این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات تولیدات دامی، جلد ۶، شماره ۳، صفحات ۶۳-۷۲

عنوان فارسی اثر جایگزینی یونجه با غلاف سوبابل (Leucaena leucocephala ) بر قابلیت هضم، تخمیر آزمایشگاهی و تجزیه‌پذیری (in situ) در گاو و گاومیش
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به منظور بررسی تاثیر جایگزینی یونجه با غلاف سوبابل (0، 9 و 18 درصد ماده خشک) بر قابلیت هضم، تخمیر آزمایشگاهی و تجزیه­پذیری شکمبه­ای در گاو و گاومیشفیستوله شده انجام شد. تخمیر جیره­های آزمایشی با تولید گاز، قابلیت هضم با تلی و تری و تجزیه­پذیری با روش کیسه­های نایلونی تعیین شد (چهار تکرار برای هر جیره) و داده­ها در قالب طرح کرت­های خرد شده تجزیه شدند. قابلیت هضم ماده خشک و الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی در جیره­های حاوی سطوح مختلف غلاف سوبابل بین گاو و گاومیش تفاوتی نداشت (05/0P). جایگزینی یونجه با غلاف سوبابل اثری بر نرخ تولید گاز، تولید توده میکروبی و دیگر فراسنجه­های تخمیری در گاو و گاومیش نداشت (05/0P>). بالاترین مقدار تجزیه دیواره سلولی مربوط به تیمار شاهد (در گاومیش، 9/23 درصد و در گاو، 9/35 درصد) و کمترین مقدار مربوط به تیمار حاوی  18 درصد غلاف سوبابل (در گاومیش، 1/64 درصد و در گاو، 3/64 درصد) بود (05/0>P). جایگزینی یونجه با غلاف سوبابل، فراسنجه­های تجزیه­پذیری شکمبه­ای در گاو و گاومیش را تحت تاثیر قرار نداد (05/0P>). با توجه به نتایج، جایگزینی علوفه یونجه با غلاف سوبابل در جیره گاو و گاومیش، بر قابلیت هضم و تولید گاز تاثیر نداشت، اما تجزیه­پذیری شکمبه‌ای را بهبود داد. بنابراین شاید بتوان 50 درصد غلاف سوبابل را به جای یونجه در تغذیه گاو و گاومیش استفاده کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تجزیه‌پذیری، غلاف سوبابل، قابلیت هضم آزمایشگاهی، گاو، گاومیش،

عنوان انگلیسی Effect of replacing alfalfa with subabul (Leucaena leucocephala) pod on digestibility, in vitro fermentation and in situ degradability in cow and buffalo
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to investigate effect of replacing alfalfa with subabul pod (0, 9 and 18 % of DM) on digestibility, in vitro fermentation and ruminal degradability in fistulated cow and buffalo. Fermentation of experimental diets was determined by gas production, digestibility by tilly and terry and degradability by in situ (4 replicates per diet) and the data were analyzed by split plot design. Digestibility of dry mater, NDF and ADF of diets containing different levels of subabul pod were not different in cow and buffalo (P>0.05). But potential of gas production in diets containing subabul pod was lower than control diet (P< 0.05). However, replacing alfalfa with subabul pod didn't affect gas production rate, microbial biomass and other fermentative parameters in cow and buffalo (P>0.05). Cell wall degradability was greatest for control treatment (in buffalo 23.9 % and cow 35.9 %, respectively) and the lowest value was for diet containing 18 % subabul pod (in buffalo 64.1% and cow 64.3%, respectively) (P< 0.05). Replacement of alfalfa with subabul pod did not influence degradability parameters in cow and buffalo (P>0.05). According the result, replacement of alfalfa hay with subabul pod in cow and buffalo diet, didn't affect in vitro digestibility and gas production parameters, but improved in situ ruminal degradability. Therefore, it seems 50 % subabul pod can be used instead of alfalfa in cow and buffalo nutrition.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زهره شهریاری |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)

طاهره محمدابادی |
دانشیار دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)

صالح طباطبایی وکیلی |
دانشیار دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)

مرتضی چاجی |
دانشیار دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)

محسن ساری |
دانشیار دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)


نشانی اینترنتی http://ar.guilan.ac.ir/article_2366_e4538049a3f61d24e609f25221b55e0c.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/693/article-693-564973.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات