این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۸، شماره ۱۷، صفحات ۱-۱۰

عنوان فارسی اثر ال-کارنیتین و اسید بوتیریک بر کیفیت گوشت و خصوصیات لاشه جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله       این آزمایش به منظور ارزیابی اثر ال-کارنیتین (صفر، 125 و 250 میلی‌گرم بر کیلوگرم) و اسید بوتیریک (0 و 2 گرم بر کیلوگرم) بر کیفیت گوشت و خصوصیات لاشه جوجه­های گوشتی انجام شد. آزمایش با استفاده از 192 قطعه جوجه گوشتی راس 308 در قالب فاکتوریل 2×3 بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی با شش تیمار، چهار بلوک و هشت جوجه در هر بلوک انجام شد. نتایج نشان داد که جوجه‌های تغذیه شده با جیره حاوی 125 میلی‌گرم بر کیلوگرم ال-کارنیتین و جیره حاوی 125 میلی‌گرم بر کیلوگرم ال-کارنیتین و دو گرم بر کیلوگرم اسید بوتیریک نسبت به گروه شاهد خوراک مصرفی کمتر و ضریب تبدیل خوراک بهتری داشتند (05/0P). به استثنای روشنی، رنگ گوشت ران و سینه و غلظت لاکتات گوشت سینه تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0P>). تغذیه جیره دارای اسید بوتیریک باعث کاهش pH گوشت ران و جیره دارای 125 میلی­گرم ال-کارنیتین بدون اسید بوتیریک به جوجه­های گوشتی باعث افزایش pH گوشت ران در 45 دقیقه بعد از کشتار نسبت به جوجه‌های گروه شاهد شد (05/0>P). تغذیه جیره دارای اسید بوتیریک باعث کاهش درصد چربی گوشت سینه جوجه‌های گوشتی شد در حالیکه تغذیه همزمان جیره حاوی 250 میلی­گرم ال-کارنیتین و جیره دارای 2 گرم بر کیلوگرم اسید بوتیریک سبب افزایش درصد چربی گوشت سینه نسبت به جوجه‌های گروه شاهد شد (05/0>P) اما درصد چربی ران تحت تاثیر جیره‌ها قرار نگرفت (05/0P>). به طور کلی جیره حاوی 125 میلی‌گرم ال-کارنیتین و سپس جیره حاوی 125 میلی‌گرم ال-کارنیتین و 2 گرم اسید بوتیریک اثر مثبتی بر عملکرد تولیدی جوجه‌های گوشتی داشتند و استفاده از 250 میلی­گرم ال-کارنیتین در جیره سبب بهبود درصد سینه جوجه‌های گوشتی درحالیکه 2 گرم بر کیلوگرم اسید بوتیریک سبب کاهش درصد چربی گوشت سینه شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of L-Carnitine and Butyric Acid on Carcass Characteristics and Meat Quality of Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted in order to conside the effect of L-carnitine (0, 125 and 250 mg/kg) and butyric acid (2 g/kg) on Carcass characteristics and meat quality of broiler chicken. In a 2×3 factorial arrangement in randomized complete block design 192 Ross 308 one-day-old broiler chicks were assigned to 6 dietary treatments with 4 replicates and 8 birds. Results showed that broilers fed basal diet plus 125 mg/kg L-Carnitine and basal diet plus 125 mg/kg L-Carnitine plus 2 gr/kg butyric acid had lower FI and the better FCR as compared to control group (P>0.05). Broilers fed basal diet plus 250 mg/kg L-Carnitine had higher breast percentage as compared to 125 mg/kg L-Carnitine (P< 0.05) while did not have significant difference with control group (P >0.05). Broilers fed basal diet plus 2 gr/kg butyric acid without L-Carnitine had lower tight percentage compare to control group (P< 0.05). Except thigh meat lightness, breast and tight meat color and breast lactate concentration did not affected by dietary treatments (P >0.05). Broilers fed basal diet plus 2 gr/kg butyric acid without L-Carnitine decreased tight meat 45min postmortem and 125 mg/kg L-Carnitine without butyric acid treatment increased tight meat 45min postmortem pH as compared to control group (P < 0.05). Broilers fed basal diet plus 2 gr/kg butyric acid lowered breast meat lipid percentage (P < 0.05) whereas broilers fed basal diet plus 250 mg/kg L-Carnitine and basal diet plus 2 gr/kg butyric acid had higher breast lipid percentage as compared to control group (P < 0.05) but tight lipid percentage did not affected by dietary treatments (P > 0.05). In conclusion basal diet plus 125mg/kg L-Carnitine and basal diet with 125mg/kg L-Carnitine plus 2 gr/kg butyric acid had the best effect on broiler chickens performance and using basal diet plus 250 mg/kg L-Carnitine increased broiler breast percentage while 2 gr/kg butyric acid decreased breast meat lipid percentage of broiler chicken.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علی خطیب جو |


زهرا نوره |


فرشید فتاح نیا |


محمد اکبری قرایی |



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-239&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-563203.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات