مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، جلد ۲۰، شماره ۱۰، صفحات ۳۵-۴۲

عنوان فارسی مقایسه‌ دریافت‌های غذایی و شاخص توده بدنی پیش از بارداری، در زنان مبتلا به سقط جنین خودبه‌خودی و زنان با بارداری موفق
چکیده فارسی مقاله مقدمه: سقط‌ خودبه‌خودی یا از دست دادن بارداری، به از دست رفتن جنین قبل از هفته بیستم حاملگی اطلاق می‌شود. این احتمال وجود دارد که دریافت­های غذایی با وقوع سقط خودبه‌خودی در ارتباط باشد، لذا مطالعه‌ حاضر با هدف مقایسه­ شاخص توده بدنی و دریافت­های غذایی در زنان مبتلا به سقط خودبه‌خودی و زنان با دوران بارداری موفق انجام شد. روش‌کار: این مطالعه مورد- شاهدی در سال 1395 بر روی 45 زن مبتلا به سقط جنین خودبه‌خودی (مورد) و 112 زن با تولد نوزاد سالم و ترم (شاهد) مراجعه کننده به بیمارستان زنان و زایمان فریده بهبهانی، واقع در شهرستان بهبهان انجام شد.افراد توسط پرسشنامه‌ بسامد خوراک مختصر، در زمینه دریافت­های غذایی بارداری اخیر مورد پرسش قرار گرفتند. وزن پیش از بارداری و قد، با مراجعه به پرونده­های بهداشتی استخراج و شاخص توده بدنی محاسبه گردید. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS (نسخه 20) و آزمون‌های تی مستقل یا من ویتنی و کای دو انجام شد.میزانp کمتر از 05/0 معنی‌دار در نظر گرفته شد. یافته‌ها: زنان مبتلا به سقط خودبه‌خودی به‌طور معنی‌داری وزن و شاخص توده بدنی بالاتری داشتند. در این گروه از زنان نسبت به زنان سالم، مصرف میوه (001/0>p)، سبزی‌های برگ سبز (001/0>p)، شیر و پنیر (001/0>p) به صورت معنی­داری کمتر بود. نتیجه‌گیری: شاخص توده بدنی بالای پیش از بارداری و همچنین رژیم فقیر از میوه، سبزی­های برگ سبز و محصولات لبنی با وقوع سقط‌های خودبه‌خودی مرتبط می­باشد و احتمالاً وقوع آن را افزایش می‌دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله رژیم غذایی، سقط خودبخودی، شاخص توده بدنی،

عنوان انگلیسی Comparison of food intake and body mass index before pregnancy between women with spontaneous abortion and women with successful pregnancy
چکیده انگلیسی مقاله Introduction:Spontaneous abortion or pregnancy loss is defined as the natural death of fetus before 20th weeks of pregnancy. There is a possibility that food intake is related to spontaneous abortion. Therefore, this study was performed with aim to compare body mass index (BMI) and food intake between women with spontaneous abortion and women with successful pregnancy. Methods: This case-control study was performed on 45 women with spontaneous abortion (cases) and 112 women with term and health neonates' birth (controls) who referred to the obstetrics and gynecology hospital of Farideh Behbahani of Behbahan city in 2016. The subjects were answered by Brief food frequency questionnaire about food intakes during recent pregnancy.Weight before pregnancy and height were extracted by referring to health records and BMI was calculated. Data were analyzed by SPSS statistical software (Version 20) and independent-t test or Mann-Whitney and Chi-square test. P< 0.05 was considered significant. Results: Women with spontaneous abortion had significantly higher weight and BMI. This group of women had consumed less fruit (p< 0.001), green vegetables (p< 0.001), milk and cheese (p< 0.001) compared to healthy women. Conclusion: High pre-pregnancy BMI and poor diet in terms of fruits, green vegetables and dairy products are associated with spontaneous abortion and probably increase its occurrence.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Body mass index, Diet, Spontaneous abortion

نویسندگان مقاله شیرین امینی | shirin amini
phd student of nutrition, student research committee, school of paramedicine, ahvaz jundishapur university of medical sciences, ahvaz, iran.
دانشجوی دکترای تغذیه، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)

سیما جعفری راد | sima jafarirad
assistant professor, department of nutrition, nutrition and metabolic diseases research center, ahvaz jundishapur university of medical sciences, ahvaz, iran.
استادیار گروه تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه و بیماری های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)

حورا محسنی | houra mohseni
m.sc. student of nutrition, school of paramedicine, ahvaz jundishapur university of medical sciences, ahvaz, iran.
دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)

هاجر احسانی | hajar ehsani
b.sc. student of health, behbahan faculty of medical sciences, behbahan, iran.
دانشجوی کارشناسی بهداشت، دانشکده علوم پزشکی بهبهان، بهبهان، ایران.

لادن حجازی | ladan hejazi
b.sc. of midwifery, behbahan faculty of medical sciences, behbahan, iran.
کارشناس مامایی، دانشکده علوم پزشکی بهبهان، بهبهان، ایران.

ناهید فقهی | nahid feghhi
b.sc. of midwifery, behbahan faculty of medical sciences, behbahan, iran.
کارشناس مامایی، دانشکده علوم پزشکی بهبهان، بهبهان، ایران.


نشانی اینترنتی http://ijogi.mums.ac.ir/article_10154.html
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/14/article-14-563867.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده اصیل پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات