این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۴۸، شماره ۴، صفحات ۵۰۵-۵۲۱

عنوان فارسی بررسی کارایی تغذیه‌ای نمک‌های کلسیمی پوشش‌دار روغن ماهی در شرایط برون و درون‌تنی
چکیده فارسی مقاله هدف از این پژوهش، ارزیابی میزان مواد مغذی و الگوی اسیدهای چرب، میزان مقاومت در برابر زیست هیدروژنه شدن (بیوهیدروژناسیون) شکمبه‌ای و میزان آزادسازی روغن در نمک‌های کلسیمی پوشش­دار روغن ماهی در شرایط آزمایشگاهی و بررسی استفاده از آن در شرایط درون تنی بر میزان گوارش‌پذیری مواد مغذی و فراسنجه­های مایع شکمبه در مقایسه با روغن ماهی و نمک‌های کلسیمی بدون پوشش با استفاده از دام‌های فیستولادار بود. پوشش­دار کردن منابع کلسیمی سبب افزایش کارایی محافظتی اسیدهای چرب غیراشباع در شکمبه شد (05/0P<). پوشش‌دار کردن مکمل‌های کلسیمی تفاوت معنی‌داری در میزان آزادسازی شکمبه‌ای مکمل‌ها ایجاد کرد ولی تفاوتی در میزان آزادسازی روغن از ترکیب مکمل‌ها در دیگر بخش‌های دستگاه گوارش و میزان آزادسازی در کل دستگاه گوارش وجود نداشت (05/0‌P<). مکمل‌های محافظت‌شده در مقایسه با روغن آزاد، سبب افزایش گوارش‌پذیری مواد مغذی مختلف شدند (05/0P). پوشش‌دهی مکمل‌های کلسیمی سبب افزایش محافظت اسیدهای چرب غیراشباع در برابر زیست هیدروژنه شدن شکمبه‌ای شده و تأثیر نامطلوبی بر شاخصه‌های مختلف تغذیه‌ای حیوانات نداشت. استفاده از میزان پوشش 10 درصد وزنی را می‌توان بهترین میزان پوشش با توجه به داده‌های مربوط به ترکیب شیمیایی، الگوی اسیدهای چرب، زیست هیدروژنه شدن و آزادسازی در بخش‌های مختلف دستگاه گوارش دانست.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسیدهای چرب غیراشباع، امگا-3، پوشش‌دهی، محافظت شکمبه‌ای،

عنوان انگلیسی Evaluation of Nutritional efficiency of encapsulated fish oil ca-salts in vitro and in vivo
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to production and evaluation of encapsulated fish oil ca-salts using a saturated FA containing material. Nutrient content and FA profiles of produced supplements were determined and ruminal biohydrogenation and oil release were examined in vitro. Additionally, in a complementary in vivo experiment, effects of dietary inclusion of fish oil, ca-salts and encapsulated ca-salts on nutrient digestibility and ruminal paramerters were evaluated using three rumen fistulated Holstein cows. Encapsulation of Ca-Salts increased protection efficiency of PUFA against ruminal biohydrogenation. Encapsulated ca-salts with 10 % of wall material (weight basis) had lower biohydrogenation afer 48-h in vitro incubation (P˂ 0.05). Encapsulation of ca-salts decreased rumen oil release but oil release in other simulated media or total tract oil release were not affected by encapsulation (P˃ 0.05). Protected supplements increased nutrient digestibility compared with fish oil (P˂ 0.05). Results of ruminal parameter analysis can warrant inertness of ca-salts and encapsulated ca-salts in the rumen of experimental animals. Fish oil decreased acetate and rumen N-NH3 concentration as well as protozoa `population, but increased propionic acid concentration (P˂ 0.05). Encapsulation of Ca-Salt did not changed rumen parameters (P˃ 0.05). According to the results, it can conclude that encapsulation of ca-salts increased protection of PUFA against ruminal biohydrogenation without worse effects on rumen parameters. Encapsulation with 10 % of wall material (weight basis) can be concluded as the best treatment according to chemical composition, fatty acid profiles, rumen biohydrogenation and oil release data.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله encapsulation, Omega-3, PUFA, Ruminal protection

نویسندگان مقاله حامد خلیلوندی |
استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

مهدی دهقان بنادکی |
استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

رسول پیرمحمدی |
استاد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

بهزاد اسدنژاد |
دانشجوی دورۀ دکتری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه


نشانی اینترنتی https://ijas.ut.ac.ir/article_65466_a7d8ac82a3b5a84931487c314e96fa1a.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-578802.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات