این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 29 آبان 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۸، شماره ۳، صفحات ۳۵۳-۳۶۲
عنوان فارسی
تأثیر روشهای مختلف فرآوری بر مؤلفههای تجزیهپذیری شکمبهای و قابلت هضم رودهای پروتئین خام و اسیدهای آمینۀ کنجالۀ سویا در گاوهای هلشتاین
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور تعیین تأثیر روشهای مختلف فرآوری کنجالۀ سویای تولیدی از روغنکشی به روش حلال بر تجزیهپذیری شکمبهای و قابلیت هضم رودهای پروتئین خام و اسیدهای آمینه از سه رأس گاو شیری هلشتاین غیرشیرده دارای کانولای شکمبهای استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) کنجالۀ سویای فرآورینشده (شاهد)، 2) کنجالۀ فرآوریشده با افزودن 25 درصد آب و گرمادهی در دمای 150 درجۀ سلسیوس به مدت 30 دقیقه، 3) کنجالۀ گرما داده شده در دمای 150 درجۀ سلسیوس به مدت 30 دقیقه و 4) کنجالۀ فرآوریشده با افزودن 3 مول زایلوز به ازای هر مول لیزین و گرما داده شده در دمای 150 درجۀ سلسیوس به مدت 30 دقیقه، در زمانهای 0، 2، 4، 8، 16، 24 و 48 ساعت درون کیسههای نایلونی در شکمبه جاگذاری و نگهداری (انکوباسیون) شدند. فرآوری کنجالۀ سویا، میزان تجزیۀ پروتئین خام را در بخشهای تجزیه با روند سریع، کند و ثابت به ترتیب کاهش، افزایش و کاهش داد (05/0PP).ناپدید شدن رودهای پروتئین خام تفاوت معنیداری بین تیمارها نشان نداد، اما تفاوتهای معنیداری در میزان ناپدید شدن اسیدهای آمینۀ ضروری بهجز ترئونین بین تیمارهای آزمایشی مشاهده شد (05/0 P<). فرآوری با زایلوز موجب افزایش زیستفراهمی اسیدآمینه لیزین شد (05/0P<). این نتایج نشان داد، ترکیب اسیدآمینهای پروتئین عبوری کنجالۀ سویا و فرآوردههای آن با پروتئین خوراک اولیه متفاوت است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of different processing of soaybean meal on ruminal degradability parameters and intestinal digestibility of crude protein and amino acids in Holstein cows
چکیده انگلیسی مقاله
Three Non-lactating Holstein cows equipped with ruminal cannulas were used to determine the impact of different methods of treating soybean meal (SBM) on the ruminal degradability and intestinal digestibility of crude protein and amino acids (AA). Solvent-extracted SBM (Control), Meal processed by adding 25% (w/w) water and heated at 150 °C for 30 minutes (treatment 2), Meal heated at 150 °C for 30 minutes (treatment 3), and meal melted xylose by adding 3 moles per mole of lysine and heated at 150 °C for 30 minutes (treatment 4), were incubated in the rumen in nylon bags for 0, 2, 4, 8, 16, 24, and 48 h according to National Research Council (2001) guidelines. Processing of SBM caused the rapidly degradable CP fraction, slowly degradable CP fraction and the constant degradation rate of crude protein was reduce, increase and decreased, respectively (P < 0.05). There has a significant differences between treatment on the ruminal disappearance of amino acids except threonine and glycine (P< 0.05). Intestinal disappearance of crude protein had no difference between treatments. However, the rate of disappearance of essential amino acids except threonine had differences between treatments (P < 0.05). Processing with xylose improved bioavailability of the lysine (P < 0.05). Results had shown that there have differences between RUP amino acid profile of original SBM and processed products.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی خلج هدایتی | khalaj hedayati
دانشجوی دکتری، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
یداله چاشنی دل |
استادیار، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
مهدی دهقان بنادکی | dehghan banadaki
دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
اسداله تیموری یانسری | teimouri yansari
دانشیار، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نشانی اینترنتی
https://ijas.ut.ac.ir/article_64309_cfa0baddcb9c235aab4a40a6a54261c3.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-540444.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات