دانش آب و خاک، جلد ۲۶، شماره ۳ بخش ۲، صفحات ۲۴۳-۲۵۵

عنوان فارسی کاربرد روش انحراف از درصد بهینه برای تعیین تعادل تغذیه‌ای باغ‌های لیمو‌‌ترش در استان هرمزگان
چکیده فارسی مقاله میانگین عملکرد لیموترش در باغ­های کشور، در مقایسه با میانگین جهانی، کمتر است. شاخص انحراف از درصد بهینه[1] (DOP) روشی ساده است که می­توان برای طراحی برنامه­های کوددهی متعادل استفاده کرد. این شاخص نشان­دهنده وضعیت تغذیه­ای گیاه و کمبود و یا زیادی عناصر غذایی در گیاه بوده و می­تواند برای اولویت­بندی نیاز گیاه به عناصر غذایی استفاده شود. برای انجام این تحقیق، سه منطقه مهم استان شامل هشتبندی، میناب مرکزی و رودان انتخاب و در هر منطقه 20 باغ لیموترش در نظر گرفته شد (جمعاً 60 باغ). نمونه‌برداری‌های مربوط به برگ و همچنین اندازه­گیری عملکرد انجام شد. متوسط  شاخص انحراف از درصد بهینه برای عناصر غذایی محاسبه شد. بر این اساس ترتیب نیاز به عناصر غذایی در باغ­های لیموترش استان هرمزگان به­صورت Mn> Fe> Zn> N> K> Cu> Cl> B> P تعیین گردید. ارقام مرجع به­دست آمده در این تحقیق را می­توان در هر باغ لیموترش استان هرمزگان برای ارزیابی تعادل تغذیه­ای با روش  DOP استفاده کرد و تصمیم­گیری مناسب را انجام داد. همچنین توصیه می­شود با توجه به نتایج این تحقیق، مصرف عناصر کم‌مصرف منگنز، آهن و روی در این باغ‌ها در­­ اولویت قرار گیرد.    
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تعادل تغذیه‌ای، روش انحراف از درصد بهینه (DOP)، لیموترش،

عنوان انگلیسی Application of Deviation from Optimum Percentage (DOP) to Determine the Nutritional Balance of Sour Lemon Gardens in Hormozgan Province
چکیده انگلیسی مقاله The average yield of sour lemon orchards in the country is lower as compared to the global average. Deviation from optimum percentage (DOP) is a simple method that can be used to design a balanced fertilization program.The index indicates the nutritional status and nutrient deficiency or excess, and can be used to prioritizes the plants nutrients need. For this study, three important areas of Hashtbandi, central Minab and Roodan in the province were selected, and 20 gardens of sour lemon were considered in each area (total 60 gardens). The sampling of the leaves as well as yield measurement were done. The average of DOP was calculated for the nutrients. According to this, nutritional priorities were determined as Mn> Fe> Zn> N> K> Cu> Cl> B> P for sour lemon gardens in Hormozgan province. The reference values that was obtained in this study, could be used in Hormozgan gardens sour lemon to evaluate the nutritional balance with DOP method and to make as appropriate decision. Consumption ofthe micronutrients manganese, iron and zinc in these gardens was a priority based on the results of this study.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله یعقوب حسینی |
1استادیار پژوهشی بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان


نشانی اینترنتی http://water-soil.tabrizu.ac.ir/article_5852_6cbd7e334879d3fcfdb2b1ba14dda83a.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/794/article-794-500852.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات