|
مجله پزشکی ارومیه، جلد ۲۷، شماره ۷، صفحات ۶۰۸-۶۱۷
|
|
|
عنوان فارسی |
اثرات ضدمیکروبی نانوامولسیون اسانس آویشن شیرازی علیه اشرشیاکلی O۱۵۷:H۷ |
|
چکیده فارسی مقاله |
پیشزمینه و هدف: اشرشیاکلیO157: H7 باکتری بیماریزای مشترک بین انسان و حیوان بوده و یکی از مهمترین عوامل باکتریایی منتقله از مواد غذایی است. این مطالعه باهدف بررسی خصوصیات ضدباکتریایی نانوامولسیون اسانس آویشن شیرازی علیه اشرشیاکلیO157: H7 در محیط آزمایشگاهی و مدل غذایی شیر پاستوریزه انجام گردید. مواد و روش کار: نانوامولسیون اسانس به روش برگشت فاز تهیه و میانگین اندازه ذرات با استفاده از روش پراکنش نور دینامیک موردبررسی قرار گرفت. ویژگیهای ضدمیکروبی نانوامولسیون به روش انتشار در آگار، انتشار در فاز بخار، حداقل غلظت بازدارندگی، حداقل غلظت کشندگی و رسم منحنی مرگ باکتری در محیط کشت BHI و شیر پاستوریزه (5/1 و 2/3 درصد چربی) در فواصل زمانی، صفر، 15، 30، 45 و 60 دقیقه تعیین گردید. یافتهها: میانگین اندازه ذرات، 5/66 نانومتر شد. متوسط قطر هالهی مهاری رشد در روش انتشار در آگار، 4/0± 74/8 میلیمتر و در روش انتشار در فاز بخار صفر گزارش گردید. همچنین حداقل غلظت ممانعت از رشد و حداقل غلظت کشندگی 2500 میکرولیتر در میلیلیتر گزارش گردید. اثرات سه رقت 1/0، 01/0 و 001/0 نانوامولسیون بر میزان مرگ باکتری در محیط BHI براث بررسی و نشان داد شد که رقت 1/0 و 01/0 در 60 دقیقه باعث کاهش 6 سیکل لگاریتمی از باکتری گردید. رقتهای اشاره شده، در شیر پاستوریزه 5/1 درصد چربی باعث کاهش تقریبی 5/3 سیکل لگاریتمی و در شیر پاستوریزه با 2/3 درصد چربی تقریباً در هر سه رقت کاهش 5/2 سیکل لگاریتمی در تعداد باکتریها مشاهده گردید. بحث و نتیجهگیری: با توجه به نتایج بهدستآمده در این مطالعه، میتوان به این نتیجه رسید که در صورت بهینهسازی فرآیند تهیه نانوامولسیون، میتوان ازاینروش بهطور مناسبی در کنترل عوامل میکروبی بهره جست. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
ANTIMICROBIAL EFFECTS OF ZATARIA MULTIFLORA BOISS. ESSENTIAL OIL NANOEMULSION AGAINST ESCHERICHIA COLI O157:H7 |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background & Aims: Escherichia coli O:H7 is a zoonotic pathogen and has been found as an important foodborne and waterborne microorganism. The objective of this study was to investigate the antimicrobial properties of Zataria multiflora boiss. essential oils nanoemulsion on Escherichia Coli O157:H7 in pasteurized milk and in vitro. Materials & Methods: The essential oil's nano-emulsion was prepared by inversion phase and its particle size distribution was analyzed by dynamic light scattering method. Nano-emulsion's antimicrobial properties in BHI and pasteurized milk (1.5 and 3.2 % fat ) were investigated by different methods such as agar diffusion, vapor phase diffusion, Minimum Inhibitory Concentration (MIC), Minimum Bactericidal Concentration, (MBC) and microbial inactivation curve after 0, 15, 30, 45, and 60 min. Results: The average droplet size was 66.5 nm. The diameter of inhibition zone in agar diffusion method was 8.74±0.4 mm, and in the vapor phase diffusion zone was not formed measurable. And MIC and MBC were 2500 μL/ml. Effects of three nanoemulsion dilution 0.1, 0.01, 0.001 on microbial inactivation in BHI broth showed that in 0.1 and 0.01 dilution after 1 hour, 6 log reduction can be observed in microbial population. In pasteurized milk with 1.5% fat, in the dilutions mentioned above, decreased by approximately 3.5 log was observed in the growth of bacteria. In pasteurized milk containing 3.2% fat, about 2.5 log reduction in microbial population for all three dilutions. Conclusion: According to the results obtained in this study, we concluded that by optimizing this method, this nanoemulsion can be used to adequately control microbial pathogens. SOURCE: URMIA MED J 2016: 27(7): 617 ISSN: 1027-3727 |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
ولی اله معصومی | vali ollah masoumi faculty of veterinary medicine دانشکده دامپزشکی
حسین تاجیک | hossein tajik faculty of veterinary medicine دانشکده دامپزشکی
مهران مرادی | mehran moradi faculty of veterinary medicine دانشکده دامپزشکی
مهرداد فروغ | mehrdad forough faculty of chemistry دانشکده شیمی
نسیم شهابی | nasim shahabi faculty of veterinary medicine دانشکده دامپزشکی
|
|
نشانی اینترنتی |
http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2520-1&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
| |
نوع مقاله منتشر شده |
1 |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|