این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 شهریور 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۸، شماره ۱۷، صفحات ۱۸-۲۵
عنوان فارسی
اثرات سطوح مختلف پودر دارچین بر عملکرد، وضعیت آنتیاکسیدانی، پایداری اکسیداتیو گوشت، فعالیت آنزیمی و برخیفراسنجههای خونی در جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
آزمایشی برای بررسی تاثیر سطوح مختلف پودردارچین بر عملکرد، وضعیت آنتیاکسیدانی، پایداری اکسیداتیو گوشت، فعالیت آنزیمی و برخی فراسنجههای خونی درجوجههای گوشتی انجام شد. دراین آزمایش تعداد 450 جوجه گوشتی یک روزه (راس 308) در قالب یک طرح کاملا تصادفی بین 3 گروه تیماری تقسیم شدند. هر تیمار دارای 5 تکرار و هر تکرار شامل 30 جوجه بود. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از پودر دارچین (دارای سه سطح صفر، 1/0 و 2/0 درصد). فراسنجههای عملکرد رشد به صورت هفتگی اندازهگیری شد. فراسنجههای خونی شامل گلوکز، پروتئین، گلبول قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، اسیداوریک، کلسترول، تریگلیسیرید، لیپوپروتیئن با دانسیته بالا، فعالیت آنزیمهای آلانینآمینوترانسفراز، آسپارتاتآمینوترانسفراز، آلکالینفسفاتاز، لاکتاتدهیدروژناز و فراسنجههای آنتیاکسیدانی MDA کبد و پلاسما و همچنین TAS پلاسما، در روزهای 21 و 42 اندازهگیری شدند. اندازهگیری فراسنجه پایداری اکسیداتیو گوشت از طریق اختلاف میزان MDA گوشت روز کشتار و 15 روز بعد از کشتار ثبت شد. نتایج نشان داد هر دو سطح دارچین (1/0 و 2/0 درصد) سبب افزایش خوراک مصرفی و افزایش وزن شد. همچنین سطوح دارچین موجب کاهش فعالیت پلاسمایی آنزیم AST، کاهش سطح MDA کبد، پلاسما و گوشت و همچنین سبب کاهش تریگلیسیرید و کلسترول پلاسما شد (05/0P≤). هیچ تلفاتی در تیمارهای حاوی دارچین مشاهده نشد. سایر فراسنجههای خونی به طور معنیداری تحت تاثیر سطوح مختلف دارچین، قرار نگرفتند (05/0P≥). میتوان نتیجهگیری نمود که از مکمل 2/0 درصد پودر دارچین در جیره میتوان افزایش وزن، کاهش تلفات و افزایش ماندگاری گوشت در جوجههای گوشتی را بهبود دهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of Cinnamon Powder Levels on Performance, Antioxidant Status, Meat Oxidative Stability, Enzymes Activity and Some Blood Parameters in Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله
An experiment was carried out to evaluate the effects of different levels of cinnamon powder on performance, antioxidant status and meat oxidative stability in broiler chickens. Four hundred fifty day-old broilers (Ross 308) were divided into three experimental treatments (with three levels of 0, 0.1 and 0.2% of Cinnamon powder in diets) in a completely randomized design. Each treatment had five replications including 30 chicks. The growth performance parameters were determined weekly. Blood parameters including; plasma glucose, protein, red blood cell, hemoglobin, hematocrit, uric acid, cholesterol, triglyceride, HDL, enzymes activity including; ALT, AST, LDH and ALP and antioxidant parameters including; MDA in liver, plasma and TAS were determined at day 21 and 42. It is also, the meat oxidative stability was determined as deference MDA in meat at slaughter days and 15 after slaughter. The results showed that, both levels of cinnamon (0.1% and 0.2%) increased feed intake and body weight. It is also, Cinnamon levels reduced plasma AST enzyme activity, MDA in liver, plasma and meat(P≤0.05).Moreover, Cinnamon levels, significantly, reduced cholesterol and triglyceride in plasma at day 42. No mortality was observed with cinnamon. The other blood parameters were not affected significantly by treatments (P≥0.05). It can be, supplementation 0.2% cinnamon powder in diets could improve body weight gain, reduced mortality and increased meat oxidative stability in broilers.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مختار فتحی |
ایوب نیک گو |
مرتضی مهری |
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-251&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-563205.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات