این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 23 آبان 1404
ارمغان دانش
، جلد ۱۹، شماره ۱۰، صفحات ۸۲۸-۸۴۰
عنوان فارسی
تعیین ارتباط دریافت مواد و گروههای غذایی با سرطان مثانه
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: سرطان مثانه دومین سرطان شایع دستگاه ادراریـ تناسلی در جهان و سومین سرطان شایع در مردان ایرانی میباشد. با وجود گستردگی سرطان مثانه در ایران، تاکنون مطالعهای به بررسی رابطه عوامل تغذیهای با این سرطان نپرداخته است. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط عوامل تغذیهای با سرطان مثانه بود. روش بررسی: این مطالعه موردـ شاهدی بر روی 55 بیمار مبتلا به سرطان مثانه و 110 بیمار فاقد سرطان به عنوان گروه شاهد انجام شد. دریافتهای غذایی معمول افراد با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک ارزیابی شد. جهت بررسی ارتباط اقلام غذایی مصرفی و سرطان مثانه، افراد مورد مطالعه برمبنای سهکهای اقلام غذایی مصرفی طبقهبندی شدند. نسبت شانس برای هر سهک محاسبه و سهک اول گروههای غذایی دریافتی به عنوان گروه مرجع در نظر گرفته شد. یافتهها: بین گروههای غذایی کرهحیوانی (نسبت شانس 76/19)، چربیها (نسبت شانس 92/12)، چیپسوپفک (نسبت شانس 1/8)، گوشت احشاء (نسبت شانس 47/5)، گوشتهای فرآوریشده (نسبت شانس 34/5) و شیرینیها (نسبت شانس 62/3) با خطر ابتلا به سرطان مثانه ارتباط یافت شد. ارتباط معکوس بین مصرف لبنیات کمچرب (نسبت شانس 31/0)، ماست (نسبت شانس 14/0)، ماهی(نسبت شانس13/0) و سایر میوهها (نسبت شانس 13/0) با خطر ابتلا به سرطان مشاهده شد. نتیجهگیری: دریافت منابع حیوانی و منابع حاوی چربی اشباع با افزایش خطر سرطان مثانه ارتباط دارد. اثر محافظتی روغن زیتون، برخی سبزیها، میوهها، لبنیات کمچرب و تخمیر شده بر کاهش خطر سرطان مثانه مشاهده شد. واژههای کلیدی: سرطان مثانه، عوامل تغذیهای، اقلام غذایی، گروههای غذایی
کلیدواژههای فارسی مقاله
سرطان مثانه، عوامل تغذیهای، اقلام غذایی، گروههای غذایی
عنوان انگلیسی
The Relationship between Food Intake and Bladder Cancer: A Case Control Study
چکیده انگلیسی مقاله
Background & aim: Bladder cancer is the second most common cancer of the urinary tract worldwide and the third most common cancer among Iranian males. Despite the relative high incidence of bladder cancer in Iran, no study has examined the relationship between dietary factors and bladder cancer. The aim of the present study was to investigate this relationship. Methods: The present case-control study was carried out on fifty-five patients with bladder cancer and including 110 cancer-free patients as controls. Dietary intake was evaluated using a food frequency questionnaire. To investigate the relationship between food items and bladder cancer, the subjects were classified according to the tertile of food items. The odds ratio was calculated for each tertile and the first tertile was considered as the reference group. Results: Our findings revealed that among food groups, animal fat (OR=19.76), fat (OR=12.92), junk foods (OR=8.1), organ meat (OR=5.47), processed meat (OR=5.34) and sweets (OR=3.62) were involved in the development of bladder cancer. In bladder carcinogenesis, an inverse association was recorded between consumption of low fat dairy products (OR=0.31), yoghurt (OR =0.14), fish (OR = 0.13), specific fruits (OR=0.13) and the development of bladder cancer. Conclusion: Animal products and sources of saturated fat are associated with an increased in risk of bladder cancer. The protective effect of olive oil, specific fruits, vegetables, low-fat dairy fermented was observed to reduce the risk of bladder cancer.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Bladder cancer, Dietary factors, Food items, Food groups.
نویسندگان مقاله
سیده فایزه میرصفای مقدم | seyedeh faezeh mirsafaye moghaddam
national nutrition and food technology research institute, shahid beheshti university of medical science, tehran, iran.
انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی ایران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
مرتضی عبدالهی |
national nutrition and food technology research institute, shahid beheshti university of medical science, tehran, iran.
انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی ایران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
آناهیتا هوشیار راد | houshiar rad
national nutrition and food technology research institute, shahid beheshti university of medical science, tehran, iran.
انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی ایران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-3&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات