این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۸، شماره ۱۷، صفحات ۳۴-۴۲

عنوان فارسی تاثیر اسانس ریزپوشانی شده آویشن و دارچین بر عملکرد، برخی فراسنجه‌ های خونی و خصوصیات لاشه در جوجه‌ های گوشتی
چکیده فارسی مقاله      در این پژوهش تأثیر اسانس آویشن و دارچین ریزپوشانی شده بر عملکرد، برخی فراسنجه‏های خونی و خصوصیات لاشه در جوجه‏های گوشتی، مورد بررسی قرار گرفت.  به این منظور، تعداد 320 قطعه جوجه خروس گوشتی سویه راس 308 به صورت هشت تیمار و چهار تکرار در قالب یک طرح کاملآ تصادفی به مدت 42 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارها شامل جیره پایه + آنتی بیوتیک، جیره پایه، جیره پایه + اسانس آزاد آویشن، جیره پایه + اسانس ریزپوشانی شده آویشن، جیره پایه + اسانس آزاد دارچین، جیره پایه + اسانس ریزپوشانی شده دارچین، جیره پایه + اسانس آزاد آویشن و دارچین، جیره پایه + اسانس ریزپوشانی شده آویشن و دارچین بودند. نتایج تحقیق نشان داد که تیمارهای آزمایشی تاثیر معنی‌داری برصفات عملکردی شامل مقدار مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی در کل دوره نداشت (05/0

P). در بررسی صفات لاشه نیز مشاهده شد که تیمارهای فاقد افزودنی دارای وزن کبد و چربی بطنی بالاتری نسبت به سایر تیمارها بودند (05/0>P ). در کل نتایج این تحقیق حاکی از تأثیر مثبت اسانس‏های ریز پوشانی شده در جوجه‏های گوشتی بر کاهش غلظت کلسترول خون، افزایش فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز و کاهش وزن کبد و چربی بطنی بود.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله آویشن، اسانس، جوجه‌های گوشتی، ریز پوشانی، دارچین

عنوان انگلیسی The Effect of Thyme and Cinnamon Microencapsulated Essential Oils on Performance, Some Blood Parameters and Carcass Characteristic in Boiler Chicks
چکیده انگلیسی مقاله In this study the effect of microencapsulation of thyme and cinnamon essential oils on performance, some blood parameters and carcass characteristics of broiler chicks were investigated. For this purpose 320 male broiler chicks from 308 strain in four treatments and 4 replications in a completely random design were tested for a period of 42 days. The treatments included basal diet+antibiotic, basal diet, basal diet+free thyme essential oil , basal diet +microencapsulated thyme essential oil, , basal diet+free cinnamon essential oil, basal diet +microencapsulated cinnamon essential oil, basal diet+free thyme and cinnamon essential oils, basal diet +microencapsulated thyme and cinnamon essential oils. Results the study showed that the treatments had no significant effect on performance traits consist of feed intake, body weight gain and feed coefficient rate (P> 0.05).The result of blood parameters showed that adding essential oil to diet, significantly reduced cholesterol concentration. Adding free cinnamon significantly increased HDL concentration and the treatment include microencapsulated thyme and cinnamon had the most glutathione peroxides enzyme activity (P< 0.05). Study of carcass characteristics showed that the treatment of diet without additives had significantly highest weight of liver and abdominal fat compared with the other treatments (P< 0.05). Generally the results of this experiment showed positive effects of microencapsulated essential oils on reduction of cholesterol concentration, enhancement glutathione peroxides enzyme activity and reduction of liver and abdominal fat weight on broiler chicks.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فرنگ روزمهر | farang rozmehr


یداله چاشنی دل | yadollah chashnidel


منصور رضایی | mansour rezaei


مازیار محیطی اصلی | maziar mohiti asli


مجید متقی طلب | majid mottaghi talab



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-240&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-563207.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات