|
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۲، شماره ۴، صفحات ۱-۱۲
|
|
|
عنوان فارسی |
ارتباط انواع اسیدهای چرب دریافتی از گروههای مختلف غذایی با سندرم متابولیک در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط دریافت انواع اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع از گروههای مختلف غذایی با خطر سندرم متابولیک در بزرگسالان تهران انجام گرفت. مواد و روشها: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی بر پایه جمعیت در قالب مطالعه قند و لیپید تهران بود که بر روی 6412 بزرگسال ( ≥19 سال ) تهرانی انجام گرفت. اطلاعات تغذیهای با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک جمع آوری شد. گلوکز ناشتای خون، فشار خون، غلظت کلسترول، تری گلیسرید سرم وHDL-C اندازهگیری شد. سندرم متابولیک بر طبق معیارهای پانل درمانی بزرگسالان تعریف شد. یافتهها: نتایج نشان داد که مردان و زنانی که در چارک بالای مصرف SFA قرار داشتند ارتباط معنیداری را با سندروم متابولیک نشان دادند (05/0p<). همچنین رابطه مستقیمی بین مصرف PUFA(n-6) با سندروم متابولیک در مردان دیده شد (05/0p<) و در مردانی که مصرف PUFA(n-3) در آنها در چارکهای دوم و چهارم قرار داشت، ارتباط معکوسی با سندروم متابولیک دیده شد (03/0p=)، در حالی که ارتباط معنیداری بین هیچ یک از چارکهای دریافتی PUFA(n-3) و ابتلا به سندروم متابولیک در زنان دیده نشد (34/0p=). ارتباط معکوسی بین دریافت در چارکهای سوم و چهارم SFA گروه روغن جامد حیوانی با سندروم متابولیک مشاهده شد (02/0p=). نتیجه گیری: یافتههای مطالعه نشان داد که ارتباط معکوسی بین دریافت اسیدهای چرب اشباع از گروههای مختلف غذایی با سندروم متابولیک وجود دارد. همچنین ارتباط مستقیمی بین دریافت اسیدهای چرب امگا 6 از گروههای مختلف غذایی با سندروم متابولیک در مردان مشاهده شد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Association of Dietary Fatty Acids Intakes From Various Food Groups With Metabolic Syndrome In Tehrani Adults |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objectives: This study aimed to investigate the relationship between saturated and unsaturated fatty acids from food groups and risk of metabolic syndrome in Tehrani adults. Materials and Methods: This study is a population-based cross-sectional study on 6412 adults (≥ 19 years) and performed in the framework of Tehran Lipid and Glucose Study. Nutritional information was collected using a food frequency questionnaire. Fasting blood glucose, blood pressure, cholesterol, triglyceride and HDL levels were measured. Metabolic syndrome was defined according to Adult Treatment Panel III criteria. Results: The results showed that men and women in the top quartile SFA intake were significantly associated with metabolic syndrome (P< 0.05). The inverse relationship between the intake of MUFA and PUFA (n-6) with metabolic syndrome was observed (P < 0.05). Men who consumed PUFA (n-3) in the second quarter and the fourth was inversely associated with metabolic syndrome (P=0.03). While no significant association between quartiles of intake of PUFA (n-3) and metabolic syndrome was seen in women (P = 0.34). People in the third quarter were receiving SFA red meat, showed a significant correlation with metabolic syndrome (P < 0.05). .A direct association between the third and fourth quartiles of saturated fatty acid intake from hydrogenated fats from the animal group was observed with metabolic syndrome (P = 0.02). Conclusion: Based on the present study, there may be an inverse relationship between saturated fatty acids of different groups of food with metabolic syndrome. The inverse association of omega-3 and omega-6 fatty acids of different groups of food with metabolic syndrome were also observed. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
پانته آ صالحی | p salehi faculty of nutrition sciences and food technology دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
مطهره حسنی | m hasani iran university of medical sciences دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran university of medical sciences)
مجتبی فلاح کذابی | m fallah shahid beheshti university of medical sciences دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
فیروزه حسینی | f hosseini shahid beheshti university of medical sciences دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
پروین میرمیران | p mirmiran faculty of nutrition sciences and food technology دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2672-1&slc_lang=fa&sid=en |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-562556.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تغذیه |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|