucurbita pepo L. fruit pulp contains anti-oxidant, vitamins A, C and E, cucurbitacin, β-carotene and α-carotene, B complex vitamins, vitamin B6, pantetonic acid and contains minerals as well. The aim of this study was to evaluate the effect of pumpkin fruits on spermatogenesis and testicular tissue changes in male rats. Methods: The present experimental study was conducted on forty adult male Wistar rats in four groups of ten. The control group received no drug treatment whereas the experimental groups were treated with 20, 40 and 80 percent of Cucurbita pepo L. fruit pulp orally for 28 days. At the end of the twenty-eighth day, the animals were operated and tissue sections were prepared after testes were removed. Histological changes between the experimental and control groups were examined by light microscopy. Using t-test, ANOVA and Tukey test data were analyzed. . Results: The consumption of pumpkin fruit at amounts of 40 and 80 percent increase in the number of spermatogonia, primary spermatocytes and spermatids were (p < 0.05). It also showed that at 80% increase in the concentration of spermatozoa in the seminiferous tubules was observed. Conclusion: The results indicated that the pumpkin fruits containing ingredients such as cucurbitacin, pantothenic acid, vitamins and minerals that can increase testosterone level and improve the process of spermatogenesis.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Cucurbita pepo L. fruit, Tissue testis, Rat
نویسندگان مقاله
مریم محسن پور | m mohsen pour
مهرداد شریعتی | m shariati
آرش اسفندیاری | a esfandiari
نشانی اینترنتی
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-67&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات