این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 19 مهر 1404
تحقیقات تولیدات دامی
، جلد ۶، شماره ۳، صفحات ۸۵-۹۳
عنوان فارسی
بررسی روند تجزیه بقایای سموم فوزالون و دیازینون در علف یونجه تازه، سیلو شده و انبارشده به صورت خشک
چکیده فارسی مقاله
آزمایشی با هدف مقایسه روند تجزیه بقایای سموم فوزالون و دیازینون در علف یونجه تازه، سیلو شده و انبار شده بهصورت خشک در شرایط مزرعه انجام شد. بخشی از مزرعه یونجه جدا و به کرتهای مساوی تقسیم و با سموم فوزالون و دیازینون سمپاشی شد. نمونههایی از علف یونجه تازه، سیلو شده و خشک شده با فواصل زمانی مشخص به ترتیب تا زمانهای 15 روز، 14 و 24 هفته بعد از سمپاشی، گرفته شد. بقایای سموم با روش گازگروماتوگرافی جرمی (GC-Mass) تعیین شدند. مقدار فوزالون و دیازینون در روز پانزدهم پس از سمپاشی در علف یونجه تازه به ترتیب برابر با 13/2±33/57 و 51/1±75/24 میلیگرم در هر کیلوگرم ماده خشک بود. زمان تجزیه شدن50 درصد فوزالون و دیازینون در علف یونجه تازه به ترتیب برابر با 34/4 و 62/3 روز بود. هیچگونه بقایایی از دیازینون در 14 هفته بعد از انبار کردن علف یونجه به صورت خشک مشاهده نشد، ولی مقدار فوزالون در علف یونجه خشک تا 24 هفتگی برابر 32/3 میلیگرم بود. همچنین در اثر سیلو کردن، هیچگونه بقایایی از دیازینون و فوزالون بهترتیب در هفتههای 12 و 14 نمونهگیری مشاهده نشد. نتایج کلی آزمایش نشان داد فوزالون نسبت به دیازینون از قابلیت تجزیه کمتری در هر سه علف یونجه تازه، سیلوشده و انبارشده بهصورت خشک برخوردار بوده و این دو سم میتوانند بهطور نسبی تا مدتها در علف یونجه باقی بمانند. همچنین سیلوکردن نسبت به انبارکردن علف یونجه به صورت خشک، تأثیر بیشتری بر کاهش باقیمانده سموم با گذشت زمان داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تجزیه، دیازینون، علف یونجه، فوزالون،
عنوان انگلیسی
Study of degradation trend of phosalone and diazinon residues in fresh, ensiled alfalfa and baled alfalfa hay
چکیده انگلیسی مقاله
An experiment was conducted to compare the degradation rate of phosalone and diazinon residues in fresh, ensiled alfalfa and baled alfalfa hay under farm conditions. Part of an alfalfa field selected, divided into equal plots and then was sprayed with diazinon and phosalone. The samples of fresh or ensiled alfalfa and baled alfalfa were taken at specified intervals (up to15 days, 14 and 24 weeks after spraying, respectively). Pesticides residues were measured by gas chromatography-Mass spectrometry (GC-MASS). In the 15th day after spraying, the phosalone and diazinon residues were 57.33±2.13 and 24.75±1.51 mg/kg DM of fresh alfalfa respectively. The half-life of diazinon and phosalone in fresh alfalfa were 4.34 and 3.62 days, respectively. No diazinon residues were observed at 14 weeks after baling; however, phosalone residue was 3.32 mg during 24 weeks after baling. No residues of diazinon and phosalone were observed in alfalfa at weeks 12 and 14 after ensiling, respectively. Phosalone compared to diazinon, had a less degradation rate in fresh, ensiled alfalfa and baled alfalfa hay, and both pesticides can remain relatively stable in alfalfa for a long term. Ensiling compared to baling was also more effective in degradation of pesticides residues with passage of time.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Degradation, Diazinon, Alfalfa, Phosalone
نویسندگان مقاله
محسن کاظمی |
استادیار گروه علوم دامی، مجتمع آموزش عالی تربت جام
عبدالمنصور طهماسبی |
استاد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
رضا ولی زاده |
استاد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
عباسعلی ناصریان |
استاد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
آمنه اسکندری تربقان | eskandari torbaghan
مربی گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده علوم پزشکی تربت جام
آزاده صنعی |
دکتری گیاهپزشکی، شرکت گیاهپزشکی پارس طراوت مشهد
نشانی اینترنتی
http://ar.guilan.ac.ir/article_2612_4398bb7d8982d7742ab35b7dd7b388ba.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/693/article-693-564975.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات