این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 23 مهر 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۳۵، شماره ۴۵۶، صفحات ۱۶۷۵-۱۶۸۲
عنوان فارسی
ارتباط میان سرعت مصرف وعده های غذایی و ریفلاکس معدی مروی در بزرگسالان ایرانی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: ارتباط میان سرعت غذا خوردن و ریفلاکس معدی- مروی در کشورهای خاور میانه کمتر بررسی شده است. این مطالعه، با هدف بررسی ارتباط میان سرعت مصرف وعدههای غذایی با علایم ریفلاکس معدی- مروی در تعداد وسیعی از ایرانیان انجام ش. روشها: در این مطالعهی مقطعی، 4669 نفر به پرسشنامهای در ارتباط با عادات مختلف غذایی پاسخ دادند. در مورد سرعت مصرف وعدههای غذایی، سه سؤال مطرح شد: «در هنگام غذا خوردن چقدر غذای خود را میجوید؟ کم، متوسط، زیاد»، «به طور معمول ناهار خوردن شما چقدر طول میکشد؟» و «به طور معمول شام خوردن شما چقدر طول میکشد؟ < 10 دقیقه، 20-10 دقیقه و > 20 دقیقه». ریفلاکس معدی- مروی به صورت داشتن سوزش معده (گاهی یا اغلب موارد) در طی سه ماه گذشته تعریف شد و شدت بیماری (سوزش سر دل) با استفاده از مقیاس 4 موردی (خفیف، متوسط، شدید و خیلی شدید) تعریف شد. یافتهها: شیوع ریفلاکس معدی- مروی، 7/23 درصد بود. بعد از تعدیل مخدوشگرها، ارتباط معنیداری باقی ماند. در مدل تعدیل شده، کسانی که غذای خود را «کم» و «متوسط» میجویدند، افزایش خطر 94 و 38 درصدی در ابتلا به ریفلاکس معدی- مروی با شدت زیاد داشتند. هنگامی که تأثیر مشترک سایر عوامل مخدوشگر اعمال شد، رابطه همچنان معنیدار باقی ماند و کسانی که غذای خود را «کم» و «متوسط» میجویدند، افزایش خطر 91 و 35 درصدی در ابتلا به ریفلاکس معدی- مروی با شدت زیاد داشتند. همچنین، در مدل تعدیل شده، کسانی که ناهار خود را در بیشتر از 10 دقیقه میخوردند، کاهش خطر 30 و 25 درصدی در ابتلا به ریفلاکس معدی- مروی و شدت سوزش سر دل داشتهاند. نتیجهگیری: در این مطالعه، یک ارتباط معنیدار معکوس میان سرعت مصرف وعدهی ناهار و مقدار جویدن غذا و علایم ریفلاکس معدی- مروی در جمعیت مورد مطالعه مشاهده شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ریفلاکس معدی- مروی، عادات خوردن، عادات غذایی،
عنوان انگلیسی
The Relationship between the Speed of Eating and Gastroesophageal Reflux Disease (GERD) in Iranian Adults
چکیده انگلیسی مقاله
Background: The association between the speed of eating and gastroesophageal reflux disease (GERD) is less studied in Middle-Eastern countries. We aimed to find the relationship between the speed of eating and gastroesophageal reflux disease symptoms in a large sample of Iranian adults. Methods: In this cross-sectional study, 4669 individuals fulfilled a questionnaire about their eating habits. Regarding the speed of eating, participants were asked: ‘How thoroughly do you chew foods? (not very well, well, very well)’, ‘How long does it take you to eat lunch? How long does it take you to eat dinner? (< 10 minutes, 10–20 minutes, > 20 minutes). Gastroesophageal reflux disease was defined as having heartburn sometimes or more during the last three months. The severity of disease was assessed with a four-item scale rating (mild, moderate, severe, and very severe). Findings: The prevalence of gastroesophageal reflux disease in study population was 23.7%. After adjustment of potential confounders, the association remained the same. Individuals who had “not very well” and ”well” chewed their food, had an increased risk of 94% and 38% to have gastroesophageal reflux disease with great frequency. When the mutual effect of other potential confounders were taken into account, association remained meaningful, those who had “not very well” and “well” chewed their food had an increased risk of 91% and 35% to have gastroesophageal reflux disease with great frequency. On the other hand, individuals who ate their lunch during more than 10 minutes had a reduced risk of 30% and 25% to have gastroesophageal reflux disease with great frequency. Conclusion: We found a significant association between the speed of eating and gastroesophageal reflux disease symptoms and heartburn.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Gastroesophageal reflux disease,Eating habits,Dietary habits
نویسندگان مقاله
معین کریمیان |
دکتری علوم تغذیه، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و کمیته ی تحقیقات دانشجویی، دانشکده ی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
عمار حسن زاده کشتلی | hassanzadeh keshteli
استاد، گروه تغذیه ی جامعه، دانشکده ی علوم تغذیه و رژیم درمانی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
احمد اسماعیل زاده |
دانشیار، گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده ی بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
آوات فیضی |
دانشیار، مرکز تحقیقات کاربردی گوارش، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
حامد دقاق زاده |
استاد، مرکز تحقیقات کاربردی گوارش، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
پیمان ادیبی |
نشانی اینترنتی
http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/8754
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-566001.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات