این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 16 مهر 1404
تحقیقات تولیدات دامی
، جلد ۶، شماره ۴، صفحات ۳۹-۵۴
عنوان فارسی
اثر افزودنیهای مختلف بر تجزیه پذیری ماده خشک سیلاژ خردل علوفه ای (Brassica juncea) در مراحل مختلف فنولوژیک
چکیده فارسی مقاله
پژوهش حاضر جهت بررسی میزان تجزیهپذیری گیاه خردل علوفهای (Brassica juncea)در مراحل مختلف رشد و اثر ملاس و اوره بر کیفیت و تجزیهپذیری ماده خشک سیلاژ آن، انجام شد.در مرحله اول، ترکیبات شیمیایی شامل ماده خشک و پروتئین خام در سه مرحله رشد فنولوژیک گیاه (رویشی، گلدهی و خمیری شدن دانه) اندازهگیری شد. سپس 5/1 کیلوگرم از گیاه در هر مرحله رشد، به قطعات 3 تا 5 سانتیمتری خرد و با ملاس و اوره مخلوط و در کیسههای پلاستیکی سیلو شد. تیمارهای اعمال شده در هر مرحله بر سیلاژها، شاهد، 5 درصد ملاس، 5/0 درصد اوره، 10 درصد ملاس، 1/0 درصد اوره و 5 درصد ملاس بهعلاوه 5/0 درصد اوره در نظر گرفته شد. سیلاژها به مدت 45 روز در دمای اتاق نگهداری شدند. پس از آن ماده خشک سیلاژها تعیین شد و مورد ارزشیابی ظاهری قرار گرفت و pH و دما اندازهگیری شد. در مرحله دوم فراسنجههای تجزیهپذیری ماده خشک گیاه و سیلاژ خردل با استفاده از روش کیسههای نایلونی تعیین شد.با نمو گیاه، ماده خشک گیاه خردل علوفهای بهطور معنیداری افزایش و پروتئین خام کاهش داشت. نتایج ارزشیابی ظاهری سیلاژها به وسیله نمرهگذاری نشان داد که سطوح مختلف ملاس سیلاژهایی با کیفیت بسیار خوب و خوب ایجاد کردند. در طی سیلو کردن، ماده خشک بهطور معنیداری کاهش یافت (05/0˂P) و در سیلاژهای عملآوری شده با ملاس، ماده خشک بهطور معنیداری بیشتر از سایر سیلاژها بود (05/0˂P). در سیلاژهای تهیه شده، pH بهوسیله ملاس، کاهش و با افزودن اوره، افزایش یافت. پایداری هوازی سیلاژهای مراحل رویشی و گلدهی بهطور معنیداری بیشتر از مرحله خمیری شدن دانه بود (05/0˂P). در هر سه مرحله رویشی، گلدهی و خمیری شدن دانه، بیشترین میزان درصد ناپدیدی ماده خشک، بخش سریع تجزیه، پتانسیل تجزیهپذیری و تجزیهپذیری موثر مربوط به سیلاژهای عملآوری شده با ملاس بوده و بیشترین میزان بخش کند تجزیه مربوط به سیلاژ بدون افزودنی بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اوره، تجزیه پذیری، خردل علوفه ای، سیلاژ، ملاس،
عنوان انگلیسی
Effect of different additives on dry matter degradability of mustard forage (Brassica juncea) silage at different phenological stages
چکیده انگلیسی مقاله
The aims of the current study were to investigate the in vitro dry matter degradation of mustard (Brassica juncea) forage in various stages of growth, and the impact of molasses and urea on the quality of its silage.In the first trial, chemical composition including dry matter and crude protein in three phenological development stages (vegetative, flowering and soft dough) was measured. Then 1.5 kg of fresh mustard forage were chopped and mixed with molasses and urea and ensiled in the laboratory silos. Different treatments were applied, including control (no additive), 5 or 10% molasses, 0.5 or 1% urea, and 0.5% urea plus 5% molasses. The silages were kept for 45 days at room temperature. Then dry matter of silages was determined, silages appearance, pH and temperature were evaluated. In the second trial, the dry matter degradability of plant and mustard (Brassica juncea) silage were measured by nylon bag method.Advancing plant development and maturity stages significantly (P< 0.05) increased dry matter and decreased crude protein contents. Evaluation of the appearance revealed that the silages, with different levels of molasses, established good and very good qualities. During the ensiling, dry matter was decreased significantly (P< 0.05) and the silages with molasses additive had significantly higher dry matter than the others (P< 0.05). Silage pH was decreased (P< 0.05) by adding molasses, and increased by urea. Aerobic stability of silages in vegetative and flowering stages was significantly higher than the soft dough stage (P< 0.05). In all plant developmental phases, the highest percentage of dry matter disappearance, the rapid decomposition, the potential degradability and effective degradability were belonging to silage treated with molasses and the highest part of slow degradability was belonging to the silage without additive.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Urea, Degradability, Brasica juncea, Silage, Molasses
نویسندگان مقاله
نرجس قهاری |
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه تغذیه دام و طیور دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
تقی قورچی |
استاد گروه تغذیه دام و طیور دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محبوبه شاهی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه تغذیه دام و طیور دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محمدتقی فیض بخش |
استادیار بخش زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
نشانی اینترنتی
http://ar.guilan.ac.ir/article_2754_5f8aa5f51d54e4338d78fd2b74e4c628.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/693/article-693-578725.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات