این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات تولیدات دامی، جلد ۶، شماره ۴، صفحات ۱۳-۲۵

عنوان فارسی اثر افزودن سطوح مختلف ساپونین، اسید گالیک و اسید تانیک بر کینتیک تخمیر شکمبه ای در شرایط برون تنی
چکیده فارسی مقاله این مطالعه به ­منظور بررسی اثر سطوح مختلف (5/2، 5 و 10 درصد ماده خشک) ساپونین، اسید گالیک و اسید تانیک بر فراسنجه­های تولید گاز و قابلیت هضم برون­تنی ماده خشک و ماده آلی با استفاده از روش تولید گاز و کشت ثابت انجام گرفت. نتایج نشان داد که بین تیمار­های آزمایشی از نظر پتانسیل و نرخ تولید گاز اختلاف معنی­داری وجود داشت (05/0>P). تیمار شاهد و تیمارهای دارای ساپونین به ترتیب دارای بالاترین و پایین­ترین پتانسیل تولید گاز بودند. به­ هر حال، افزودن سطوح مختلف ساپونین، اسید گالیک و اسید تانیک به جیره پایه سبب کاهش قابلیت هضم ماده آلی، انرژی قابل متابولیسم و غلظت اسیدهای چرب کوتاه زنجیر شد. از این نظر، تیمار دارای 10 درصد اسید گالیک پایین­ترین مقدار قابلیت هضم ماده آلی، انرژی قابل متابولیسم و غلظت اسیدهای چرب کوتاه زنجیر را داشت. بالاترین مقدار غلظت نیتروژن آمونیاکی مربوط به تیمار شاهد (76/10 میلی­گرم در دسی­لیتر) و پایین­ترین مقدار مربوط به تیمار دارای 10 درصد اسید تانیک (79/5 میلی­گرم در دسی­لیتر) بود. بین تیمار­ها از نظر بازده تولید گاز، عامل تفکیک و تولید توده میکروبی تفاوت معنی­داری وجود داشت (05/0P<). به­ طور کلی، نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از سطوح مختلف ساپونین، اسید گالیک و اسید تانیک مورد استفاده اثر قابل ملاحظه­ای بر فرآیندهای تخمیر شکمبه­ای در شرایط آزمایشگاهی نداشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پروتئین میکروبی، تولید گاز، ساپونین، فلاوونوئید،

عنوان انگلیسی Effect of different levels of saponins, gallic acid and tannic acid on in vitro ruminally fermentation kinetic
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted in order to evaluate effect of different levels (2.5, 5 and 10 % of DM) of saponin, gallic acid and tannic acid on gas production parameters and in vitro digestibility of dry matter and organic matter, using gas production technique and batch culture. Results showed that there were significant differences among treatments on gas production and rate of gas production (P< 0.05). Gas production and rate of gas production were higher for control treatment than other groups. The control treatment and treatments with different levels of saponin had the highest and lowest cumulative gas production. However, addition of different levels of saponin, gallic acid and tannic acid caused to decrease organic matter digestibility (OMD), metabolizable energy (ME) and short chain fatty acids (SCFAs), and treatment contained 10% of gallic acid had the lowest OMD, ME and SCFAs. Nitrogen-ammonia concentration was the highest (10.76 mg/dl) and lowest (5.79 mg/dl) in control treatment and treatment contained 10% of tannic acid, respectively. There were significant differences among treatments on gas production, partitioning factor and microbial crude protein (P< 0.05). In general, obtained results of this study showed that using different levels of saponin, gallic acid and tannic acid had no significant effect on in vitro ruminally fermentation parameters.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Microbial protein, Gas production, Saponin, Flavonoid

نویسندگان مقاله جواد بیات کوهسار |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبد کاووس

فرشته مقصودلو |
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبد کاووس

فاطمه فتحی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبد کاووس

فرزاد قنبری |
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گنبد کاووس


نشانی اینترنتی http://ar.guilan.ac.ir/article_2752_4a8ca7ace8215e1568c35e03f79ff3f8.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/693/article-693-578723.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات