این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 21 مهر 1404
تحقیقات تولیدات دامی
، جلد ۶، شماره ۴، صفحات ۲۷-۳۸
عنوان فارسی
اثر استفاده از منابع مختلف نیتروژن بر گوارشپذیری و تعادل نیتروژن در برههای نر نژاد مهربان
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش به منظور مقایسه اثر منابع مختلف نیتروژن بر روند آزادسازی، گوارشپذیری و متابولیسم نیتروژن در برههای نر نژاد مهربان انجام شد. فراسنجههای گوارشپذیری و تعادل نیتروژن در 15 رأس بره نر نژاد مهربان در یک آزمایش 21 روزه شامل 16 روز عادتپذیری بـه شـرایط آزمـایش و 5 روز بـرای جمعآوری نمونهها انجام شد. جیرهها حاوی انرژی و پروتئین یکسان بودند. جیرههای غذایی شامل 1) کاه و کنجاله سویا، 2) کاه و کود اوره، 3) کاه و مکمل اوره آهستهرهش تجاری اپتیژن و 4) کاه و اوره آهستهرهش ساخته شده در آزمایشگاه بودند. قبل از انجام آزمایش درون تنی، نرخ و مقدار آزادسازی منابع اوره آهستهرهش در آب و ناپدید شدن شکمبهای اندازهگیری شد. گوارشپذیری ماده خشک و ماده آلی تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت، در حالیکه گوارشپذیری الیاف نامحلول در شوینده خنثی و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی در تیمارهای حاوی اوره آهستهرهش تفاوت معنیداری را نسبت به تیمار حاوی کاه و کنجاله سویا نشان دادند (05/0 ˂ P). مقدار نیتروژن دفع شده از راه ادرار در تیمار حاوی اوره به صورت معنیداری بالاتر بود، در حالیکه مقدار نیتروژن ابقا شده در جیرههای حاوی اوره آهستهرهش به صورت معنیداری (05/0 ˂ P) بیشتر از سایر تیمارها بود. نتایج این پژوهش نشان داد که اوره آهستهرهش تولید شده در این پژوهش دارای الگوی مناسب آزادسازی در شکمبه بوده و میتواند به عنوان یک محصول بومی در کشور در جیره نشخوارکنندگان حاوی علوفه نامرغوب مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آزادسازی، اوره، گوسفند مهربان، نیتروژن،
عنوان انگلیسی
Effect of using different sources of nitrogen on digestibility and nitrogen balance in Mehraban male lambs
چکیده انگلیسی مقاله
This study was conducted to compare effect of different nitrogen sources on the rate of release, nitrogen balance and nutrient digestibility in Mehraban male lambs. Digestibility parameters and nitrogen balance were measured in 15 Mehraban male lambs. The experiment lasted 21 days including 16 days of adaptation and five days for sample collection. Diets were isonitrogenous and isoenergetic. Diets were included concentrate, mineral and vitamin supplements plus: 1) wheat straw and soybean meal, 2) wheat straw and urea, 3) wheat straw and Optigen® (a commercial slow-release urea supplement) and 4) wheat straw and slow-release urea produced in laboratory. Before beginning the in vivo experiment, release rate of slow-release urea sources in water and also rumen disappearance was measured. Intake and digestibility of dry matter and organic matter did not affect by treatments, whereas the digestibility of NDF and ADF was significantly different in the treatments containing slow-release urea supplement in comparison of soybean meal treatment (P< 0.05). The amount of nitrogen excreted in urine was significantly higher in urea treatment while retention of nitrogen in slow release urea diets was significantly lower (P< 0.05) than other treatments. The results of this study were shown that the slow release urea produced in this study had suitable rate of release in rumen and it could be used in ruminant diets containing low quality forages as a supplement.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Release, Urea, Mehraban sheep, Nitrogen
نویسندگان مقاله
مهدی محمودی ابیانه |
دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا
داریوش علی پور |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا
حمیدرضا مقیمی |
استاد گروه فرماسیوتیکس، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
نشانی اینترنتی
http://ar.guilan.ac.ir/article_2753_1d686f471f2241c0262da0100c086179.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/693/article-693-578724.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات