بهره برداری و پرورش آبزیان، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۲۱-۳۰

عنوان فارسی اثر افزودن زردچوبه (Curcuma longa) در جیره بر عملکرد‌ رشد و بقاء در برابر تنش شوری در کپور معمولی (Cyprinus carpio)
چکیده فارسی مقاله با توجه به توسعه سیستم‌های متراکم پرورش آبزیان و ضرورت استفاده از گیاهان دارویی به عنوان محرک رشد و ایمنی تحقیق حاضر به منظور بررسی افزودن اثر سطوح مختلف زردچوبه در جیره برعملکرد رشد و مقاومت در برابر تنش شوری در بچه ماهی انگشت قد کپور معمولی (Cyprinus carpio) به مدت 6 هفته طراحی و اجرا گردید. بدین منظور تعداد 156 عدد بچه ماهی با میانگین وزنی79/2 ± 71/18 گرم در 12 تانک فایبرگلاس 150 لیتری (به تعداد 13 عدد ماهی در هر تانک) توزیع شدند. ماهیان در 4 گروه با 4 جیره آزمایشی محتوی سطوح مختلف زردچوبه شامل 0، 5/0، 1و 2 درصد فرموله شده تغذیه شدند. تغذیه ماهیان در دوره آزمایش 2 بار در روز و به میزان 3 % وزن زنده صورت گرفت. در پایان دوره شاخص‌های رشد و وضعیت مقاومت ماهیان در مواجهه با استرس شوری 17 گرم درلیتر (نمک دریایی) ارزیابی شد. بر اساس نتایج با افزایش دوز استفاده از زردچوبه در غلظت بالای 1% جیره شاخص‌های رشد ماهی به صورت معنی‌داری کاهش یافت اما مقاومت در مواجهه با شوری افزایش داشت (05/0>P)، بطوری که بیشترین تاثیر منفی مربوط به استفاده از دوز 2 % زردچوبه در جیره بوده است ولی استفاده از دوز 2 % تاثیر معنی داری بر بازماندگی در برابر تنش شوری در میان تیمارهای پرورشی می‌گذارد (05/0>P). بر اساس نتایج بررسی حاضر افزایش 5/0 تا 1 % پودر زردچوبه در جیره غذایی ماهی کپور معمولی باعث افزایش مقاومت این ماهی در مواجهه با استرس شوری می‌گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of dietary turmeric (Curcuma longa) addition on growth performance and survival rate against salt-water stress in common carp (Cyprinus carpio)
چکیده انگلیسی مقاله Considering the development of intensive aquaculture systems and the need to use medicinal plants as growth and immunity promoters, the aim of this study was to investigate the effect of different level of dietary turmeric (Curcuma longa) supplementation diets on the growth performance and survival rate to salt-water stress in common carp (Cyprinus carpio) fingerlings. To this purpose, 156 fishes with average weight of 18.71 ± 2.79g were divided into twelve 150 liter fiberglass tanks (13 fish per tank). Then fishes in four groups were fed with 4 formulated feed containing 0, 0.5,1 and 2% of turmeric. During the rearing period, the fish were fed twice a day at 3% of biomass. At the end of the rearing period, growth performances and resistance against salinity stress have been studied in different groups. Results showed that increase in dietary turmeric more than 1% in feed significantly reduced the fish growth and increased fish resistance against salinity stress. highest negative effects on growth performance and the highest survival rate after the stress was related to the 2% turmeric treatment group. According to the present study dietary turmeric supplementation at dosage of 0.5 - 1% in feed has increased common carp resistance in salinity stress situation.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله اباذر قاسمی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمد مازندرانی |
عضو هیئت علمی

محمد سوداگر |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سید مرتضی حسینی | seyed morteza
عضو هیئت علمی. مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی-گرگان


نشانی اینترنتی http://japu.gau.ac.ir/article_3813_c1e50a041a032f0d546ffcc824cd2e0f.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/660/article-660-495987.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات