بهره برداری و پرورش آبزیان، جلد ۶، شماره ۴، صفحات ۱-۱۱

عنوان فارسی بررسی جایگزینی سدیم استات به وسیله کیتوزان های مختلف در فیله‌ی فیل‌ماهی(Huso huso) طی نگهداری در یخچال (C°۱±۴)
چکیده فارسی مقاله استفاده از مواد نگهدارنده طبیعی مانند کیتوزان در صنایع غذایی موردتوجه زیادی قرارگرفته است. در این تحقیق اثر کیتوزان معمولی1% (محلول در اسید)، کیتوزان محلول در آب1% ، کیتوزان الیگو‌ساکارید1% و نگهدارنده‌ی شیمیایی سدیم استات 1% روی نگهداری فیله‌ی فیل‌ماهی در دمای یخچال(C°1±4) در روزهای صفر، 4 ، 8 ، 12 و 16 نگهداری بررسی شد. موارد اندازه گیری شده شامل عدد پراکسید PV ، تیوباربیوتیک اسید ((TBA، مجموع باز‌های نیتروژنی فرارTVN-B ، pH و شاخص‌ بار میکروبی کلTVC ، بودند. با توجه به نتایج کیتوزان محلول در اسید1% نسبت به سایر تیمارها، کمترین میزان تغییرات را نشان داده و اختلاف معنی‌دار بود (05/0 >p)، بنابراین می‌توان جهت حفظ کیفیت فیله‌ی فیل‌ماهی طی نگهداری در یخچال مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پوشش کیتوزانی، فیله فیل‌ماهی، ماندگاری، نگهدارنده طبیعی،

عنوان انگلیسی Investigating the substitution of sodium acetate with different chitosans in ( Huso huso) fillet during storage in refrigerator (4±1 0C)
چکیده انگلیسی مقاله The utilization of natural preservatives has a great interest in the recent year food industries. In theis study the effect of common chitosan (acid soluble 1%), water soluble chitosan (1%), chitosan oligosaccharide (1%) and sodium acetate (1%) as a chemical preservative on maintaining Huso huso fillet during the refrigerated storage (4±1 0C) at days 0, 4, 8, 12 and 16 were assessed. The parameters of PV, TBA, PH and TVC, were determined. According to the results, acid soluble chitosan the lowest change and signification differences as compared to the other treatments (p< 0.05).So,it can be used for maintaining the quality of Huso huso fillet during the refrigerated storage.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علی احمدی |
دانشجوی دانشگاه علوم کشاورزی و منایع طبیعی

علیرضا عالیشاهی |
هیات علمی

سید مهدی اجاق |
استادیار

حجت میرصادقی |
کارشناس


نشانی اینترنتی http://japu.gau.ac.ir/article_4029_3d1b6b66bcbd532d276d6ea0c7f2717a.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/660/article-660-605320.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات