این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 18 مهر 1404
تحقیقات تولیدات دامی
، جلد ۶، شماره ۳، صفحات ۵۳-۶۲
عنوان فارسی
اثر افزودن اسانس نعناع فلفلی و آویشن شیرازی به جیره آغازین بر عملکرد گوساله های هلشتاین
چکیده فارسی مقاله
هدف از انجام این تحقیق، بررسی اثر افزودن اسانسهای نعناع فلفلی و آویشن شیرازی به جیره آغازین گوسالههای شیرخوار هلشتاین بر میزان مصرف خوراک، عملکرد رشد، سن از شیرگیری، قابلیت هضم مواد مغذی و قوام مدفوع بود. در این آزمایش 36 راس گوساله هلشتاین بهطور تصادفی به سه جیره غذایی با 12 رأس گوساله (6 راس نر و 6 راس ماده) اختصاص داده شدند. جیرههای غذایی شامل 1) خوراک آغازین بدون افزودنی (شاهد) 2) خوراک آغازین حاوی 2/0 درصد اسانس نعناع فلفلی و 3) خوراک آغازین حاوی 2/0 درصد اسانس آویشن شیرازی بود. گوسالهها در جایگاههای انفرادی نگهداری شده و به آب و خوراک دسترسی آزاد داشتند. از شیرگیری در زمان مصرف روزانه یک کیلوگرم ماده خشک در دو روز متوالی انجام شده و آزمایش تا دو هفته بعد از شیرگیری ادامه یافت. میزان مصرف ماده خشک به صورت روزانه اندازهگیری شده و وزنکشی در سنین یکماهگی، 2 ماهگی، زمان از شیرگیری و پایان آزمایش انجام شد. قوام ظاهری مدفوع به صورت یک روز در میان اندازهگیری شد. تفاوت معنیداری بین تیمارها از نظر سن از شیرگیری و میزان خوراک مصرفی وجود نداشت. گوسالههای مصرفکننده جیره حاوی اسانس نعناع فلفلی، افزایش وزن روزانه و بازده مصرف خوراک بیشتری نسبت به تیمار شاهد داشتند (05/0P<). تیمارهای آویشن و نعناع باعث سوددهی بیشتر در زمان از شیرگیری نسبت به گروه شاهد شدند. نتایج این آزمایش نشان داد افزودن اسانس نعناع به جیرههای آغازین باعث بهبود بازده مصرف خوراک و در نهایت افزایش سود ناخالص پرورش گوساله شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس آویشن، اسانس نعناع، جیره آغازین، گوساله،
عنوان انگلیسی
Effects of adding Thyme and Peppermint essential oils in calf starter diet on performance of Holstein calves
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to evaluate the effects of feeding thyme or peppermint essential oils in calf starter diet on growth performance, fecal score, nutrient digestibility, dry matter intake and weaning age of Holstein calves. Thirty-six Holstein calves were allocated to each of dietary treatments (Twelve calves (six females and six males) per treatment as: Control, (starter without additive), Mint, (starter supplemented with 0.2% peppermint essential oil) and Thyme, (starter supplemented with 0.2% Zataria multiflora essential oil). Calves were housed in individual hutches, and fed whole milk at 10% of the initial body weight daily and had free access to starter and water. Calves were weaned when they had consumed one kg of starter for two consecutive days. The experiment was ended two weeks after weaning of the calves. Feed intake was measured daily. Body weight was measured at birth, at monthly throughout the study, at weaning and at the end of study. Thyme and mint diets resulted in higher daily weight gain and feed efficiency. No significant difference showed in growth performance between calves after weaning (P>0.05). Essential oils were resulted in higher economical profit at weaning. Results of this study showed that supplementing calf starter diet with thyme and peppermint essential oils guaranty higher calf performance.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Thyme essential oil, Mint essential oil, Starter diet, Calf
نویسندگان مقاله
محسن ابراهیمی |
دانشجوی دکتری تخصصی گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
مهدی دهقان بنادکی | dehghan banadaki
استاد گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
مهدی گنج خانلو |
دانشیار گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
حامد خلیل وندی بهروزیار | khalil vandy بهروزیار
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
نشانی اینترنتی
http://ar.guilan.ac.ir/article_2610_c8a31b50b1131c9e580bbc96d33e1ded.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/693/article-693-564972.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات