این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 21 مهر 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۳۵، شماره ۴۵۶، صفحات ۱۶۹۰-۱۶۹۹
عنوان فارسی
مطالعات بالینی بر روی اثرات زعفران در بیماریهای مختلف
چکیده فارسی مقاله
زعفران یا Crocus sativus از خانوادهی Iridacea است که از گذشته تا کنون در مصارف خانگی به عنوان طعم دهنده و رنگ کنندهی غذاها به کار میرود. مطالعات مختلف نشان داده است زعفران دارای ویژگیهای فارماکولوژیک متعددی همچون اثرات ضد التهابی، آنتیاکسیدانی، آنتیپرولیفراتیو و القا کنندهی آپوپتوز به صورت انتخابی در سلولهای سرطانی میباشد. اگر چه در مطالعات برونتنی و حیوانی، پژوهشهای گستردهای بر روی این گیاه انجام شده است، اما کاربرد این گیاه دارویی به صورت بالینی محدود است. با توجه به گرایش امروزهی انسانها به استفاده از مشتقات گیاهی به جای مشتقات شیمیایی برای درمان، باید توجه ویژهای به اثرات ارزشمند زعفران معطوف گردد و پژوهشها در این زمینه از سطح علوم پایه، به مطالعات بالینی سوق یابد. به منظور سهولت ارزیابی و تفکر بیشتر راجع به خواص این گیاه، مطالعهی مروری حاضر، تحقیقات بالینی را که این زمبنه انجام شدهاند، ارایه مینماید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
زعفران، مطالعهی بالینی، بیماریها،
عنوان انگلیسی
Clinical Studies on the Effect of Saffron in Different Diseases
چکیده انگلیسی مقاله
Saffron or Crocus sativus is a member of Iridacea which traditionally has been used as flavor and color in foods. Studies indicated that saffron has different pharmacological effects such as anti-inflammatory, antioxidant, antiproliferative, and apoptosis. Although, numerous in-vitro and in-vivo studies have been done to find the different effects of this herbal drug, however, clinical usage of it is very limited. Since using herbal drugs in treatment of disease is very popular, it should be more attention on the beneficial effects of saffron which lead to clinical usage of it. In this study, to understand more about the beneficial effects of this herbal drug, we reviewed clinical studies which have been done on saffron so far.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Saffron,Clinical study,Disease
نویسندگان مقاله
نسترن رضایی |
استادیار، گروه بیوشیمی، دانشکده ی پزشکی و مرکز تحقیقات سندرم متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)
سید مهدی حسنیان | seyed mehdi
استادیار، مرکز تحقیقات سرطان و گروه فن آوری های نوین، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)
امیر آوان |
استاد، گروه فیزیولوژی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)
مجید خزاعی |
نشانی اینترنتی
http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/8675
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-566003.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله مروری
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات