شیمی کاربردی، جلد ۱۳، شماره ۴۷، صفحات ۶۹-۸۲

عنوان فارسی بهبود آب‌گریزی و پایداری گرمایی کامپوزیت‌های پلی‌وینیل‌پیرولیدون با افزودنی‌هایی از گیاه شمشاد
چکیده فارسی مقاله سه کامپوزیت از پلی‌وینیل‌پیرولیدون (PVP) با پودر برگ، کربن برگ و خاکستر برگ گیاه شمشاد به ‌شیوه انحلال و تعلیق ذرات و سپس تبخیر حلال تهیه شدند. از این‌رو، نخست برگ‌های خشک این گیاه آسیاب شدند و آنگاه برای تهیه کربن و خاکستر به‌ترتیب در دماهای °C 250 و °C 700 سوزانده شدند. کامپوزیت‌های حاصل به‌روش‌های طیف‌سنجی بازتاب نفوذی (DRS)، فروسرخ (IR) و پراش پرتو ایکس (XRD) مشخصه‌یابی شدند. بررسی رفتار گرمایی این کامپوزیت‌ها با استفاده از روش‌های آنالیز گرما وزنی (TGA) و آنالیز گرمایی دیفرانسیلی (DTA) نشان داد که افزوده‌های تهیه شده از گیاه شمشاد منجر به بهبود پایداری گرمایی PVP می‌شوند. آزمون ساده آب‌دوستی نشان داد که کامپوزیت‌های حاصل نسبت به پلیمر خالص خصلت آب‌دوستی کمتری دارند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Improved hydrophobic and thermal stability of polyvinylpyrrolidone composites with the ingredients of Buxus sempervirens
چکیده انگلیسی مقاله Three samples of polyvinylpyrrolidone (PVP) composites were prepared by solution casting with the leaf powder (LP), leaf carbon (LC) and leaf ash (LA) of Buxus sempervirens L. The bio-resource ingredients of the composites were obtained from the leaves of the plant on milling and heating at 250 °C or 700 °C, respectively. The resulting bio-composites were characterized by diffuse reflectance spectroscopy (DRS) and IR spectroscopy as well as by XRD analysis. Investigation of the thermal properties of these composites by TGA and DTA measurements has revealed some improvements in thermal properties of polyvinylpyrrolidone after composition with the powder, ash, and carbon of the leaf. Additional experiments exhibited considerable differences between hydrophilicity of the composites and PVP. ُSimple hydrophilicity tests showed that the prepared composites are less hydrophilic than pure PVP.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حامد نظرپورفرد |
گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

کورش رادمقدم |
گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

فرهاد شیرینی |
گروه شیمی ، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایران


نشانی اینترنتی http://chemistry.journals.semnan.ac.ir/article_2900_756862809bc5f42b0c43fa8cc0e529a4.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/932/article-932-577355.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات