طلوع بهداشت یزد، جلد ۱۶، شماره ۴، صفحات ۶۱-۷۲

عنوان فارسی بررسی میزان شیوع و مقاومت آنتی بیوتیکی لیستریا مونوسیتوژنز درمراحل مختلف کشتار مرغ و محیط کشتارگاه مرغ شهرستان یزد در سال ۱۳۹۴
چکیده فارسی مقاله مقدمه: لیستریا مونوسیتوژنز باکتری بیماری­زایی است که توسط مواد غذایی از جمله گوشت مرغ منتقل می شود و عامل بیماری لیستریوز می باشد. علایم شدیدی مانند مننژیت، سپتی سمی و سقط جنین ایجاد می کند. با توجه به اطلاعات اندک از آلودگی گوشت مرغ به لیستریا مونوسیتوژنز در شهرستان یزد و بروز مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری ها، هدف این مطالعه، تعیین شیوع و مقاومت آنتی بیوتیکی لیستریا مونوسیتوژنز جدا شده در مراحل مختلف کشتار مرغ و محیط کشتارگاه مرغ شهرستان یزد بود. روش بررسی: برای تعیین حضور لیستریا مونوسیتوژنز از محیط های کشت و آزمون های بیوشیمیایی استفاده شد، سپس با استفاده از روش PCR تایید شد و در نهایت تست آنتی بیوگرام برای تعیین مقاومت آنتی­بیوتیکی انجام پذیرفت. یافته ها: از مجموع 811 نمونه اخذ شده از دو کشتارگاه طیور یزد 104 نمونه (8/12 درصد) آلوده به لیستریا مونوسیتوژنزبودند. بیشترین آلودگی به سطوح پیش سرد و کمترین آلودگی مربوط به لاشه مرغ قبل از چیلر بود و بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی را نسبت به آمپی سیلین، تتراساکلین و پنی سیلین داشتند. نتیجه گیری: نتایج این بررسی حاکی از آلودگی گوشت مرغ و مقاومت آنتی بوتیکی لیستریا مونوسیتوژنز جدا سازی شده می باشد. با توجه به مصرف بالای گوشت مرغ و حمل ونقل آن به صورت خام تا محل عرضه، نبود کنترل مناسب و از طرفی استفاده از آنتی بیوتیک در طول پرورش می تواند سبب بروز خطرات جدی در سلامت جامعه شود. عدم آگاهی در مورد لیستریوز، ضرورت اجرای برنامه های آموزشی و اطلاع رسانی در زمینه ی ایمنی مواد غذایی و حتی پرورش را آشکار و ضرورت تدوین و اجباری شدن استاندارد جستجوی لیستریا در مواد غذایی حساس، لازم به نظر می رسد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله شیوع ، لیستریا مونوسیتوژنز، گوشت مرغ،PCR

عنوان انگلیسی Prevalence and antimicrobial resistance of Listeria monocytogenes poultry meat and poultry slaughterhouse environment, Yazd, Iran (1394)
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Listeria monocytogenes is an important psychrotrophic foodborne pathogen that exists in poultry meat and causes listeriosis with severe clinical consequences such as meningitis, septicemia, and abortion. Therefore, contamination of food stuff implies a significant health risk for human. Data on contamination of poultry meat and poultry slaughterhouse  with Listeria monocytogenes are scarce in Iran. Thus, the objective of this study was to assess the prevalence of antibiotic resistance and Listeria monocytogenes in poultry meat and poultry slaughterhouse environment in the city of Yazd. Methods: To determine the presence of L.monocytogenes culture media and biochemical tests were used; then, isolates were confirmed by Polymerase Chain Reaction (PCR). At the end, the antibiogram test was conducted to determine antibiotic resistance. Results: A total of 811 samples selected from the two slaughter houses were analyzed; from which 104 samples  (12.8%) were contaminated with Listeria monocytogenes. The highest amount of contamination was observed in Swap the Cold storage surfaces , while the lowest levels of contamination were related to chicken carcass before chiller. The highest amount of antibiotic resistance was for ampicillin, tetracycline, and penicillin. Conclusion: The results of this study indicate contamination of chicken meat and antibiotic resistance of isolated Listeria monocytogenes. Since chicken meat is highly consumed and is transferred in raw form, also due to lack of proper control and use of antibiotics during breeding, it can lead to serious health risks in the community. Lack of knowledge about risks of listeriosis indicates the need for implementing food safety education programs. In addition, the Iranian food safety authorities should urgently set up an effective standard to screen all susceptible foods for the presence of Listeria.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Keywords, Listeria monocytogenes, poultry abattoirs, PCR

نویسندگان مقاله میثم سلیمانی نجف ابادی | meysam soleymani najaf ababdi
shahid sadoughi university of medical sciences and health services
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید صدوقی یزد

نگار حمیدیان | negar hamidian
shahid sadoughi university of medical sciences and health services
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید صدوقی یزد

علی حیدری | ali heydari
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید صدوقی یزد

محمد حسن احرام پوش | mohammadhasan ehrampoush
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید صدوقی یزد

حسین فلاح زاده | hosain fallahzade
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید صدوقی یزد

فاطمه صفری | fateme safari
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید صدوقی یزد

فاطمه اکرمی مهاجری | fateme akrami mohajeri
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید صدوقی یزد


نشانی اینترنتی http://tbj.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1665-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات