این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 24 آبان 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۲۱، شماره ۳، صفحات ۲۹۳-۳۰۶
عنوان فارسی
تاثیر عصاره های آبی و الکلی گیاه Matricaria chamomilla L. بر روی استافیلوکوکوس اورئوس
چکیده فارسی مقاله
به دلیل مقاومت روز افزون باکتری های بیماریزا به آنتی بیوتیک های جدید , محققان در پی یافتن مواد ضد میکروبی با منشاءگیاهی به عنوان جایگزین آنتی بیوتیکهای غیر موثر هستند. بنابراین هدف از این تحقیق مطالعه خواص ضد باکتریایی عصارههای آبی والکلی گیاه بابونه آلمانی بر روی سویههای بالینی واستاندارد استافیلوکوکوس اورئوس می باشد. در این تحقیق به گل های گیاه پس ازخشک شدن, به طور جداگانه به میزان 10گرم دردسی لیتر اتانول 85 درجه وآب مقطر اضافه شده و سپس عصارهها به روش خیساندن استخراج و با تقطیر در خلاء تغلیظ گردیدند. خواص ضد باکتریایی عصارهها ابتدا به روش رقت در لوله تعیین و بعد وزن خشک عصارهها در هر میلی لیتر محاسبه و حداقل غلظتهای مهار کننده وکشنده آنها بدست آمد و معادل این غلظتها ازعصاره غلیظ به چاهکهای حفر شده در محیط مولر- هینتون آگار اضافه ومیانگین قطر هاله های عدم رشد برای عصارهها و سویهها مقایسه گردید. غلظتهای معینی ازعصاره الکلی دارای خواص ضد باکتریایی قابل توجهی بود. این عصاره در غلظت 2.167 میلی گرم در میلی لیتر دارای اثر مهاری وباغلظت 5.237 میلی گرم در میلی لیتر دارای اثر کشندگی بر روی هر دو سویه بود و از این نظر سویهها با هم تفاوتی نداشتند. همچنین تاثیر عصاره الکلی با کم شدن غلظت آن در چاهکها کم میشد, این در حالی بود که عصاره آبی در هیچ کدام ازغلظتها بر روی سویه های استاندارد و بالینی موثر نبود و در اطراف چاهکها نیز هاله عدم رشدی مشاهده نگردید. بنابراین اگر چه عصاره الکلی بابونه دارای اثرات چشمگیری بر روی سویه های استافیلوکوکوس اورئوس می باشد، ولی معرفی آن به عنوان یک ترکیب ضد باکتریایی به تحقیقات وسیع تری نیاز دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
Matricaria chamomilla، استافیلوکوکوس اورئوس، گیاهان دارویی،
عنوان انگلیسی
Investigation of Antibacterial Properties of the Aquatic and Alcoholic Extracts of Matricaria chamomilla L. on Staphylococcus aureus
چکیده انگلیسی مقاله
With a view to occurrence of drug resistance, attempts have been made to arrive at new compounds of plant origin as substitute antibiotics. Dried chamomile flowers were added to 85% ethanol and distillated water separately and were then distilled. Dried weights of the extracts were determined per ml. The anti bacterial properties of the extracts were investigated by tube dilution method in broth media. Different concentrations of the extracts were used to determine minimal inhibitory concentration (MIC) and minimal bactericidal concentration (MBC). Equal amounts of these concentrations were added to wells in Muller – Hinton agar. Mean diameter of growth inhibition zones (mm) were noted. Some concentrations of the alcoholic extract showed significant antibacterial effects. Alcoholic extract at 2.617 mg/ml concentration was growth inhibitory and at 5.237 mg/ml concentration was bactericidal on both strains whereas; the aquatic extract did not show any antimicrobial effect. So the alcoholic extract of German chamomile showed antibacterial activity on the Staphylococcus aureus strains; however it's introduction as an antibacterial compound require further investigations.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
غلامرضا گودرزی |
تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم پزشکی، گروه باکتری شناسی
مرتضی ستاری |
تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم پزشکی، گروه باکتری شناسی
منصور گودرزی |
تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم پزشکی، گروه باکتری شناسی
محسن بیگدلی |
تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم پزشکی، گروه باکتری شناسی
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_115085_6e8851f9c8aae25d7748e81a7e45ffca.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-594858.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات